1 / 6

Capitalul in secolul XXI, Thomas Piketty

Repartizarea avutiilor reprezinta una dintre chestiunile cele mai arzatoare si mai dezbatute in prezent. Dar ce se stie cu adevarat despre evolutia acesteia pe termen lung? Dinamica acumularii de capitalul va conduce in mod inevitabil la o concentrare din ce in ce mai puternica a avutiei si a puterii in cateva maini?


Unii apreciaza ca inegalitatile se vor adanci in continuare, intr-o lume din ce in ce mai nedreapta. Extragand din experienta secolelor trecute invataminte pentru viitor, Thomas Piketty arata ca exista mijloace de a inversa aceasta tendinta.


Ce a scris Bill Gates despre carte:


"M-am simtit obligat sa citesc cartea Capitalul in secolul XXI, scrisa de Thomas Piketty, indemnat de prieteni si dupa ce am citit mai multe recenzii.


Ma bucur ca am facut-o. Va incurajez sa o cititi si voi sau cel putin un rezumat bun, precum cel din The Economist. Piketty a fost destul de amabil de a conversa cu mine despre lucrarea sa pe Skype. Asa cum i-am spus si lui, sunt de acord cu concluziile sale cele mai importante si sper ca lucrarea sa va atrage mai multe persoane capabile in studiul asupra inegalitatii, deoarece cu cat intelegem mai multe despre cauze si solutii, cu atat va fi mai bine".


Citeste si tu cea mai importanta carte a deceniului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri