Taxa pe artificii

Taxa pe artificiiVi se pare ciudata o taxa pe artificii? In Timisoara, spre exemplu, firmele care ofera servicii pirotehnice platesc anual catre autoritatile locale o taxa de 200 lei pentru fiecare minut de spectacol cu artificii.

Avand in vedere ca un spectacol de artificii dureaza cel putin 10 minute, o firma trebuie sa vireze catre Primarie cel putin 2.000 lei.

Motivatia unei astfel de taxe este ca cetatenii ar fi deranjati de artificii si, prin urmare, firmele care presteaza astfel de spectacole trebuie sa plateasca.

Surse foto: Freedigitalphotos.net

Taxa pe apa de ploaie

Taxa pe apa de ploaieSurprinzator, dar in Romania se plateste pana si o taxa pe ploaie. La Craiova, oamenii platesc 51 de bani pe metrul cub de apa de ploaie.

De asemenea, o taxa similara se plateste si in Alba Iulia, de 3 lei pe metrul cub de apa.

Autoritatile locale justifica aceasta taxa prin faptul ca orice cantitate de apa care trece printr-un sistem de canalizare si epurare naste niste costuri.

Taxa pe liniste

Taxa pe linisteTaxa de liniste a fost introdusa in Constanta de catre Radu Mazare si este platita de toate firmele din municipiu. Taxa poate urca pana la 2.000 lei pe an, in functie de marimea spatiului ocupat de firma.

Taxa ar asigura plata gardienilor publici.

Taxa pe orarul magazinelor

Taxa pe orarul magazinelorLa Plopeni, in Prahova, firmele platesc cate 200 lei Primariei pentru a le aproba orarul de activitate si inca 100 lei pentru prelungirea aprobarii.

Vi se pare normal ca firmele sa plateasca taxe chiar si pentru aprobarea orarului?

Taxa pe sant

Taxa pe santIn Bacau exista si o taxa pe sant, platita de firmele de constructii.

Potrivit Consiliului Local Bacau, toti constructorii care realizeaza lucrari de sapare a santurilor trebuie sa plateasca o taxa de pana la 2 lei pe metru pe zi.

Taxa pe cal

Taxa pe calAti mai auzit de o taxa pe cal? In Romania si acest bir este legitim. Orice proprietar de cal trebuie sa plateasca 5 lei pentru fiecare cap de animal, pe an.

Banii ajung la Autoritatea Hipica Nationala.

Taxa pe Crucea Rosie

Taxa pe Crucea RosieCrucea Rosie beneficiaza si ea de incasarile unei taxe. Astfel, un procent din preturile biletele vandute pentru evenimentele culturale, de divertisment si sportive, chiar si filmele la cinematografe se duc catre Crucea Rosie.


Taxa pe casatorie

Taxa pe casatorieSe pare ca in Galati nici macar casatoria nu mai este gratis. Primaria a pus o taxa pe casatorii, care incepe de la 72 lei, daca evenimentul are loc pana la ora 19:00, si este de zece ori mai mare daca este dupa aceasta ora.

Taxa pe vehicule lente

Taxa pe vehicule lenteTaxa se aplica firmelor sau persoanelor fizice care detin diverse vehicule lente, de tipul autoexcavatoarelor, buldozerelor, freze rutiere, macarale, sau alte masinarii folosite in turnarea asfaltului sau inlaturarea zapezii.