Marja de profit a Reff si Asociatii a fost anul trecut de 20-30%, sub media pietei

Marja de profit a Reff si Asociatii a fost anul trecut de 20-30%, sub media pieteiPotrivit reprezentantilor Reff si Asociatii, firma a avut o marja de profit cuprinsa intre 20% si 30%, ceea ce este sub media pietei.

In general in aceasta profesie, marja de profit este de circa o treime din cifra de afaceri. Practic, o treime din venituri se duc pe cheltuielile salariale, o alta treime o reprezinta cheltuielile operationale, in timp ce ultima treime este profitul distribuibil partenerilor.

Astfel, dupa cativa ani de stagnare, Reff si Asociatii au revenit pe crestere, intr-o perioada in care piata nu are un potential de crestere prea mare.

"Ma astept ca piata de avocatura sa marcheze o oarecare revenire. Dupa o perioada in care am stagnat, acum am crescut cu 20%. Si piata a crescut usor, dar cu siguranta nu cu 20%", a spus Alexandru Reff (foto), partener al firmei de avocatura.

Nelu Iordache si Bank of Cyprus, printre cei mai mari clienti pe partea dreptului financiar-bancar

Nelu Iordache si Bank of Cyprus, printre cei mai mari clienti pe partea dreptului financiar-bancarReff si Asociatii a acordat asistenta juridica Bank of Cyprus, unul dintre cei mai mari clienti, in finantarea pe care banca a oferit-o companiei Nova Imobiliare in vederea dezvoltarii centrului comercial Colosseum din Bucuresti. Finantarea acordata de Bank of Cyprus in mai 2011 s-a ridicat la 40 milioane euro.

De asemenea, firma de constructii Romstrade, deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, a beneficiat de consilierea Reff si Asociatii in cadrul obtinerii unei finantari de 70 milioane euro, pentru desfasurarea proiectelor de infrastructura ale companiei.

Un alt proiect mare la care a lucrat casa de avocatura a fost refinantarea unui credit sindicalizat al unui client, in valoare de 70 milioane euro, si care s-a incheiat in iunie 2011, dupa trei ani de la inceperea procedurilor.

Reprezentantii Reff si Asociatii au precizat ca, si in 2011, s-a mentinut un echilibru intre asistenta acordata creditorilor si cea acordata debitorilor.



Anul 2011 a fost marcat de achizitiile fondului imobiliar NEPI

Anul 2011 a fost marcat de achizitiile fondului imobiliar NEPIReff si Asociatii a asistat juridic fondul de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) pe tot parcursul procesului de achizitie a City Business Center din Timisoara. Aceasta a fost ca mai mare achizitie de birouri din afara Bucurestiului, in valoare estimata de 90 milioane euro.

De asemenea, NEPI a primit asistenta si in dezvoltarea unui centru comercial in Ploiesti in parteneriat cu Carrefour.

Totodata, fondul imobiliar sud-african, a mai achizitionat 50% din doua societati care detin platforma Textilia Dacia, unde urmeaza a fi dezvoltat mall-ul Victoria City, si a vandut o cladire de birouri din Constanta catre firma Avrig 45.

Ambele tranzactii au fost asistate juridic de Reff si Asociatii.

Premiera pe piata de capital romaneasca: primul proces de manipulare a pietei

Premiera pe piata de capital romaneasca: primul proces de manipulare a pieteiReff si Asociatii a reprezentat Bank of Cyprus intr-un proces de manipulare a pietei de capital in urma unor tranzactii care vizau cumpararea unui pachet important de actiuni Banca Transilvania.

Dupa cum au spus reprezentantii firmei de avocatura, acesta a fost unul dintre cele mai mari procese de abuz de piata din sud-estul Europei, si a fost deja solutionat pe fond cu o sentinta favorabila Bank of Cyprus.

De asemenea, casa de avocatura a fost anul trecut si consultantul juridic la oferta transfrontaliera de drepturi de preferinta a NEPI. Actiunile fondului de investitii imobiliar sud african sunt listate pe trei piete.

Listarea pe BVB este, de asemenea, o premiera, intrucat a constituit o listare transfrontaliera a unui emitent care nu este din Uniunea Europeana, pe o piata din UE.

NEPI este listat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), piata din UE, pe Bursa din Johannesburg si pe o piata nereglementata din Londra, AIM.