Olanda: 207, 5 mil. euro

Olanda: 207, 5 mil. euro

Valoarea totala de piata a jucatorilor batavi care participa la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, supranumiti in Olanda Het Nederlands Elftal (The Dutch Eleven) sau Oranje, ajunge la 207,5 milioane euro, cel mai putin dintre cele patru echipe ramase in competitie, potrivit transfermarkt.ro.

Cei mai scumpi jucatori din echipa Olandei sunt Robin van Persie (40 mil. euro), Arjen Robben (25 mil. euro), Wesley Sneijder (17 mil. euro) si Klaas-Jan Huntelaar (12 mil. euro).

Louis van Gaal, esti mare! 7 lectii pentru orice manager care vrea sa inoveze

Argentina: 392 mil. euro

Argentina: 392 mil. euro

La Selección (echipa nationala) sau Albicelestes are o valoare totala de piata estimata la 392 milioane de euro, potrivit sursei citate.

Cei mai scumpi jucatori ai echipei argentiniene sunt, bineinteles, Lionel Messi (120 mil. euro), Kun Agüero (45 mil. euro), Gonzalo Higuaín (38 mil. euro) si Ángel di María (30 mil. euro).

Brazilia: 467,5 mil. euro

Brazilia: 467,5 mil. euro

A Seleção (selectionata) este a doua cea mai scumpa echipa de fotbal ramasa in competitie. Conform transfermarkt.ro valoarea de piata a selectionatei braziliene ajunge la 467,5 milioane euro.

Nu ar trebui sa fie o surpriza ca Neymar (60 mil. euro) este cel mai scump jucator al brazilienilor. Acesta este urmat de Hulk (48 mil. euro), Thiago Silva (40 mil. euro) si Oscar (34 mil. euro).

Germania: 526,11 mil. euro

Germania: 526,11 mil. euro

Die Mannschaft, asa cum mai este cunoscuta echipa nationala in Germania, reprezinta selectionata cu cea mai mare valoare de piata ramasa in cursa pentru titlu la Campionatul Mondial de Fotbal.

Cel ma scump jucatorul al Germaniei prezent in Brazilia este Mario Götze (55 mil. euro), urmat de Mesut Özil (50 mil. euro), Thomas Müller (45 mil. euro) si Bastian Schweinsteiger (40 mil. euro).

Romania: 58,3 mil. euro

Romania: 58,3 mil. euro

Spre comparatie, echipa Romaniei, care in prezent nu este calificata la Campionatul Mondial din Brazilia are o valoare total de piata de 58,3 milioane euro, potrivit transfermarkt.ro.

Cei mai scumpi jucatori romani sunt, conform sursei citate: Vlad Chiriches (11 mil. euro), Alexandru Maxim (7 mil. euro), Alexandru Bourceanu (4 mil. euro) si Alexandru Chipciu (4 mil. euro).

Sursa foto: Shutterstock / Soccer