Bostina&Associates

Bostina&Associates"Infiintarea companiei in urma cu 8 ani a fost un lucru bun, confirmarea venind si din faptul ca aceeasi initiativa au avut-o ulterior si alte mari case de avocatura. Am fost pionieri intr-o nisa extrem de interesanta a serviciilor de consultanta din Romania, dar rezultatele inregistrate de casa de avocatura anul trecut ne arata ca trebuie sa ne concentram asupra unui singur lucru, si anume avocatura", a declarat avocatul coordonator Doru Catalin Bostina (foto).

Bostina&Associates Financial Consulting (devenita ulterior Bostina Accounting and Fiscal Consulting) a fost infiintata in 2004 pentru a acoperi o noua nisa a serviciilor de consultanta din Romania, respectiv servicii de consultanta contabila si fiscala.

Casa de avocatura spune ca in 2011 a devenit evident ca era momentul oportun pentru un "spin-off" pe fondul "schimbarii paradigmei economice si a modificarilor survenite in legislatia privitoare la serviciile de audit". "Schimbarea este de natura sa scoata si mai mult in evidenta faptul ca, pe de o parte, majoritatea clientilor nostri opereaza intr-o economie globala si se asteapta ca si consultantii lor fiscali sa aiba o viziune similara si, pe de alta parte, ca din ce in ce mai multi dintre clienti vin la noi prin intermediul retelei AGN International. Vom continua colaborarea cu casa de avocatura in sistemul de «best friends»", afirma Bogdan Popa, Tax Manager la Accounting&Global Tax SRL.

Tuca Zbarcea & Asociatii

Tuca Zbarcea & AsociatiiCasa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a infiintat saptamana trecuta o divizie de consultanta fiscala cu specialisti din Big 4 si Ministerul Finantelor Publice si estimeaza venituri de aproximativ 600.000 de euro pentru primul an din aceasta activitate. Tuca Zbarcea & Asociatii Tax este divizia specializata in acordarea de servicii de consultanta fiscala ce va opera ca o entitate afiliata firmei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Echipa este formata din 5 consultanti fiscali autorizati, cu o experienta intre 8 si 10 ani acumulata in cadrul marilor companii de audit Big 4. Acestora li se adauga alti 5 avocati cu experienta in gestionarea diverselor problematici de procedura si contencios fiscal. „Constituirea unei divizii separate de consultanta fiscala reprezinta, pentru noi, formula optima de organizare pentru prestarea de servicii profesionale in aceasta zona, dupa ce timp de mai multi ani am gestionat intern problematici de procedura fiscala si contencios fiscal”, a declarat Razvan Gheorghiu-Testa (foto), avocat asociat in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii.


Zamfirescu Racoti Predoiu

Zamfirescu Racoti PredoiuSi casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) lansa in 2010 o divizie de consultanta fiscala care isi propunea sa realizeze in primul an de activitate 5% din cifra de afaceri a companiei.

ZRP Tax Advisors, divizia de consultanta fiscala a casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP), a incheiat anul trecut cu o crestere de 40% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2010, ca urmare a extinderii portofoliului de clienti.

“Am avut un an foarte bun si suntem multumiti de aceste rezultate care confirma aprecierea clientilor fata de produsele si serviciile oferite de ZRP. Am pus accentul pe pachetele de servicii integrate – consultanta fiscala si consultanta juridica, precum si pe o abordare multidisciplinara a proiectelor”, a declarat Ioana Sandru (foto), Partener ZRP Tax.


NNDKP

NNDKPIn ultimii ani s-a conturat tendinta prin care casele de avocatura au luat cu asalt consultanta fiscala si contabila, in conditiile in care piata s-a sofisticat si are nevoie de o mai mare flexibilitate in abordarea clientilor, atat la nivelul serviciilor, cat si in privinta onorariilor practicate.

Si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a lansat in 2008 o divizie de consultanta fiscala, care isi propusese sa realizeze in primul an de activitate o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro.

Principalii competitori pe acest segment sunt Ernst&Young, KPMG, Deloitte si PricewaterhouseCoopers, dar si companiile BDO Consulting, Mazars si Tax House.

Divizia de consultanta fiscala a Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) l-a cooptat in 2010 pe Dragos Doros (foto), fost director al departamentului Legislatie si Impozite Directe din Ministerul Finantelor Publice.


Voicu & Filipescu

Voicu & FilipescuSi firma de avocatura Voicu & Filipescu si-a extins, in urma cu trei ani, ariile de expertiza in directia consultantei fiscale si contabilitatii prin integrarea firmei specializate Steuer & Buchhaltung Partners SRL.


Popovici Nitu & Asociatii

Popovici Nitu & AsociatiiCu venituri de peste 1 milion de euro in 2010, departamentul de Consultanta Fiscala al societatii de avocati Popovici Nitu & Asociatii se organiza in 2010 ca o companie de consultanta autonoma, devenind Popovici Nitu & Asociatii Tax SRL. Popovici Nitu & Asociatii Tax SRL a fost deja inscrisa in Camera Consultantilor Fiscali.