1 / 6

Vizitati Brasovul!

Seful companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, unul din principalii jucatori din piata de profil, este atasat de destinatiile din zona Brasovului.

"Cand membrii familiei mele – parintii si fratii – au venit pentru prima data in Romania, am facut o excursie prelungita la munte. I-au impresionat in mod deosebit castelul Peles, in general zona Brasov, Schei si Sighisoara", isi aminteste acesta.

Pelesul s-a facut remarcat prin eleganta arhitecturii, finetea detaliilor interioare si aerul intrigant al unui loc incarcat de istorie si noblete, spune el. La Sighisoara, Wilkinson si familia sa au ramas impresionati de aspectul pitoresc si patrimoniul medieval al cetatii, iar zona Schei le-a ramas aproape de suflet datorita peisajelor.

"Familia mea revine cu placere in Romania si de fiecare data ne propunem un alt obiectiv de vizitat, dar ne intoarcem de fiecare data cu acelasi entuziasm in Brasov si imprejurimi, deoarece este un loc accesibil, care ne incanta mereu altfel."

Daca ar fi sa prezinte si alte locuri unui vizitator strain, Tim Wilkinson ar alege cel putin trei obiective turisitice locale: bisericile fortificate din Transilvania, parte din patrimoniul UNESCO, manastirile din Bucovina – Voronet, Sucevita, Moldovita – si, nu in ultimul rand, Delta Dunarii: Sfantul Gheorghe, Sulina, Gura Portitei.

"Sunt numeroase alte locuri care m-au incantat si a caror experienta as imparti-o cu drag cu cei apropiati. Ele au un farmec particular si o istorie inedita, dar ceea ce le uneste este spiritul cald si primitor al gazdelor. Sentimentul ca esti acasa oriunde ai merge este unul dintre argumentele emotionale care m-au tinut in Romania toti acesti ani", mentioneaza el.

Vezi in slide-ul urmator de ce un manager recomanda Centrul Istoric din Capitala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri