1 / 11

Expozitia '70/'80. Tineretea noastra

Muzeul National de Istorie a Romaniei va invita la vernisajul expozitiei-eveniment ‘70/’80 care are loc la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12.

"Expozitia ‘70/’80. Tineretea noastra", realizata in parteneriat cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, face parte dintr-un proiect mai amplu, initiat in anul 2009 de catre CNSAS si intitulat Tineretea mea in comunism – intre libertate si constrangere!

Prin intermediul acestui demers, organizatorii si-au propus sa supuna atentiei o alta perspectiva de prezentare a vietii tinerilor intr-una din cele mai dure perioade ale istoriei recente, anume ultimele doua decenii ale Romaniei comuniste. Se intentioneaza astfel aducerea la lumina a experientelor celor care si-au trait copilaria si tineretea in comunism, in conditii de constrangere si cenzura ale unei dezvoltari educationale si personale profound configurate ideologic. Structurata pe trei mari capitole, expozitia urmareste viata tinerilor intre 7 ani (intrarea in randul organizatiei pionerilor) si 30 de ani (iesirea din U.T.C.) pe cateva coordinate principale: palierul ideologic, prezenta Securitatii si viata cotidiana.

Expozitia poate fi vizionata in perioada 17 martie - 19 iunie 2011, intre orele 9:00 si 17:00.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri