Tessa van der Sande, 27 de ani - angajata Amnesty International

Tessa van der Sande, 27 de ani - angajata Amnesty International

Tessa van der Sande era activista a drepturilor omului si lucra pentru organizatia Amnesty International.

"Suntem alaturi de prietenul ei, de familie si prieteni", au spus reprezentantii organizatiei dupa ce au aflat de tragedia aviatica in urma careia colega lor a murit.

Sursa foto: Facebook.

Karlijn Keijzer, 25 de ani - studenta la chimie si canotoare

Karlijn Keijzer, 25 de ani - studenta la chimie si canotoare

Karlijn Keijzer, in varsta de 25 de ani, din Amsterdam, a fost canotoare si studenta de chimie la Universitatea Indiana din Bloomington.

"A fost foarte inteligenta si muncitoare. Insa canotajul era pasiunea ei", spune colega ei din echipa de canotaj, Kelly Bainbridge. Keijzer facea parte din cel mai rapid echipaj al universitatii, in care a demonstrat calitati de conducere si o tehnica pe care Bainbridge o descrie ca una "curata". A participat la Campionatul European de juniori in 2006 si la Campionatul Mondial de juniori in 2007.

Colegii o descriu ca o persoana cu un simt al umorului foarte dezvoltat si isi sustinea colegii atunci cand treceau prin momente grele.

"Simt ca mare parte din felul in care mass-media acopera acest eveniment este concentrat pe nationalitati", mai spune Bainbridge, care simte ca tragedia transcede acest aspect.

Sursa foto: Facebook.

Philomene Tiernan, 77 de ani - maicuta romano-catolica

Philomene Tiernan, 77 de ani - maicuta romano-catolica

Profesoara si maicuta romano-catolica, Philomene Tiernan avea 77 de ani la momentul producerii tragediei aviatice din Ucraina. Ea facea parte din societatea catolica Kinkoppal - Rose Bay din Sydney.

Directorul scolii a descris-o ca o persoana "inteleapta si plina de compasiune".

Sursa foto: YouTube.

Quinn Lucas Schansman, 19 ani - student si jucator de rugby

Quinn Lucas Schansman, 19 ani - student si jucator de rugby

Presedintele Barack Obama a anuntat vineri ca un cetatean care avea dubla cetatenie - olandeza si americana, se afla la bordul aeronavei Malaysia Airlines. Quinn Lucas Schansman avea 19 ani si a fost nascut in New York, in timp ce tatal sau lucra pentru Ambasada Olandeza.

Schansman era student la Universitatea de Stiinte Aplicate Hogeschool van Amsterdan si un jucator pasionat de rugby. El pleca cu familia sa intr-o vacanta in Indonezia.

"Baiat mare, cu pofta de viata, caruia ii vom duce dorul cu totii", a spus bunicul sau, Ronald Schansman. "Ca bunic, speri ca nici unul dintre copiii sau nepotii tai sa nu plece inaintea ta, iar acum s-a intamplat asta", a adaugat acesta, care l-a vazut ultima data pe baiat anul trecut, cand a implinit 18 ani.

Sursa foto: Facebook.

Glenneth Thomas, 49 de ani - angajat Organizatia Mondiala a Sanatatii

Glenneth Thomas, 49 de ani - angajat Organizatia Mondiala a Sanatatii

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat faptul ca angajatul institutiei, Glenneth Thomas, care mergea la o conferinta pe teme de sanatate, se afla la bordul aeronavei Malaysia Airlines.

"O persoana curajoasa, curioasa si aventuroasa. Cred ca multe persoane erau atrase de el. Era un om extraordinar, care facea multe lucruri bune", spune o prietena de-ale lui, Gina Manola. Glenneth Thomas planuia sa-si sarbatoreasca cea de-a 50-a aniversare.

Specialistul in comunicare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a spus ca Thomas "iubea viata mai mult decat orice persoana pe care o cunosc si avea cel mai molipsitor ras pe care ti-l poti imagina. Era o placere sa lucrezi cu el in birou si avea prieteni in toata lumea".

Sursa foto: Facebook.

Shazana Salleh - membru al echipajului

Shazana Salleh - membru al echipajului

Toti cei 15 membri ai echipajului de la bord erau malaysieni, au anuntat oficialii companiei. Printre acestia se afla si Shazana Salleh, care a fost condusa la aeroport de prietena ei cea mai buna, Carlmen Low Kar Marn. "Am condus-o la aeroport si i-am spus ca o astept sa se intoarca, insa nu s-a mai intors", a spus prietena ei.

"Sper ca este o farsa. Incerc sa ii dau mesaje, insa nu imi raspunde", spune Carlmen Low Kar Marn plangand.

Sursa foto: Facebook.

Joep Lange - cercetator si fost presedinte al Societatii Internationale pentru SIDA

Joep Lange - cercetator si fost presedinte al Societatii Internationale pentru SIDA

Cercetatorul Joep Lange, care se afla la bordul avionului Malaysia Airlines, mergea la o conferinta mondiala dedicata SIDA, programata pentru weekendul 19-20 iulie in Melbourne, Australia.

