1 / 6

Sinteza atentatului terorist din Bruxelles: o dimineata nefasta

Doua explozii simultane s-au produs in terminalul de plecari al aeroportului Zaventem din Bruxelles, in care presa belgiana vorbeste de cel putin 14 decese si alte 81 au fost ranite. Cele doua explozii care au distrus terminalul de plecari al aeroportului Zaventem au lasat in urma cateva zeci de pasageri raniti, cu hainele acoperite de sange.


"A fost atroce. Tavanul s-a prabusit. Era sange peste tot, oameni raniti si bagaje imprastiate. Mergeam pe resturi. Era o scena de razboi", a sustinut unul dintre pasagerii de la aeroportul Zaventem. ”Oamenii fugeau peste cei care au fost doborati. Nu puteam sa respir. Nu pot sa cred ca sunt inca in viata”, a precizat o tanara pasagera, care era excortata impreuna cu cateva mii de pasageri spre o sala de sport, transformata in centru de primire. Pasagerii evacuati incep sa planga atunci cand trei autovehicule de la morga se indreapta spre ruinele aeroportului.


Agentia de presa Belga a relatat ca au fost auzite inclusiv focuri de arma si tipete in araba inainte de producerea exploziei. Televiziunea de stat VRT a precizat ca anchetatorii au descoperit o arma semi-automata langa cadavrul unui terorist, in vreme ce televiziunea VTM sustine ca o centura plina cu explozibili nedetonati a fost gasita in incinta aeroportului.


O ora mai tarziu, alta deflagratie a lovit statia de metrou Maelbeek, din apropierea institutiilor europene, iar 20 de persoane au fost ucise. Explozia a avut loc la putin timp dupa ora locala 9.00, atunci cand cei mai multi belgieni se indreptau spre locurile de munca. Procuratura belgiana a mentionat ca cel mai probabil este vorba despre un atentat sinucigas. Bomba a fost detonata in vagonul din mijloc al unui tren cu trei vagoane, care pleca in acel moment din statia de metrou.


”Metroul parasea statia Maelbeek atunci cand s-a auzit o explozie foarte puternica. Era panica peste tot, iar foarte multi oameni se aflau in metrou”, a declarat un martor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri