2 / 6

Firmele vor putea sa faca profit, pe care sa il foloseasca pentru dezvoltare

Oficialii ministerului considera ca acest tip de impozit va da posibilitatea evidentierii veniturilor in mod corect si realizarea de profit in vederea repartizarii pentru dezvoltare sau dividende, de catre intreprinzatori.

Dar, luand in considerare ca impozitul forfetar nu va fi corelat cu profitul realizat de societate, este greu de estimat daca acesta va avea un impact pozitiv sau negativ asupra contribuabililor.

Mai mult, avand in vedere experienta anilor trecuti in care a fost impus impozitul minim si numarul mare de societatiti care si-au incetat activitatea, exista o mare doza de scepticism cu privire la beneficiile contribuabililor aduse de introducerea unui astfel de impozit, cu toate ca ministrul delegat Maria Grapini a tinut sa sublinieze ca forfetarul va fi diferit de impozitul minim introdus pe mandatul de la Finante a lui Pogea.

"Asemenea impozitului minim introdus de guvernarea trecuta si acest impozit se va dovedi doar o masura politicianista, de scurta durata, fara niciun efect in economia reala. Teoretic, aceasta modalitate de determinare a impozitului nu este ceva iesit din comun, insa modalitatea politicianista de prezentare a acestuia este deosebita. Orice s-ar spune, exista o asemanare intre acest impozit forfetar si impozitul minim", apreciaza Madalin Niculeasa.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri