1 / 5

Jim Rogers

Jim Rogers, celebrul investitor care a fondat alaturi de George Soros fondul Quantum si autorul popularei carti de investitii "Investment Biker", spune ca Grecia este un spectacol secundar acum, dar ameninta sa devina unul principal din cauza politicienilor, care continua sa faca greseala dupa greseala.


"Cel mai bine pentru Grecia acum este sa isi declare falimentul, sa ramana in zona euro si sa o ia de la zero. Nu vor fi niciodata in stare sa isi plateasca datoriile. Am avut state, orase si districte care au intrat in faliment, dar nu au parasit Statele Unite. S-au reorganizat si au luat-o de la inceput", spune Rogers.


Daca Grecia falimenteaza si ramane in zona euro, vom avea o drama, dar vom trece peste. Daca Grecia iese din euro, drama se va transforma in spectacolul principal.


Totodata, Rogers avertizeaza asupra faptului ca, desi se vorbeste despre austeritate, datoriile multor state au continuat sa creasca. In 2009-2010 a aparut problema datoriilor, insa acum acestea sunt mult mai ridicate decat atunci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri