Un sfert dintre manageri estimeaza cresteri importante

Un sfert dintre manageri estimeaza cresteri importantePotrivit sondajului realizat de Ersnt & Young, 25% dintre respondenti mizeaza in acest an pe o crestere semnificativa a cifrei de afaceri, de 10-30%.

De asemenea, jumatate dintre acestia estimeaza avansul afacerilor cu 5-10%.



Aproape o treime dintre manageri prognozeaza cresteri mari ale profitului

Aproape o treime dintre manageri prognozeaza cresteri mari ale profituluiDoar 31% dintre respondenti considera ca anul 2013 va aduce pentru companiile lor o crestere a profitului d 10% pana la 30%, cu toate ca initial prognozele anuntau un an dificil.

Inca 37% dintre manageri asteapta o majorare modesta a profitului, de 5-10%.


Salariile ar putea sa creasca marginal in acest an

Salariile ar putea sa creasca marginal in acest anCele mai pesimiste scenatii se intalnesc in cazul salariilor. La acest capitol, doar 2% dintre manageri spun ca vor sa creasca salariile cu 10-20%.

Pe de alta parte, majoritatea (55%) se asteapta la majorari salariale cuprinse intre 5% si 10%, iar 42% pariaza pe inghetarea castigurilor salariale si in acest an.


O treime dintre manageri pariaza pe extindere pentru cresterea vanzarilor

O treime dintre manageri pariaza pe extindere pentru cresterea vanzarilorMajoritatea managerilor iau in calcul ca principala strategie pentru cresterea vanzarilor introducerea de noi produse si servicii pentru clientii existenti.

Doar 33% dintre manageri spun, insa, ca vor sa intre in noi piete geografice.


Companiile vor sa inoveze, dar fara sa utilizeze resursele interne

Companiile vor sa inoveze, dar fara sa utilizeze resursele interneMajoritatea companiilor vor sa inoveze, dar managerii au raspuns ca nu vor sa utilizeze resursele proprii pentru acest lucru.