1 / 4

Harta ostilitatilor, in continua schimbare

Liniile de demarcatie intre fronturile inamice care separa rebeliii prorusi si fortele armate din estul Ucrainei se schimba constant, potrivit hartilor publicate zilnic de Consiliul de Securitate si Aparare Nationala din Ucraina.


Fortele ucrainene au inconjurat Donetk si Lugansk, doua regiuni cheie pentru separatisti, si au reusit sa taie legaturile intre cele doua orase prin recuperarea unor noi teritorii.



Sursa foto: Twitter


Situatia este insa mult mai complexa, avand in vedere ca razboiul nu se mai poarta doar intre cele doua regiuni ca focare principale ale conflictului, ci si intre punctele de control situate de-a lungul campurilor vaste de floarea-soarelui si grau. Unitatile ucrainene sunt prinse uneori in ambuscade la posturile de la care se controleaza iesirile si intrarile in orasele din estul tarii, sau sunt atacati cu focuri de artilerie trase de la distanta.


Cei care raporteaza de la fata locului au fost atentionati asupra pericolului din zona, intrucat strazile care par linistite pot fi tinta unor focuri de artilerie trase fara avertizare. Acesta este, de altfel, principalul motiv pentru care expertii internationali care au examinat locul prabusirii zborului MH17 au fost extrem de reticenti.


Cu toate ca zona este oficial teritoriu ocupat de rebeli, ambele parti lupta pentru a-si extinde controlul asupra estului Ucrainei. In consecinta, barajele de artilerie au impiedicat investigatia expertilor internationali.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri