1 / 5

Una din trei companii, crestere a EBITDA

Dupa ce masurile luate de companii in prima parte a anului 2009 au inceput sa dea rezultate, s-a observat ca un numar mai mic dintre ele s-a axat in continuare pe imbunatatirea performantei activelor lor (27% fata de 39%), iar numarul celor care inca isi restructurau afacerile a scazut de asemenea de la 37% la 27%.

"O crestere a increderii nu este surprinzatoare, avand in vedere ca stimulentele guvernamentale isi fac efectul la nivel mondial, iar tarile dezvoltate si economiile emergente incep sa dea semne de refacere. Companiile vor fi mai putin ingrijorate de supravietuire in urmatoarele 12 luni, dar revenirea la un mediu de functionare sanatos este departe de a fi completa”, a declarat John Murphy, Global Managing Partner al Ernst & Young.

In mod surprinzator, pentru o parte semnificativa dintre companii anul 2009 a fost un an in care profiturile s-au imbunatatit. Un procent de 7% din totalul companiilor a inregistrat o crestere cu mai mult de 20% a castigurilor.

De asemenea, mai mult de o treime din companiile intervievate au raportat ca veniturile inainte de scaderea cheltuielilor cu dobanzi, taxe si amortizare (EBITDA) au crescut cu peste 5% in ultimele 12 luni.

O treime dintre cele mai mari organizatii intervievate (cu cifra de afaceri de peste 10 miliarde de dolari) a raportat, de asemenea, o crestere a EBITDA de peste 5%.

Patruzeci si cinci la suta din companiile cu sediul in zona Asia-Pacific, cu o cifra de afaceri intre 100 si 500 de milioane de dolari au raportat o crestere a EBITDA de peste 5%.

In America Latina (26%), Europa de Vest (28%) si Europa de Est (29%) din companiile care au luat parte la studiu au raportat o crestere a EBITDA de 5% sau mai mare.

La nivel de sector, mai mult de 40% din companiile din industria farmaceutica, industria aeronautica si de aparare, si cea financiar-bancara au depasit pragul de crestere de 5%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri