Traian Basescu, cu lacrimi in ochi: "Eu nu-l acuz, daca il va acuza cineva, aceasta va putea fi justitia"

Traian Basescu, cu lacrimi in ochi: "Eu nu-l acuz, daca il va acuza cineva, aceasta va putea fi justitia"

Presedintele Traian Basescu a spus, joi, cu lacrimi in ochi, ca isi incheie declaratia de la Palatul Cotroceni "asigurand" ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-si apara fratele alege consolidarea justitiei. "Eu nu-l acuz (n.r. pe fratele sau, Mircea Basescu), daca il va acuza cineva, aceasta va putea fi justitia. Lucrul pentru care il acuz deocamdata este anturajul in care a intrat. Inchei asigurandu-va ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-ti apara fratele aleg consolidarea justitiei", a declarat seful statului, cu lacrimi in ochi si cu voce tremuranda, la finalul interventiei sale de la Palatul Cotroceni, conform Mediafax.

Antena 3 a facut publice, miercuri seara, inregistrari audio-video din care rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare si ca seful statului ar fi stiut despre acest demers. Inregistrarile au fost difuzate in prezenta lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat ca familia acestuia a decis sa le faca publice in contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legata de plangerea pe numele lui Mircea Basescu, pentru un presupus trafic de influenta.

"Fratele meu nu trebuia sa se implice intr-o zona cu astfel de oameni si in asa anturaj"

"Fratele meu nu trebuia sa se implice intr-o zona cu astfel de oameni si in asa anturaj"

Seful statului a subliniat ca nu se va transforma intr-un avocat al fratelui sau, Mircea Basescu, si ca, mai mult, considera ca acesta nu trebuia sa se implice intr-o zona cu astfel de oameni si intr-un asemenea anturaj. ”Nu sunt dispus sa cred decat in varianta justitiei, si nu in varianta fratelui meu. Nu pentru ca nu am incredere in el, dar intr-un stat de drept varianta justitiei este cea adevarata. Asa ca nu ma voi transforma intr-un avocat al lui, cu atat mai mult cu cat mi se pare ca s-a implicat intr-o zona cu oameni in care nu ar fi trebuit sa se implice”, a declarat seful statului, joi dupa-amiaza.

El a mai spus ca regreta ca fratele sau s-a implicat intr-un astfel de anturaj. ”Regret faptul ca fratele meu s-a implicat intr-un astfel de anturaj, cu consecintele pe care le vedem. Sunt increzator insa ca justitia va scoate la iveala adevarul in aceasta disputa publica, sa spunem, intre fratele meu si rudele domnului Sandu Anghel. As vrea sa inchei asigurandu-va ca nu voi face niciun fel de interventie, la nicio institutie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu, este major, este responsabil pentru faptele lui si daca a savarsit ceva ilegal va trebui sa raspunda ca orice cetatean al Romaniei in fata legii”, a mai afirmat Traian Basescu.

"Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele e reala, dar voi crede in varianta justitiei"

"Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele e reala, dar voi crede in varianta justitiei"

Presedintele Traian Basescu a mai declarat in conferinta de presa ca spera ca varianta pe care i-a spus-o fratele sau in legatura cu scandalul cu Sandu Anghel sa fie cea reala, dar ca varianta in care va crede va fi cea a justitiei. ”Plec de la premisa ca in fata justitiei, indiferent cum ne cheama sau ce functie avem, toti sunt egali. Iar faptul ca esti fratele presedintelui nu te scuteste de responsabilitatea in fata justitiei si a legii. Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele meu sa fie cea reala. Dar, sper. Varianta in care voi crede va fi cea a justitiei”, a afirmat Traian Basescu.

"N-am avut niciodata vreo discutie cu fratele meu privind o interventie pentru Sandu Anghel"

"N-am avut niciodata vreo discutie cu fratele meu privind o interventie pentru Sandu Anghel"

Traian Basescu a mai spus ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau, Mircea Basescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel in procesele pe care acesta le are. ”Nu avea in program o iesire publica in luna iunie, dar evenimentele legate de familia mea ma obliga”, a afirmat presedintele la inceputul declaratiei sale de presa sustinute joi dupa-amiaza la Palatul Cotroceni.

El a spus ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau legata de sprijinirea lui Sandu Anghel. ”Niciodata nu am avut cu fratele meu vreo discutie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel in procesele pe care acesta le avea. Exista suspiciunea interventei mele in derularea justitiei in acest caz sau cel putin asa a fost lansata public aseara”, a afirmat seful statului.