Nisiyama Onsen Keiunkan in Yamanashi, Japonia

Nisiyama Onsen Keiunkan in Yamanashi, Japonia

Hotelul japonez a fost deschis in anul 705, ceea ce il face cel mai vechi hotel functional din lume. Hotelul este condus de aceeasi familie de 52 de generatii, secretul constand intr-un anumit tip de "mandrie de familie". Exista chiar si angajati ai hotelului care si-au pastrat posturile pe parcursul mai multor generatii.

Sursa foto: Nihon-no-hito.com

Stiftskeller - Salzburg, Austria

Stiftskeller - Salzburg, Austria

Restaurantul, care este localizat in Salzburg, Austria, este probabil cel mai vechi din Europa si chiar din lume. Exista date despre existenta sa inca din anul 803. Printre clienti s-au numarat de-a lungul anilor cardinali, regi, iar in vremurile actuale Bill Clinton sau Clint Eastwood.

Sursa foto: Stiftskeller Facebook

Sean's Bar - Irlanda

Sean's Bar - Irlanda

Functional inca din anul 900, Sean's Bar este unul dintre cele mai vechi baruri din Irlanda si Europa. Secretul sau: locatia. Potrivit proprietarilor, barul este localizat "in inima Irlandei, pe tarmul minunatului rau Shannon".

Sursa foto: Sean's Bar Facebook

Beraria Weihenstephan - Germania

Beraria Weihenstephan - Germania

Berea este produsa la Weihenstephan, in Bavaria, de aproape 1.000 de ani, ceea ce face din aceasta berarie cea mai veche din lume. Secretul este clar: beraria produce o bere delicioasa, un mix intre gustul de banana, guma de mestecat si....magie.

Sursa foto: Weihenstephan, Facebook

Frapin - Franta

Frapin - Franta

Unul dintre cele mai bune sortimente de cognac - si una dintre cele mai vechi distilerii din lume - poate fi gasit in sud-vestul Frantei, acolo unde familia Frapin locuieste de la deschiderea afacerii, in 1270. "Cognacul produs aici reprezinta excelenta. Frapin apeleaza doar la productia proprie de struguri si aplica cu exactitate reteta traditionala, controland orice nivel al productiei", sustin expertii in domeniu.

Sursa foto: Cognac-Frapin.com

Beretta - Italia

Beretta - Italia

Daca ati fost impuscat in ultimii 500 de ani de un pistol, mai mult ca sigur acesta purta sigla Beretta. Cativa factori au sustinut longevitatea acestei afaceri, care dateaza din 1526. S-a aflat intre munti bogati in fier, iar afacerea a fost condusa de familie de mai bine de 400 de ani.

Sursa foto: Beretta, Shutterstock.com

Cambridge University Press - Londra

Cambridge University Press - Londra

Datand din 1534, este cea mai veche editura din lume. Insusi regele Henry al -8-lea i-a dat permisiunea sa tipareasca orice fel de carte. Cateva din cele mai importante titluri sunt "Principia Mathematica" de Sir Isaac Newtown, "Lycidas" de John Milton, "Radio-activity" de Ernest Rutherford sau "Language and Mind" de Noam Chomsky.

Sursa foto: Cambridge University Press Facebook

Zildjian - Turcia

Zildjian - Turcia

Una dintre cele mai vechi afaceri din SUA isi are originile in Imperiul Otoman, anul 1623. Zildjian a fost fondata de Avedis Zildjian in Istanbul, inainte ca familia sa sa aduca afacerea cu instrumente de percutie in SUA. Cativa dintre cei mai buni tobosari din istorie au folosit instrumentele companiei. Printre ei se numara Ringo Star de la Beatles, Neil Pert - Rush sau Charlie Watts - Rolling Stones.

Sursa foto: Zildjian Facebook

Twinings - Londra

Twinings - Londra

Lansate in 1706, ceaiurile Twinings fac parte din identitatea Londrei. Fondatorul Thomas Twining vindea in secolul 18 sortimentul de ceai verde Gunpowder cu pretul de 260 de dolari pentru o suta de grame.

Sursa foto: Twinings, Shutterstock.com

Sotheby's - Londra

Sotheby's - Londra

Samuel Baker a schimbat lumea in 1744, cand a organizat o licitatie de carti. Acesta a fost inceputul Sotheby's, nume sinonim cu excelenta in licitatii. Secretul acestei afaceri? Este mereu cu un pas inainte, intuind pe ce vor bogatii lumii sa isi cheltuiasca banii: monede, arta, imobiliare.

Sursa foto: Sotheby's Facebook

Sursa foto: Ceas, Shutterstock.com