Romanii se indreapta in ultima vreme spre litoralul turcesc sau bulgaresc

Romanii se indreapta in ultima vreme spre litoralul turcesc sau bulgarescDesi romanii s-au indreptat in ultima vreme spre litoralul turcesc sau bulgaresc, reprezentantii agentiei de turism Accent Travel & Events au observat un interes crescut si pentru statiunile balneo-climaterice din Romania.

“O mare cautare o au si statiunile din Romania: Litoral - Mamaia si Eforie Nord si Munte / Balneo – Paltinis, Gura Humorului, Baile Felix, Covasna, Slanic Moldova. Consideram ca multe statiuni din Romania pot oferi facilitati excelente pentru petrecerea concediilor”, au declarat acestia pentru Wall-Street.

Cum preturile pentru pachetele estivale au ramas in mare parte neschimbate fata de anul trecut, romanii au continuat sa prefere Grecia, Bulgaria si Turcia pentru vacantele lor. Singurele tarife care s-au modificat au fost cele pentru sejururile din Turcia, potrivit reprezentantilor agentiei.

In ceea ce priveste criza, romanii au preferat sa reduca numarul de zile de vacanta, fara a renunta la serviciile all inclusive ale agentilor de turism. Cu alte cuvinte, romanii au ales in continuare destinatiile lor favorite, cu transportul si mesele incluse, reducand in schimb, numarul zilelor petrecute in locurile respective.

“Pentru vacanta de vara, romanii isi indreapta in mod deosebit atentia spre pachete all inclusive, si sunt din ce in ce mai interesati de conceptul de vacante active, inedite. Fata de anii trecuti se constata o diferenta privind perioada de sedere a turistilor (a scazut), fie ca este vorba de un „citybreak”, fie ca vorbim de pachete care includ tranport (avion / autocar), transferuri, cazare si masa”, au spus reprezentantii Accent Travel & Events.

In ciuda bugetelor mai mici alocate de turisti vacantelor din aceasta vara, agentia si-a propus o crestere cu 15% fata de vanzarile aferente sezonului estival 2010. Strategia lor se bazeaza pe activitatile optionale (excursii in imprejurimi, vizitarea unor obiective turistice din zona) care pot fi intreprinse in destinatiile clasice.

“Oferta agentiei noastre acopera ariile consacrate ale turismului de sezon intern / extern - litoral, munte, balneo, agroturism, insa dorim sa evidentiem activitatile optionale care se pot desfasura in aceste locatii, chiar daca turistii dispun de timp sau buget limitat, sperand ca in acest mod vacanta sa aiba un plus de savoare”, au adaugat reprezentantii agentiei.

Grecia, lider intre destinatiile alese de romani

Grecia, lider intre destinatiile alese de romaniIn ciuda tulburarilor sociale si politice din zona, Grecia ramane o destinatie foarte indragita de turistii romani si nu numai.
De la proverbiala ospitalitate a grecilor, la superbele peisaje din Santorini sau Creta , romanii abia asteapta sa se bronzeze pe malul Egeei sau Mediteranei.

Cum Grecia este o destinatie relativ ieftina, un buget de 1000 euro poate insemna o vacanta de 8 zile in doi.

Astfel, un sejur de 8 zile in Creta, la care transportul se face cu avionul si cazarea este asigurata la un hotel de 4 stele in regim all-inclusive, costa doar 545 euro /persoana, prin agentia Aquarius Travel, potrivit portalului InfoTurism.

Ofertele turistice pentru Grecia in jurul sumei de 1000 euro includ sejururi de 8 zile, cu cazare la hoteluri de 5 stele si transport cu avionul, din Bucuresti. Serviciile includ bai cu jacuzzi, terase private, baie turceasca si spa.

Turcia, circuit pentru doi la 1000 de euro

Turcia, circuit pentru doi la 1000 de euroPentru cei care nu se pot hotari asupra unei singure statiuni, dar vor sa guste cate putin din toate aromele si istoria Orientului, pot alege un circuit in Turcia.

Astfel, potrivit portalului InfoTurism, un circuit de 12 zile in Istanbul – Bodrum – Efes, transport cu autocarul de 3 stele si cazare 6 nopti in regim all-inclusive, 2 nopti cu mic dejun la Istanbul si 1 noapte cu mic dejun inclus la Canakkale costa in jur de 500 euro de persoana, la agentia Boreal Tours.

“Din statistice noastre pe 2011 cele mai cautate destinatii estivale externe sunt: Turcia, Bulgaria, Croatia, Muntenegru si Grecia. In ultimii ani romanii s-au indreptat cu precadere catre Turcia, Bulgaria si Grecia pentru ca au o serie de prejudecati legate de calitatea serviciilor autohtone”, sunt de parere reprezentantii agentiei Accent Travel & Events.

Bulgaria, o destinatie comoda pentru turistii din Romania

Bulgaria, o destinatie comoda pentru turistii din RomaniaLitoralul bulgaresc este foarte indragit de romani in ultimii ani, pe baza serviciilor de calitate, pachetelor all-inclusive ieftine si a paletei vaste de hoteluri de lux. In plus, romanii nu trebuie sa se deplaseze foarte departe pentru aceasta destinatie, iar mijloacele de transport pot include masina personala sau trenul, pentru bugetele mai restranse.

Mai multe statiuni ofera cazare la standarde excelente, cu hoteluri cu piscina si spa, dar multe dintre ele ofera si posibilitatea vizitarii unor monumente istorice sau situri arheologice.

Daca pentru viata de noapte, puteti merge la Sunny Beach sau Varna, pentru cei care isi doresc un concediu linistit si ferit de agitatia marilor statiuni exista Elenite.

Nisipurile de Aur nu se numesc asa degeaba, ofertele pentru aceasta statiune fiind foarte multe si pentru toate bugetele.

Ofertele Early Booking pentru Nicipurile de aur includ sejururi de 5-7 zile, in hoteluri de 4 stele, cu mic dejun inclus, la preturi variind intre 174 – 500 euro de persoana. Din nou, un buget de 1000 euro este de ajuns pentru doua persoane, costurile de cazare si transport fiind mici in cazul tarii vecine.

Tenerife, pentru fanii vacantelor cu iz exotic

Tenerife, pentru fanii vacantelor cu iz exoticCea mai mare dintre insulele Canare, Tenerife, cunoscuta si ca Insula Eternei Primaveri, atrage an de an turisti de peste tot din lume, datorita celui mai inalt munte al Spaniei, Pico del Teide si al plajelor insorite, cu nisip fin, de origine vulcanica.

Desi din punct de vedere administrativ apartine de Spania, din punct de vedere geografic apartine de Africa. Tot din punct de vedere administrativ Insulele Canare sunt impartite in doua provincii spaniole: Provincia Santa Cruz de Tenerife de care apartin Tenerife, La Gomera, El Hierro si La Palma, si Provincia Las Palmas de Gran Canaria de care apartin Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria.

Un sejur de 8 zile in Tenerife la Hotel Bahia Del Duque, de 5 stele costa intre 1290 euro si 1545 euro, la agentiile Happy Tour, Aristocrat Travel sau Caminitravel, potrivit portalului InfoTurism.

La Klever Travel , 1000 de euro va pot caza pentru 7 nopti la un hotel de cinci stele din Costa Adeje, Puerto de la Cruz, sau San Miguel de Abona, cu transportul cu avionul inclus si mese conform fiecarui hotel in parte.