Promotii

Promotii

Un semn mare care anunta vanzari promotionale va convinge cu siguranta clientii sa intre in magazin, locul unde cel mai probabil vor cumpara si produse care nu au pretul redus.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cosul de cumparaturi de mari dimensiuni

Cosul de cumparaturi de mari dimensiuni

Odata intrati in magazin, uneori puteti intampina problema in a gasi un cos de cumparaturi normal. In schimb produsele pot fi puse intr-un cos de cumparaturi mare. Aceasta strategie dateaza chiar din 1930 si ii "ajuta" pe clienti sa cumpere produse de mari dimensiuni mult mai usor.

Sursa foto: Cos de cumparaturi, Shutterstock.com

Florile si produsele de patiserie...Cine le poate rezista?

Florile si produsele de patiserie...Cine le poate rezista?

Florile si produsele de patiserie sunt amplasate de regula aproape de casele de marcat astfel incat, in timp ce asteptati pentru a achita produsele achizitionate, sa fiti "ispititi" de mirosul acestora si sa le cumparati din impuls.

Sursa foto: Flori, Shutterstock.com

Unde sunt produsele lactate?

Unde sunt produsele lactate?

Supermarketurile obisnuiesc sa "ascunda" produsele lactate si alte produse de baza in partea din spate a magazinului, fortandu-i pe clienti sa parcurga intreaga locatie.

Sursa foto: Lactate, Shutterstock.com

Tot ce conteaza - la nivelul ochilor

Tot ce conteaza - la nivelul ochilor

Toate produsele pe care retailerul conteaza pentru a-si creste vanzarile sunt amplasate pe rafturile situate in dreptul privirii clientilor. In plus, produsele preferate sunt evidentiate la capatele rafturilor.

Sursa foto: Magazin, Shutterstock.com

Rafturi speciale pentru copii

Rafturi speciale pentru copii

Exista si produse amplasate special la nivelul privirii copiilor. Acolo retailerii expun jucarii, dulciuri sau alte articole pe care copii le vad si isi implora parintii sa le cumpere.

Sursa foto: Copil, Shutterstock.com

Culoarea conteaza

Culoarea conteaza

Culorile influenteaza cumparatorii. Oamenii sunt atrasi de magazine care mizeaza pe culori precum rosu, portocaliu si tonuri de galben. Odata ajunsi in interior, intra in scena produse in tonuri de albastru si verde, care ii determina sa cumpere mai mult.

Sursa foto: Cartier, Shutterstock.com

Muzica

Muzica

Studiile arata ca muzica lenta ii ajuta pe consumatori sa cumpere cu mai multa placere si mai multe produse. In plus, ariile clasice incurajeaza achizitionarea unor produse mai scumpe.

Sursa foto: Muzica, Shutterstock.com

Marimea magazinului conteaza

Marimea magazinului conteaza

Cu cat magazinele sunt mai inghesuite, cu atat oamenii vor aloca mai putin timp cumparaturilor, se vor simti mai putin confortabil si vor achizitiona mai putine produse.

Sursa foto: Aglomeratie, Shutterstock.com

Cea mai profitabila zona din magazin

Cea mai profitabila zona din magazin

Cea mai profitabila zona dintr-un magazin este casa de marcat. In timp ce astepti sa platesti poti oricand sa mai cumperi dulciuri sau reviste, pe care le gasesti din abundenta in aceasta zona.

Sursa foto: Check out, Shutterstock.com

Sursa foto: Bani, Shutterstock.com