Crosul Padurii

Crosul PaduriiPe 29 mai, in Parcul Tineretului, va avea loc cea de-a III-a editie a Crosului Padurii, organizat de ViitorPlus si Asociatia Bucharest Running Club. Acesta reprezinta primul antrenament de pregatire a celei de-a IV-a editii a Raiffeisen Bucharest International Marathon, ce va avea loc pe 9 octombrie 2011, dupa cum se arata pe ViitorPlus.ro.

Este al treilea an consecutiv in care Raiffeisen Bucharest International Marathon se asociaza si cu o cauza ecologica prin parteneriatul cu ViitorPlus si programul "Adopta un copac!". Si cum Maratonul Bucurestiului include cel putin 3 antrenamente de pregatire, s-a hotarat organizarea primului dintre acestea cu ocazia Zilei Internationale a Mediului cu tema "Crosul Padurii".

Obiectivul principal al Crosului Padurii este de a creste gradul de constientizare a populatiei cu privire la problemele padurilor din Romania si strangerea de fonduri pentru impadurirea terenurilor agricole degradate prin "Adopta un copac!" - un proiect ViitorPlus.

French Kiss, in Irish Music Pub

French Kiss, in Irish Music PubGrupul de initiativa teatrala ArCa LuI nOe si clubul clujean Irish Music Pub va invita duminica, 29 mai 2011, de la ora 19:30, la piesa "French kiss".

Un spectacol de Cristian Petrule.

Locuri: 150

Pret: 7 lei


A treia editie a Formulei AvocatNet.ro

A treia editie a Formulei AvocatNet.roCea de-a treia editie a Formulei AvocatNet.ro va avea loc vineri, 3 iunie pe Circuitul International de Karting Competitional si Agrement AMCKART din Bucuresti, reunind la linia de start unele dintre cele mai importante nume din consultanta juridica si fiscala din Romania.

Cele 15 echipe confirmate pana in acest moment apartin companiilor de renume in consultanta juridica si fiscala din Romania, precum:

NNDKP
IONESCU | SAVA
SERBAN MARES SI ASOCIATII
MIRCEA ANDREI SI ASOCIATII
BOSTINA SI ASCIATII
REFF SI ASOCIATII
DELOITTE
MAZARS CONSULTING
FINEXPERT CONSULTING

Competitia va incepe la orele 16:00, iar festivitatea de premiere este programata pentru orele 20:00. Atmosfera va fi intretinuta atat de sustinatorii echipelor participante, cat si de multa muzica, animatie in cadrul unui Barbeque Party.

Zilele culturii populare valcene la Muzeul Satului

Zilele culturii populare valcene la Muzeul SatuluiConsiliul Judetean Valcea si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, cu sprijinul Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti, organizeaza in zilele de 28 si 29 mai, Zilele culturii populare valcene, eveniment de promovare a culturii traditionale.

Programul acestei actiuni va cuprinde expozitii cu vanzare ale mesterilor populari valceni, muzica si dansuri din principalele vetre folclorice valcene, potrivit Muzeul-Satului.ro.

Cu acest prilej, vor fi lansate volumele: Patrimoniul Documentar al Culturii Valcene, vol. II, Editura Patrimoniu, Ramnicu Valcea, 2010, autor Gheorghe Deaconu si Sarbatoarea Alegerea de june intre ritual si spectacol, Editura Fantana lui Manole, Rm. Valcea, 2011, autori Gh. Tomescu si Gh. Deaconu.

Momentele artistice oferite vor fi sustinute de ansamblurile folclorice, precum si de formatia de dansuri si grupul de fluierasi al Scolii cu clasele I-VIII din Tepesti, Tetoiu si formatia de calusari a Caminului Cultural din Fartatesti.

Program de vizitare: 28 si 29 mai 2011, de la 9:00 la 19:00.

SkirtBike - eveniment biciclistic destinat femeilor

SkirtBike - eveniment biciclistic destinat femeilorSkirtBike se va desfasura duminica, 29 mai 2011, incepand cu ora 15:30 si va avea ca punct de plecare Piata Revolutiei, anunta Velobello.

Se va defila pe bd. Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – bd. Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei pana la Ateneu, avand ca punct final Libraria Carturesti.

SkirtBike se adreseaza tinerelor active, optimiste, interesate de partea frumoasa a vietii, atente la tendinte, interesate de un stil de viata sanatos si modern. E singurul eveniment biciclistic adresat cu precadere femeilor.

An A to Z of Romania, Through the Lenses of Expat Women

An A to Z of Romania, Through the Lenses of Expat WomenDupa succesul inregistrat anul trecut cu expozitia fotografica intitulata "Romania Through the Lenses of Expat Women", acest grup de femei revine cu o continuare, "An A to Z of Romania, Through the Lenses of Expat Women" in perioada 28 mai - 24 iunie, la Hotel Crowne Plaza, Bucuresti, informeaza CalendarEvenimente.ro.

Organizata de un grup de fotografe amatoare, expozitia prezinta o noua si improspatata perspectiva asupra Romaniei.

Unite de pasiunea pentru fotografie, aceste 38 de femei, cu o pregatire profesionala total diferita, au 20 de nationalitati. Sunt femei din Austria, Belgia, Canada, Croatia, Republica Ceha, Anglia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Pakistan, Polonia, Scotia, Slovacia, Spania, Africa de Sud, Turcia, SUA, Tara Galilor- grupul include chiar si 3 romance, revenite in tara, dupa ce au petrecut mai multi ani in strainatate, astfel avand o perspectiva de expat.

Motivul acestui proiect este strangerea de fonduri. Toate lucrarile expuse la Crowne Plaza sunt de vanzare, de asemenea, expozantele au realizat un album foto ce contine o colectie mai ampla de fotografii din Romania. Toate fondurile stranse din vanzarea fotografiilor si albumului vor fi donate organizatiilor caritabile in care fotografele sunt implicate aici in Romania.

Expozitia va putea fi vizionata in incinta hotelului Crowne Plaza - Foyer Magnolia, timp de patru saptamani. Cei interesati se pot opri sa se bucure de aceasta expozitie, sa savureze o cafea, pranzul sau cina. Albumul foto poate fi cumparat de la magazinul de suveniruri din cadrul hotelului Crowne Plaza.

Jack Daniel's Rally Team la raliul Clujului

Jack Daniel's Rally Team la raliul ClujuluiVineri si sambata, Jack Daniel’s Rally Team participa la Raliul Clujului, cea de a treia etapa din Campionatul National de Raliuri.

Jack Daniel’s Rally Team si mesajul sau de responsabilitate sociala: "Condu responsabil: nu bea la volan!" ajung si in acest an la Cluj, unde, atat pe proba Super Speciala de vineri de la Polus Center, cat si sambata, pe probele din zonele Garbau, Rasca si Marisel, vor oferi iubitorilor de raliuri un spectacol sportiv frumos. Cu doi clujeni in echipa – Edwin Keleti si Catalin Berari – echipa Jack este pregatita de start si de noi victorii.

Raliul Clujului Starlubricants este a treia etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Raliul se desfasoara pe asfalt, pe o lungime totala de 274,6 kilometri si debuteaza vineri, 27 mai, ora 16:00 cu o parada inclusa in Zilele Clujului. Aceasta are loc in zona Piata Unirii din Cluj. Parada va fi urmata de proba Super Speciala de la Polus Center.

Jack Daniel’s Rally Team aduce in 2011 mesajul sau de responsanbilitate cu urmatoarele echipaje: Gergo Szabo si Zoltan Kohler pe Mitsubishi Lancer EVO 9 si Edwin Keleti si Victor Ponta pe Mitsubishi Lancer Evo 10 la clasa 3, Catalin Berari, copilot Mihai Sandu, pe Mitsubishi Lancer Evo 10 la clasa 19 si Titi Aur si Karoly Borbely, tot pe Mitsubishi Lancer EVO 9 la clasa 3. Lor li se adauga echipajul maghiar Norbert Bereckzi si Kozma Lazslo pe Citroën C2R2- Max la clasa 6.

Sursa foto: rallyphoto.ro




KultX - expozitie cu arta pozitiva

KultX - expozitie cu arta pozitivaIn perioada 23 mai - 12 iunie 2011 ceainaria Ceai et Caetera se desfasoara expozitie cu arta pozitiva kultX, anunta IubescBrasovul.

Vernisajul expozitiei are loc in data de 1 iunie 2011, orele 17-19.

KultX - Cultural ComiX este un proiect cultural care-si propune sa promoveze cultura Romaneasca prin benzi desenate si transpunerea grafica a personalitatilor marcante care au contribuit decisiv fata de cultura locala sau cultura universala.

Ne propunem ca pe viitor sa devenim o comunitate de creatori care are un impact pozitiv asupra publicului si mai ales poate oferi un sprijin tinerilor.

Initiativa aceasta este rodul colaborarii SocialArhitect.ro, a scolilor 12 si 4 din Brasov prin implicarea profesoarei Alexandra Hirlavu, a scolii 4 din Sacele prin pasiunea si dedicatia profesoarei Minodora Duru, si a gazdelor expozitiei noastre - ceainaria Ceai et Caetera.


Piesa de teatru Despre iubire la om la Teatrul Dramatic din Brasov

Piesa de teatru Despre iubire la om la Teatrul Dramatic din BrasovAlexandru Dabija este unul dintre regizorii iubiti de publicul brasovean. Spectacolele montate aici (dintre care Fratii de Sebastian Barry sau Asteptandu-l pe Godot de Samuel Beckett) au tinut afisul teatrului ani de zile, relateaza IubescBrasovul.ro.

Cu acest gen de elaborare va puteti intalni si in cea mai recenta premiera a Teatrului "Sica Alexandrescu", Despre iubire la om pe care regizorul Alexandru Dabija o semneaza. Spectacolul pleaca de la o dramatizare, realizata de Niculae Urs, a povestirii Marfa vie de Anton Pavlovich Chekhov (Cehov), publicata in 1882. Este una dintre lucrarile de tinerete ale autorului, inainte de a scrie piesele care i-au adus notorietate si ca dramaturg.

Triunghiul amoros si dramele pe care acesta le contine, la fel ca orice relatie ce se abate de la normele moralei sociale, sunt viu redate scenic de: Iulia Popescu (Sotia), Marius Cordos (Sotul), Demis Muraru (Doctorul). Cosmin Ardeleanu recreeaza plastic spatiul acestui mic univers conjugal.

Avanpremiera a avut loc sambata, 27 noiembrie, ora 19:00, la Sala Mare.

Regia: Alexandru Dabija

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

Biletele se gasesc la casa de bilete a teatrului. Pret: 15 lei; redus pentru elevi, studenti: 10 lei


Targul florilor la Castel

Targul florilor la CastelTargul florilor la Castel, la resedinta de vara Brukenthal, Avrig are loc pe 28 mai 2011, de la ora 9:00, informeaza Sibiul.ro.

In gradina puteti admira standuri de flori, mobilier de gradina, unelte si aranjamente florale, iar la Cafeneaua Gradinii va puteti bucura de soarele placut al primaverii.

Evenimentul este realizat de Consiliul Local Avrig prin Muzeul si biblioteca Avrig Centrul de Informare Turistica Avrig in parteneriat cu Fundatia Samuel Brukenthal , Asociatia GAL Tara Oltului si Asociatia Prietenii Avrigului.

Festivalului International de Teatru Sibiu 2011

Festivalului International de Teatru Sibiu 2011Festivalul International de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival anual de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din lume. Cea de-a XVIII-a editie a festivalului va avea loc in perioada 27 mai – 5 iunie avand ca tema comunitati, potrivit Sibiul.ro.

Sibiul a fost dintotdeauna un loc al spectacularului, a carui excelenta culturala a fost recunoscuta prin acordarea titlului de Capitala Culturala Europeana in 2007. Programul celei de-a XVIII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu continua traditia unei oferte culturale la cel mai inalt nivel.

Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogata si variata si aduce publicului productii reprezentative ale marilor companii din strainatate si din Romania, spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de papusi, circ, spectacole de lumini, muzica, pantomima, conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie si pictura, lansari de carte, instalatii si ateliere, care au loc atat in spatii conventionale, cat, mai ales, in spatii neconventionale, transformand Sibiul intr-o veritabila capitala culturala a lumii. In fiecare an, in cadrul Festivalului se publica un numar considerabil de volume, printre acestea o antologie de texte pe tema festivalului si o antologie de texte contemporane ce sunt prezentate in sectiunea spectacole lectura. Ambele volume contin texte bilingve.

Prin importanta sa, prin atmosfera pe care o creeaza si prin parteneriatele pe care le realizeaza, Festivalul contribuie in mod substantial la consolidarea prestigiului pe care Romania l-a dobandit la nivel international, precum si la imbunatatirea imaginii unei comunitati multiculturale.