Joep Lange era un proeminent om de stiinta german si un pionier in cercetarea SIDA, fiind si fost presedinte al Societatii Internationale pentru SIDA, care organiza conferinta la care mergea.

"A fost un adevarat om de stiinta, dar pe de alta parte, a avut inima unui activit. A fost destul de indraznet, dar ii placeau si discutiile aprinse", spune Albert Wu, profesor la Scoala de Sanatate Publica "John Hopkins Bloomberg", care l-a ajutat pe Lange sa organizeze conferinta pe tema SIDA in anul 1991. "A fost printre primii care a militat pentru trimiterea medicamentelor pentru SIDA in Africa", a adaugat acesta.

"Daca Coca-Cola poate trimite bauturi reci in Africa, de ce noi nu putem trimite tratamente impotriva SIDA", obisnuia Lange sa spuna, isi aminteste colegul sau Wu.

Joep Lange se afla in avion impreuna cu partenera sa, Jacqueline van Tongeren.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Andrei Anghel, 24 de ani - student la medicina

Andrei Anghel, 24 de ani - student la medicina

Andrei Anghel, romanul cu cetatenie canadiana care studia medicina in Cluj, se afla in avionul Malaysia Airlines si se indrepta catre Bali, unde urma sa isi petreaca vacanta alaturi de prietena sa, care il insotea.

Andrei Anghel locuia in Ajax, Ontario, si a studiat la Universitatea din Waterloo inainte de a fi admis la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Darryl Dwight Gunawan, 20 de ani - DJ

Darryl Dwight Gunawan, 20 de ani - DJ

Darryl Dwight Gunawan, in varsta de 20 de ani, se afla in avionul prabusit joi seara in Ucraina impreuna cu mama sa, Irene Gunawam, de 54 de ani si fratele mai mic, Sheryl Shania Gunawam, de 15 ani. Familia urma sa isi petreaca vacanta de vara.

"Erau o familie foarte draguta", a spus un prieten al familiei, Peter Overbeeke, care i-a descris ca fiind "armoniosi", "pasnici " si "de succes".

Darryl Dwight Gunawan era DJ, potrivit unui prieten apropiat al acestuia, care a precizat ca tanarul in varsta de 20 de ani voia sa ajute oamenii si isi dorea sa devina doctor.

Sursa foto: Facebook.

Jane Adi Soetjipto, 73 de ani, specialista in literatura franceza

Jane Adi Soetjipto, 73 de ani, specialista in literatura franceza

Jane Adi Soetjipto [foto: a doua din stanga] se intorcea in Jakarta, Indonezia, dupa vizita pe care o facea in fiecare an in Olanda, unde locuia mama ei, de origine indoneziana. Tatal ei este de origine olandeza.

Jane Adi Soetjipto urma sa implineasca 74 de ani pe 27 iulie si voia sa-si petreaca ziua de nastere in Indonezia.

"Urma sa o iau de la aeroport vineri, in jur de 10 a.m. Dar am primit un telefon de la o ruda din Olanda joi, pe la 11 p.m., care m-a anuntat ca avionul s-a prabusit", a spus un nepot al sotului ei.

Sursa foto: Facebook.

Cor Schilder - muzician

Cor Schilder - muzician

Cor Schilder, muzician, se afla la bordul aeronavei impreuna cu prietena sa Neeltje Tol, care lucra ca florareasa. Shilder a postat o fotografie a avionului Malaysia Airlines pe Facebook, insotita de urmatoarea descriere: "Daca va disparea, sa stiti ca asa arata avionul", facand referire la zborul MH370, disparut la 8 martie.

In vinerea de dupa tragedia aviatica, clientii si prietenii lui Neeltje Tol s-au oprit la magazinul la care aceasta lucra si i-au adus omagii. "Era o fata incantatoare", a spus un client.

Sursa foto: Facebook.

Fatima Dyczynski - inginer si fondator Xoterra Space

Fatima Dyczynski - inginer si fondator Xoterra Space

Inginerul aerospatial Fatima Dyczynski a fondat o companie high-tech pe care l-a numit Xoterra Space. Pe site-ul companiei Fatima este descrisa ca "un lider dur, om de stiinta, o iubitoare a spatiului, o antreprenoare motivata, vorbitor public, turista in toata lumea si futurista". Ea detinea si functiile de director si manager de proiect in cadrul companiei.

"Suntem indurerati de pierderea fondatoarei Xoterra Space, Fatima Dyczynski, care a murit in zborul MH17 spre Kuala Lumpur", spun oficialii companiei intr-un comunicat. "Fatima era o persoana energica, plina de viata, iar visele ei ajungeau departe in spatiu. Era de asemenea sincera, ambitioasa si incredibil de motivata. Multi oameni au fost inspirati de visul ei de a avea o relatie personala cu spatiul si de pasiunea ei pentru afaceri si inovatie".

Sursa foto: Xoterra Space.

Sursa foto: Oameni care aduc flori la Ambasada Olandei din Kiev/ Shutterstock.