"Este o idee mai veche"

"Este o idee mai veche"

"Este o idee mai veche, de cand domnul Fenechiu era ministru, de a introduce o anumita taxa pe pretul benzinei, motorinei, care sa alimenteze numai si numai fondurile necesare pentru constructia de infrastructura rutiera. Deci, nu ca venituri la bugetul general, ci numai si numai venituri pentru constructia de infrastructura. Trebuie sa o analizam si sa vedem, nu o resping in niciun caz de la inceput", a spus Ponta la Romania TV, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu declara recent ca a gasit solutia prin care in Romania sa existe fonduri suplimentare pentru construirea mai multor kilometri de autostrada, si anume marirea accizei la carburant cu 10 eurocenti si taxarea pe distanta a traficului greu.

Va mai fi redusa TVA?

Va mai fi redusa TVA?

Aplicarea unei cote reduse de TVA pentru anumite produse alimentare, cum ar fi carnea, dupa modelul implementat la paine, unde taxa este de 9%, ar reprezenta cea mai oportuna masura de relaxare fiscala, dar este dificil de realizat, a declarat Ioana Petrescu, consilier al premierului Victor Ponta.

"O continuare a politicilor de reducere a TVA pe anumite alimente ar fi binevenita, nu stiu daca este posibila acum, cand avem o rectificare negativa. Stim ca reducerea TVA la paine a fost bine-venita. Este o masura care ar ajuta la reducerea evaziunii fiscale si este o masura care are si o componenta sociala (...) Sunt si alte masuri de relaxare, dar eu cu aceasta as incepe", a spus Petrescu.

Renuntam la cota unica?

Renuntam la cota unica?

Introducerea unei cote diferentiate de impozitare nu ar putea reprezenta o solutie pentru cresterea veniturilor bugetare in 2014, intrucat din punct de vedere tehnic este un proces mult mai lung decat cel al trecerii la cota unica, a declarat secretarul de stat in MFP, Dan Manolescu.