Electrica

ElectricaElectrica SA este un jucator important in sectorul distributiei si furnizarii de energie electrica din Romania, avand circa 3,5 milioane de clienti. Compania are trei filiale de distributie: Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord. De asemenea, are participatii in cadrul companiilor Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Muntenia, E.ON Moldova, precum si la Electrica Soluziona (servicii IT).

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 332,8 milioane euro si un profit de doar 1,65 milioane euro.

Cosmote Romania

Cosmote RomaniaCosmote Romanian Mobile Telecommunications este o alta companie care a parasit topul Deloitte, in contextul in care cifra de afaceri s-a ridicat la circa 450 milioane euro, in scadere usoara fata de 2010 cand afacerile s-au cifrat la 470 milioane euro.

In ceea ce priveste profitul, compania de telefonie mobila nu a trecut pe plus nici in 2011.



Grup Servicii Petroliere

Grup Servicii PetroliereFirma care desfasoara activitati de foraj marin a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 184,47 milioane euro, in scadere dramatica fata de 2010 cand afacerile se ridicau la 548 milioane euro.

Pe de alta parte, Grup Servicii Petroliere a avut pierderi de 71 milioane euro anul trecut.

In topul celor mai mari afaceri din Europa Centrala si de Est pe 2010, compania ocupa locul 365.

JTI Manufacturing

JTI ManufacturingJT International Manufacturing a ratat la mustata sa intre in Top 500 Europa Centrala si de Est, dupa ce a inregistrat o cifra e afaceri pe 2011 de 458,2 milioane euro, foarte aproape de ultima clasata in topul realizat de Deloitte, RCS&RDS, care a raportat afaceri de 479 milioane euro.

In 2010, in schimb, JTI Manufacturing a avut afaceri de 424 milioane euro si ocupa pozitia 475 in top.

Coca Cola HBC Romania

Coca Cola HBC RomaniaCoca-Cola este o alta multinationala care nu isi face loc in clasamentul pe 2011 al Deloitte, dupa ce in 2010 veniturile celui mai mare jucator de pe piata locala a bauturilor s-au ridicat la 415 milioane euro.

In schimb, datele financiare pentru 2011 nu sunt disponibile pe Ministerul de Finante, insa compania a anuntat o scadere de 4% a volumelor de vanzari.