2 / 11

Leonardo

Insolventa companiei Leonardo a fost o surpriza pentru opinia publica, in contextul in care compania ocupa pozitia de lider de piata incontestabil in domeniul retail-ului cu incaltaminte.

"Datoriile imense catre bugetul statului, furnizori si banci (peste 100 milioane de euro) au determinat compania sa ceara deschiderea procedurii de insolventa, spre sfarsitul anului 2009. In contrapartida, activele sale erau reprezentate in principal de stocuri constituite in perioada de dezvoltare a pietei (a caror structura de preturi devenise incompatibila cu noile cerinte care se reorientasera catre produsele de mass-market), precum si de active imobilizate (amenajari ale spatiilor inchiriate de Leonardo pentru magazinele sale)", potrivit Casei de Insolventa Transilvania.

Ambele active ar fi valorat foarte putin in cazul unui faliment al societatii, iar mii de oameni urmau sa fie afectati ca urmare a pierderii locurilor de muca. Masurile menite sa redreseze activitatea societatii au fost implementate de o echipa formata din conducerea societatii si reprezentanti ai administratorului judiciar, Casa de Insolventa Transilvania.

Astfel, s-a reuait improspatarea stocurilor, reorientarea catre un segment de piata mai larg, reducerea si restructurarea datoriilor. Planul de reorganizare a fost votat in august 2010, si a prevazut o reducere semnificativa a datoriilor, printre care si cele bugetare. Ulterior, pe parcursul derularii reorganizarii, compania a primit premiul pentru cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al judetului Bihor.

In prezent, Leonardo opereaza 145 magazine, cu 11 mai mult decat la data deschiderii procedurii. Structura de stocuri a fost complet schimbata si au fost introduse concepte noi de vanzare – Leo Junior, Leo Sport Corner si magazine de tip self-service. Leonardo este astfel pregatita pentru a face fata provocarilor continue ale pietei de retail, mult mai bine decat inainte de reorganizare in procedura de insolventa. Leonardo se afla inca in procesul de reorganizare.

Sursa foto: Leonardo

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri