Adrian Simionescu, Vienna Investment Trust: Acasa, impreuna cu prietenii

Adrian Simionescu, Vienna Investment Trust: Acasa, impreuna cu prieteniiAdrian Simionescu (foto), managerul societatii de brokeraj Vienna Investment Trust (VIT), face parte din tabara celor care prefera sa vizioneze filmele acasa, motivele pentru care alege aceasta varianta fiind comoditatea si timpul liber limitat. Totusi, el recunoaste ca, uneori, merge si la cinema.

"Imi este mult mai comod sa vizionez un film acasa, la orice ora timpul imi permite, fara a fi nevoit sa-mi schimb sau sa-mi fac programul in functie de orele de difuzare din cinematografe. Tocmai de aceea, pentru a-mi imbunatati conditiile de vizionare, mi-am achizitionat un sistem audio performant care imi asigura, atat cat este posibil, o atmosfera satisfacatoare pentru vizionarea in bune conditii a unui film", spune seful VIT.

Desi sistemul audio, cumparat in anul 2007, reprezinta un bun inlocuitor al performantelor tehnice pe care le detine o sala de cinema, Simionescu spune ca atmosfera nu va putea fi niciodata la fel cu cea dintr-un cinematograf.

"Cred insa ca celelalte avantaje oferite de mediul «acasa» suplinesc intr-o mare masura aceste inconveniente. In plus, atunci cand sunt lansate filme de exceptie, imi invit prietenii pentru o vizionare. Ma incanta foarte mult aceasta idee, mai ales ca, de obicei, dupa ce urmarim un film incepem sa il dezbatem si sa il comentam", arata managerul societatii de brokeraj.

Lui Adrian Simionescu ii plac in mod deosebit filmele SF, insa vizioneaza si filme de actiune, documentare sau comedii, iar daca ar putea si ar avea mai mult timp liber nu ar fi suficient de multe filme pe care sa le vizioneze.

"Imi fac timp sa vad cel putin 3-4 filme pe saptamana. Ba chiar uneori (de cele mai multe ori in weekend), ma uit si la 7-8 filme. In principiu, imi plac toate filmele bune, indiferent de genul acestora. Inclusiv cele romantice. Insa filmele bune, din punctul meu de vedere, sunt foarte rare si nu poti sa le descoperi decat dupa ce le vizionezi", spune el.

De-a lungul timpului, Adrian Simionescu a descoperit foarte multe filme de valoare printre cele mai putin mediatizate, care nu au ajuns intotdeauna sa primeasca premii.

Ultimul film vazut de acesta a fost The tourist, pe care il recomanda. Chiar daca filmul in sine nu l-a impresionat profund, acesta merita vizionat, in parte si datorita actorilor, care fac roluri bune, dar si pentru actiunea si subiectul interesante pe care le are.

Pentru Simionescu, calitatea actorilor este un criteriu dupa care se ghideaza in alegerea filmelor. In principiu, el este de parere ca un film este bun daca merita sa fie revazut fara sa plictiseasca.

Oana Iliescu, DTZ Echinox: Revad filmele vechi acasa

Oana Iliescu, DTZ Echinox: Revad filmele vechi acasaSi Oana Iliescu (foto), managing director al companiei de consultanta imobiliar DTZ Echinox, prefera confortul de acasa atunci cand vizioneaza un film.

Faptul ca nu exista nici un cinematograf in apropierea zonei in care locuieste, precum si posibilitatea de a-si stabili propriul program de vizionare de filme reprezinta doua motive pentru care Iliescu alege sa urmareasca filmele acasa.

Managerul DTZ Echinoz a achizionat recent un sistem home cinema si a inceput sa se uite la filme vechi.

"Am inceput sa revad filme vechi. Ultimul vazut a fost Unora le place jazz-ul (Some like it hot), pe care l-am gasit savuros. Urmaresc insa si seriale – tocmai am terminat de vizionat cele doua serii din Roma, o productie care a implicat o munca de proportii uriase si care m-a impresionat mult", afirma Iliescu, care prefera filmele inspirate din povesti reale.

In ceea ce priveste timpul alocat filmelor, ea spune ca se uita la filme singura, de doua-trei ori pe saptamana.

Stefan Boboc, Boboc & Asociatii: Cinema, urmat de masa sau shopping

Stefan Boboc, Boboc & Asociatii: Cinema, urmat de masa sau shoppingDesi alte persoane prefera propria locuinta pentru a viziona un film, datorita comoditatii, Stefan Boboc (foto), avocat coordonator al societatii civile de avocati Boboc & Asociatii, alege mall-urile pentru a merge la cinema

"Un criteriu este acela al comoditatii, pentru ca stau aproape de un mall, altul este cel al confortului si, nu in ultimul rand, faptul ca imi place ca inainte sau dupa ce vizionez un film sa iau masa sau sa fac cateva cumparaturi", explica el.

Pentru Boboc, mersul la cinema saptamanal a devenit un obicei prin care acesta se deconecteaza de activitatile sale zilnice. Totodata, mersul la cinematograf este privit de catre avocat si ca o forma de socializare.

Stefan Boboc nu prefera un anumit gen de filme; alege sa vizioneze ceva in functie de starea sa de spirit, de recenziile facute de specialisti, de sfaturile prietenilor, dar si de dispozitia pe care o are el, precum si cei care il insotesc la film.

In topul filmelor preferate vazute la cinema de el se numara The Inception, Shutter Island, Harry Potter, The King’s Speech si Lord of the Rings.

"Si in cazul acestui top criteriile sunt subiective si tin cu precadere de subiectul filmului, arta cu care regizorul a pus in scena subiectul, uneori si de interpretarea unica a unor actori de exceptie. Sunt impresionat si de efectele speciale, insa acesta nu este un criteriu dupa care cataloghez un film drept bun sau foarte bun", mentioneaza el.

Ultimul film pe care l-a vazut a fost The King’s Speech, un film care l-a impresionat tocmai prin maniera diferita in care a fost realizat si, mai ales, prin faptul ca a adus pe marele ecran un subiect care in mod normal ar putea fi considerat banal.

Laura Bencze, CBRE: Filmele romanesti, obligatoriu la cinema

Laura Bencze, CBRE: Filmele romanesti, obligatoriu la cinemaPrimul film vazut la cinematograf de care isi aduce aminte Laura Bencze (foto), research manager al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, este Terminator 2. Se intampla pe la mijlocul anilor 1990, intr-o sala de cinema arhiplina din Brasov.

"Am fost marcata de eveniment. Chiar si astazi, dupa multi ani, cand revad filmul cu pricina, raman blocata in fata televiziorului, desi nu ma declar fan Arnold Schwarzenegger. Intr-un alt registru, dar cu o sala la fel de plina, a fost vizionarea filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile", spune ea.

Toate persoanele din sala de cinema care traiau acest film, unele chiar parasind sala, nesuportand imaginile care le aduceau in prezent amintiri de mult uitate, au facut intelegerea filmului si a perioadei de dinainte de anul 1989 mult mai profunda, explica Bencze.

Cu o amintire frumoasa legata de vizionarea unui film a ramas si in urma cu doua veri, intr-o sala de cinema improvizata – "un bar de la malul Marii Negre in Vama Veche". Atunci a revazut Lista lui Schindler. "La momentul respectiv, sotul meu vedea prima oara acest film. Observandu-i reactia si impresia pe care i-a lasat-o Lista lui Schindler, mi-am dat seama ca un film bun ramane bun si la mai bine de 15 ani de la lansarea sa", povesteaste managerul.

Pentru reprezentantul CBRE, mersul la cinema reprezinta una dintre distractiile preferate din timpul saptamanii. Desi prefera dramele si thriller-ele psihologice, ea recunoaste ca nu se poate abtine de la vizionarea filmelor de desene animate.

In plus, de cele mai multe ori, o scurta plimbare prin centrele comerciale din Bucuresti se finalizeaza cu vizionarea unui film. Cu toate acestea, Laura Bencze recunoaste ca in timpul studentiei mergea foarte des la cinematografele stradale din Capitala, cum sunt Patria sau Scala.

"Perioada studentiei si-a pus amprenta asupra obiceiurilor personale din prezent. Si acum mi-am facut o regula din a merge la cinema la toate filmele romanesti importante, in special la cinema-urile stradale. Pentru filmele de mainstream aleg salile din centrele comerciale, in special datorita tehnicii digitale de proiectie si posibilitatii de a viziona filme 3D si IMAX", sustine ea.

Ultimul film vazut intr-un cinematograf de Bencze a fost Rango. "Mi s-a parut genul de film unde trailerul te induce in eroare in legatura cu povestea complete; insa pot afirma ca a fost un film interesant, metaforic, extrem de bine desenat", spune Laura Bencze despre filmul vizionat saptamana trecuta, la The Light Cinema.

Activitatea de urmarire a unei pelicule in oras de catre research managerul CBRE se repeta de cel putin doua-trei ori pe luna.

Sorin Stoica, Eturia: Prefer intimitatea casei decat locuri suprapopulate

Sorin Stoica, Eturia: Prefer intimitatea casei decat locuri suprapopulateSorin Stoica (foto), CEO-ul agentiei de turism de tip tailor made Eturia, spune ca a apreciat un film mai mult in intimitatea casei sale decat in locuri suprapopulate, care influenteaza uneori acuitatea cu care poti percepe o pelicula buna.

Lui ii plac documentarele si filmele clasice, insa apreciaza si noutatile. Ultimul film pe care l-a vizionat este Black swan (n.r. Lebada neagra), despre care a crezut, initial, ca este regizat dupa cartea economica Lebada neagra, lansata in 2009.

"A fost o surpriza pentru mine sa vad ca acest film este, de fapt, un thriller psihologic care m-a tinut conectat de la prima secventa pana la ultima", spune managerul Eturia.

Stoica se uita la filme aproape in fiecare weekend, neavand timp pentru o astfel de activitate in alta perioada a saptamanii. Inainte sa inceapa business-ul Eturia, acesta obisnuia sa organizeze seri de film cu prietenii sai, in propria locuinta. De cand a lansat agentia de turism insa, Stoica prefera sa vizioneze cele mai recente filme in compania familiei sale.

Pentru a avea parte de o experienta deosebita atunci cand urmareste un film, el a achizitionat si a primit cadou diverse sisteme tehnologice.

"Atunci cand esti un impatimit al filmelor, este «un must» sa ai un sistem video Dolby Surround (sistem audio). In cazul meu, urmaresc intotdeauna noutatile din domeniul tehnologiei, tocmai pentru a avea cea mai buna calitate in materie de vizionat filme, documentare, muzica", conchide seful agentiei de turism de tip tailor made.