1 / 6

Riscul reputational

Andreia Stanciu (foto), Head of ACCA Europa de Sud-Est, considera ca profesionistii din domeniul financiar- contabil ar trebui sa se bazeze pe competentele lor si pe experienta in contabilitate pentru a contribui la dezvoltarea unor metodologii contabile referitoare la capitalul natural, care sa ajute la cuantificarea si gestionarea factorilor externi companiilor.

De asemenea, acestia ar putea apela la asociatiile contabile pentru a oferi indrumari cu privire la modul de abordare a capitalului natural in cadrul rapoartelor anuale si in conturile companiei, precum si in rapoartele de dezvoltare durabila.

Ei trebuie sa initieze sau sa incerce sa aplice metodologii contabile pentru capitalul natural impreuna cu clientii lor, acolo unde este cazul, si sa foloseasca aceasta experienta pentru a lucra cu autoritatile de reglementare cu privire la raportare si la practicile de asigurare.

”Pentru profesia contabila provocarea va fi de a determina cand pierderea capitalului natural va necesita o mai buna intelegere si abordare din punct de vedere al evaluarii riscurilor pentru afaceri si din punct de vedere al raportarii corporative. Procedand de aceasta maniera, dar prea tarziu, se poate ajunge la greseli atunci cand se anticipeaza viitoarele riscuri si costurile asociate lor, pentru mediul de afaceri", a mai adaugat Andreia Stanciu.

Esti director financiar sau antreprenor interesat de fiscalitate? Participa la conferinta “Fiscal 2013” organizata de Wall-Street.ro miercuri, 3 aprilie. Pentru a participa, tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul disponibil aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri