1 / 7

Merrill Lynch: Cea mai recenta demisie

Cea mai mare banca de investitii a Americii, Merrill Lynch, a decis destituirea presedintelui Stanley O’Neal. Acesta a parasit compania pe 30 octombrie, potrivit MoneyCNN.com.

Executivul s-a aflat constant sub presiune dupa ce a subestimat expunerea companiei la imprumuturile ipotecare riscante, ceea ce a dus la o depreciere a activelor administrate de 8,4 miliarde dolari in al treilea trimestru.

Pierderile nete afisate in trimestrul al treilea de compania Merrill Lynch au fost de 2,3 miliarde dolari, situatie mult mai grava decat estimase O'Neal.

Posibila fuziune cu banca Wachovia Corp, fara acordul consiliului director al Merrill Lynch, a inrautatit si mai mult lucrurile, accelerand declinul lui O’Neal.

Inainte de a-si reporta imprumuturile ipotecare riscante, Merrill Lynch incepuse deja faza restructurarilor. La inceputul lunii octombrie, banca a inlocuit seful departamentului de imprumuturi obligatare, Osman Semerci, cu David Sobotka, aflat pana atunci la conducerea diviziei privind tranzactiilor globale cu bunuri economice. Responsabil cu riscul instrumentelor de creditare a fost numit Ed Moriarty.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri