Ludwig von Mises

Ludwig von Mises

“Impozitul urmareste suprimarea sau restrictionarea completa a productiei anumitor bunuri. Astfel, el intervine indirect si in sfera consumului. Nu conteaza daca acest obiectiv este urmarit prin impunerea de impozite speciale, sau prin scutirea anumitor produse de un impozit general, sub incidenta caruia cad toate celelalte produse, sau acele produse pe care consumatorii le-ar fi preferat, in absenta unei discriminari fiscale.”

Barack Obama

Barack Obama

"Ultimul lucru pe care vrei sa il faci in mijlocul unei recesiuni este sa cresti taxele, deoarece acest lucru ar scoate cererea si mai mult in afara economiei si ar impinge afacerile intr-o groapa si mai mare".

Warren Buffett

Warren Buffett

"Taxele pentru clasa de jos, cea mijlocie si poate chiar clasa de mijloc superioara ar trebui taiate mai mult. Dar cred ca persoanele de la varf, precum mine, ar trebui sa plateasca mult mai multe taxe. Noua ne merge mai bine ca niciodata".

George W. Bush

George W. Bush

"Criza financiara nu trebuie sa devina o scuza pentru a creste taxele, pentru ca ar face doar sa ne submineze cresterea economica necesara sa ne recastigam puterea".

Lawrence Summers

Lawrence Summers

"Toate taxele descurajeaza ceva. Atunci, de ce sa nu descurajam lucrurile rele precum poluarea, decat lucrurile bune precum munca sau investitiile".

Sursa foto: Wikimedia Commons

John Maynard Keynes

John Maynard Keynes

"Evitarea taxelor este singura preocupare intelectuala care inca mai aduce beneficii".

Franklin D. Roosevelt

Franklin D. Roosevelt

"Taxele ar trebui impuse in concordanta cu abilitatea de a le plati".

Will Rogers

Will Rogers

"Singura diferenta intre moarte si taxe este ca moartea nu devine mai rea de fiecare data cand Congresul se intalneste" - Will Rogers

Puteti inlocui Congresul cu Guvernul (Romaniei).

William Penn Adair "Will" Rogers a fost un umorist, filozof si actor american care a murit in 1935.

Sursa foto: www.willrogers.com

Albert Camus

Albert Camus

"Nu este cu nimic mai imoral sa jefuiesti direct cetatenii, decat sa strecori o taxa indirecta in preturile bunurilor fara de care nu pot sa traiasa".

Sursa foto: Wikimedia Commons

Platon

Platon

“Acolo unde exista o taxa pe profit, omul corect va plati mai mult si cel necinstit mai putin".

Robert Half

Robert Half

"Oamenii incearca sa traiasca pe masura veniturilor pentru a-si putea permite sa plateasca taxe catre un guvern care nu poate sa traiasca pe masura veniturilor".