1 / 8

Conflictul din Ucraina

Conflictul din Ucraina, care adanceste tensiunile dintre Rusia si Vest, este inca in continua desfasurare. O rezolutie care sa aduca pacea intre separatistii prorusi si fortele ucrainene este dificil de implementat.


"Combinatia dintre intensificarea ofensivei militare din partea guvernului ucrainean pentru a recastiga controlul asupra teritoriului controlat de separatisti in regiunea estica Donbas, cresterea numarului de victime in acest conflict, situatia umanitara agravanta pentru civili si planurile guvernului rus de a trimite un convoi independent de ajutor fara afiliere la Crucea Rosie contribuie la cresterea tensiunilorr", afirma Tina Fordham, analist politic global.


Ucraina este o economie foarte mica si de aceea conflictul a ramas pana acum limitat.


Liderii europeni s-au intalnit sambata pentru a discuta o posibila solutie la criza ucraineana care, potrivit presedintelui ucrainean, Petro Porosenko, este pe cale de a se transforma intr-un razboi. Sefii de stat din Europa au dat Rusiei un ultimatum, stabilind o perioada de o saptamana pentru a gasi o rezolvare in Ucraina, in caz contrar fiind amenintata cu o noua runda de sanctiuni.


"Ucraina este o economie foarte mica si de aceea conflictul a ramas pana acum limitat, insa piata de capital din Rusia este principalul perdant in acest conflict", explica Liza Ermalenko, economist in cadrul companiei de cercetare Capital Economics.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri