1 / 6

Romanii se indreapta in ultima vreme spre litoralul turcesc sau bulgaresc

Desi romanii s-au indreptat in ultima vreme spre litoralul turcesc sau bulgaresc, reprezentantii agentiei de turism Accent Travel & Events au observat un interes crescut si pentru statiunile balneo-climaterice din Romania.

“O mare cautare o au si statiunile din Romania: Litoral - Mamaia si Eforie Nord si Munte / Balneo – Paltinis, Gura Humorului, Baile Felix, Covasna, Slanic Moldova. Consideram ca multe statiuni din Romania pot oferi facilitati excelente pentru petrecerea concediilor”, au declarat acestia pentru Wall-Street.

Cum preturile pentru pachetele estivale au ramas in mare parte neschimbate fata de anul trecut, romanii au continuat sa prefere Grecia, Bulgaria si Turcia pentru vacantele lor. Singurele tarife care s-au modificat au fost cele pentru sejururile din Turcia, potrivit reprezentantilor agentiei.

In ceea ce priveste criza, romanii au preferat sa reduca numarul de zile de vacanta, fara a renunta la serviciile all inclusive ale agentilor de turism. Cu alte cuvinte, romanii au ales in continuare destinatiile lor favorite, cu transportul si mesele incluse, reducand in schimb, numarul zilelor petrecute in locurile respective.

“Pentru vacanta de vara, romanii isi indreapta in mod deosebit atentia spre pachete all inclusive, si sunt din ce in ce mai interesati de conceptul de vacante active, inedite. Fata de anii trecuti se constata o diferenta privind perioada de sedere a turistilor (a scazut), fie ca este vorba de un „citybreak”, fie ca vorbim de pachete care includ tranport (avion / autocar), transferuri, cazare si masa”, au spus reprezentantii Accent Travel & Events.

In ciuda bugetelor mai mici alocate de turisti vacantelor din aceasta vara, agentia si-a propus o crestere cu 15% fata de vanzarile aferente sezonului estival 2010. Strategia lor se bazeaza pe activitatile optionale (excursii in imprejurimi, vizitarea unor obiective turistice din zona) care pot fi intreprinse in destinatiile clasice.

“Oferta agentiei noastre acopera ariile consacrate ale turismului de sezon intern / extern - litoral, munte, balneo, agroturism, insa dorim sa evidentiem activitatile optionale care se pot desfasura in aceste locatii, chiar daca turistii dispun de timp sau buget limitat, sperand ca in acest mod vacanta sa aiba un plus de savoare”, au adaugat reprezentantii agentiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri