Problemele semnalate de cititori
Solutii ale cititorilor
Experiente personale
1 / 4

Problemele semnalate de cititori

Cititorii Wall-Street au comentat si si-au exprimat parerea cu privire la problemele punctuale ale bursei sau au preferat sa isi expuna viziunea proprie, de ansamblu, asupra pietei romanesti.

Dan P. spune ca sunt mai multe cauze ale imaturitatii bursei, cum ar fi orientarea celor care ar trebui sa se ocupe de promovarea ei spre castiguri personale, lipsa de incredere sau imaginea neconsolidata.

“In alta ordine de idei, mi se pare destul de ridicata taxa de intrare pe anumite platforme digitale din tara care fac tranzactii forex sau pe alte tipuri de burse intrenationale”, sustine el.

Un alt cititor, Mircea crede ca BVB ar trebui sa dea o mai mare importanta micului investitor, nesofisticat. In opinia sa, orientarea catre public ar imbunatati imaginea bursei si ar spori numarul conturilor.

Dana C. sugereaza ideea ca bursa are o imagine preponderent speculativa, cu volume mici, lucruri ce deriva din faptul ca activitatea este o oglinda a politicilor guvernamentale si din neincrederea in mediul de afaceri romanesc.

“Piata de capital nu ofera alternative de finantare rapida si ieftina pentru companii.Romanii nu au cultura financiara in general, cultura investitionala in special, ei prefera sa economiseasca. Nu in ultimul rand, societatile de servicii si investitii financiare simt lipsa personalului calificat, a oamenilor competenti”, a spus cititoarea.

Laurentiu considera ca piata este suprareglementata de CNVM. “Orice initiativa in piata de capital (fonduri de investitii, listari de companii, de emisiuni de obligatiuni etc ) este supusa unei birocratii ucigatoare, unui imobilism in gandire si actiune greu de depasit din partea entitatilor de reglementare. Fara o relaxare in reglementari si fara oameni deschisi la nou si competenti lucrurile vor evolua in pasul piticului”, sustine el.

Dan rezuma probleme pietei de capital la “lipsa de transparenta, legislatie slaba, brokeraj slab, usor de manipulat de jucatori inregimentati politic si agreati de putere”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri