1 / 6

Insolventele vor continua sa creasca si in 2012

Potrivit studiului Coface, in primele noua luni din an 16.481 firme au intrat in insolventa, in crestere cu 7,59% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 17,17%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010.

"Practic, criza continua in Romania din perspectiva insolventelor", a spus Constantin Coman, Country Manager Coface Romania.

Totodata, Coman estimeaza ca pana la sfarsitul anului cresterea insolventelor va ajunge la 10%, comparativ cu anul 2011.

Studiul Coface observa si o crestere a gradului de transparenta a firmelor insolvente, prin cresterea procentului firmelor care si-au depus declaratiile financiare cu un an inainte de momentul declansarii procendurii de insolventa. "48% dintre firmele intrate in insolventa in primele noua luni ale anului 2012 si-au depus declaratiile financiare pentru anul 2011, in crestere cu 20% fata de cifrele inregistrate in anii anteriori", arata studiul.

Intrebat de Wall-Street.ro despre cresterea primelor percepute de Coface, Constantin Coman a raspuns ca "este normal ca acestea sa creasca, avand in vedere ca riscurile s-au amplificat si incidentele de plata s-au inmultit".

In acest context, afacerile Coface Romania au urcat cu 54% in primele 9 luni din 2012.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri