Expozitie de pictura la Muzeul de Istorie din Bucuresti

Expozitie de pictura la Muzeul de Istorie din BucurestiMuzeul National de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Elite Art Club UNESCO si Asociatia Antiquitas va invita in perioada 16 noiembrie - 11 decembrie 2011 sa admirati lucrarile expozitiei de pictura „Sarmizegetusa 2011”, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Expozitia este parte a proiectului Situl arheologic, sursa de investigare antropologica si vizuala si reprezinta rezultatul unei cercetarii antropologice si vizuale, desfasurata in aceasta vara in cadrul taberei de creatie artistica din cadrul sitului arheologic prioritar de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 16 noiembrie - 11 decembrie 2011 (cu exceptia zilelor de luni si marti, cand muzeul este inchis), intre orele 09.00 - 17.00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, Calea Victoriei, nr. 12.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro



Salon de antichitati la Bucuresti

Salon de antichitati la BucurestiWorld Trade Center Bucuresti gazduieste in zilele de 10 si 11 decembrie 2011, cea de-a 41-a editie Rom-Antique - Salonul de Antichitati si Anticariat, care se va desfasura la World Trade Plaza - Pullman Hotel (ex Sofitel), intre orele 10:00 - 18:00, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Salonul de anticariat si antichitati Rom-Antique se afla la a 41-a editie, cu o participare internationala, reunind peste 60 de galerii renumite de arta si colectionari particulari din Romania, SUA, Anglia, Belgia, Austria si Irlanda.

Conform traditiei vor fi prezentate obiecte inedite, altele decat la editiile precedente, pentru a delecta iubitorii de arta: mobilier mare si mic, ceasuri, tablouri, obiecte traditionale vechi, carte, numismatica, monezi, lustre din Italia, obiecte mici de colectie si masini de epoca.
Sursa foto: Calendar Evenimente.ro


TEDx la Cluj

TEDx la ClujCea de-a doua editie TEDx Eroilor va avea loc in data de 10 decembrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, incepand cu orele 14:00, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Tema acestei editii este miscarea Pay It Forward (Da mai departe).

Printre speakerii confimati se regasesc Cornelius Brody - CEO iQuest, Simona Baciu - fondatoarea Scolii Internationale Cluj, Serban Tiganas - Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Adrian Florea - trainer si managing partner la Trend Consult Group.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro

Gala de Raliu la Sinaia

Gala de Raliu la SinaiaPentru al treilea an consecutiv, Gala Campionilor la Raliu va fi organizata in Casino Sinaia, sambata 10 decembrie 2011, de la ora 18:00, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Evenimentul, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si sustinut, ca de obicei, de Primaria si Consiliul Local Sinaia, va fi precedat de traditionalul Rally Show ce se va desfasura de la ora 14:00, pe un traseu "desenat" in centrul orasului Sinaia.

In cadrul Galei Campionilor, Federatia Romana de Automobilism Sportiv va acorda o serie de distinctii partenerilor din presa si nu numai.

Sursa foto: www.autorally.ro


Cinci arte in cinci zile la ICR Bucuresti

Cinci arte in cinci zile la ICR BucurestiTimp de cinci zile ICR (Institutul Cultural Roman) ofera bucurestenilor, la BCU, un esantion din activitatea sa de peste an, informeaza Calendar Evenimente.ro.

Filme, grafica (inclusiv live), pantomima, voce, chitara, percutie, colinde, lecturi si dezbateri compun programul festivalului intitulat 5 (arte) in cinci (zile) - ICR la BCU.

Sambata, 10 decembrie 2011, intre orele 16.00 si 18.00, va avea loc o sesiune de Live Drawing cu Alexandru Ciubotariu, Matei Branea si Noper.

Cinefilii sunt invitati sambata, 10 decembrie 2011, de la ora 19.00, la O lume mai buna, regia: Susanne Bier (Danemarca), film prezentat la editia din acest an a Festivalului Filmului European.

Evenimentele au loc in Sala Galateca si in Aula BCU - str. Boteanu nr.1, Bucuresti.

Accesul publicului este liber.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro

Lansare Mircea Dinescu la Brasov

Lansare Mircea Dinescu la BrasovSambata, 10 decembrie 2011, incepand cu ora 12, in Biblioteca Judeteana "George Baritiu" din Brasov, sala mare, poetul Mircea Dinescu va lansa pachetul de Craciun "Versurile, Cantecele si Vinul lui Dinescu", potrivit site-ului Iubesc Brasovul.ro.

Pachetul va cuprinde 2 sticle din vinul "Port Cetate", volumul de versuri "Femeile din secolul trecut" si un CD cu cantece interpretate de poet.

Cu ocazia acestui eveniment, editia de colectie a vinului "Port Cetate" va fi prezentata in sticle care in locul etichetei obisnuite vor purta versuri ale autorului, pe care acesta va oferi autografe.

Pretul unui pachet este de 100 lei.

Sursa foto: IubescBrasovul.ro

Piesele lui Malaele la Bucuresti

Piesele lui Malaele la BucurestiTeatrul Metropolis gazduieste sambata, 10 decembrie si duminica, 11 decembrie, de la ora 18:00, piesa de teatru Lautrec la bordel dupa Mario Moretti, in regia lui Horatiu Malaele, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Spectacolul aduce in prim plan viata boema a Parisului de acum doua secole, fiind plin de personaje decadente, dar pline de fior artistic.

Durata: o ora si 20 de minute

Pret bilete: 32,40 lei

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro


Targ Bio si terapii alternative la Timisoara

Targ Bio si terapii alternative la TimisoaraStar expo impreuna cu Iulius Mall Timisoara organizeaza in perioada 9 –11 decembrie 2011, cea de-a noua editie a manifestararii expozitionale Expo Bio 2011, potrivit site-ului InOras.ro.

Producatorii si comerciantii de produse bio, naturale sau organice expun o plaja extinsa a acestora, incepand de la cele alimentare si suplimente nutritive si terminand cu cele de cosmetica, de ingrijire personala, de curatenie, gospodaresti, de imbracaminte sau pentru mediu ambiental, fara aditivi sau alte substante chimice.

Cei aproape 40 de expozanti din Romania si Ungaria, prezenti in cadrul evenimentului vor oferi o gama cat mai completa de produse si servicii bio-ecologice din domenii precum: alimentatie, produse apicole, intretinere corporala, make-up, produse de curatenie, aparatura de uz casnic ,produse naturiste, energie alternativa, produse de medicina naturista.

Sursa foto: Timisoara.inOras.ro

Concert Salvatore Adamo la Bucuresti

Concert Salvatore Adamo la BucurestiSalvatore Adamo va concerta in Romania pentru prima oara pe 10 decembrie 2011, pe scena Salii Palatului din Bucuresti, incepand cu ora 19:00, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Povestea lui Salvatore Adamo incepe in 31 octombrie 1943, intr-un mic orasel sicilian numit Comiso, intr-o familie de sapte frati si surori.

Primul succes l-a avut in 1963 cu melodia "Sans Toi Ma Mie". Au urmat celebrele "Tombe la Neige", "Vous Permettez Monsieur", "La Nuit", "Dolce Paola" si multe altele.

Adamo canta in noua limbi diferite si a reusit de-a lungul carierei sa vanda peste 100 milioane de discuri in intreaga lume.

Biletele au urmatoarele categorii de preturi:

350 lei (categoria VIP)
300 lei (categoria 1)
250 lei (categoria 2)
200 lei (categoria 3)
150 lei (categoria 4)
100 lei (categoria 5)

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro


Craciun Vienez la Suceava si Bacau

Craciun Vienez la Suceava si BacauIn perioada 8 - 27 decembrie 2011 are loc Regalul Craciun Vienez, cu Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg, condusa de dirijorul Daniil Zaharov, care va sustine un turneu national in 20 de orase ale Romaniei, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Din program nu vor lipsi Overture “Die Fledermaus“, “Tales of the Vienna Woods Waltz”, “Artist's Live Waltz”, “Think of me (The Phantom of the Opera)”, “Gianni Schicchi”, “Annen Polka”, “Eine kleine nachmusik”, “Wiener blut Waltz”, “La Boheme”, “Radetzky March!”, s.a.

Programul turneului "Regalul Craciun Vienez":

Suceava - 10 decembrie 2011 Casa de Cultura a Sindicatelor
Pret bilete: 80 lei

Bacau - 11 decembrie 2011 Casa de Cultura a Sindicatelor
Pret bilete 80 lei

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro

Turneu national Johann Strauss Ensemble

Turneu national Johann Strauss EnsembleOrchestra austriaca Johann Strauss Ensemble revine pentru al saptelea an consecutiv in Romania. Turneul lor de anul acesta va strabate tara noastra, intre 11 si 19 decembrie, de la vest la est, trecand prin Timisoara, Cluj, Bistrita, Medias, Targu Mures, Sibiu, Brasov si Bucuresti, informeaza Calendar Evenimente.ro.

Preturile biletelor pornesc de la 20 de lei, ajungand pana la 200 lei, in functie de categorie:

Categoria VIP: 200 lei
Categoria 1: 140 lei
Categoria 2: 90 lei
Categoria 3: 60 lei
Categoria 4: 20 lei

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro


Baletul Carmen la Opera din Brasov

Baletul Carmen la Opera din BrasovSpectacolul de balet Carmen –in doua acte, dupa nuvela lui Prosper Merimee va avea loc pe 10 decembrie intre 18:30 si 20:00, in regia si coregrafia lui Ioan Dorin Coseriu, potrivit site-ului Iubesc Brasovul.ro.

Dansatorii vor evolua pe muzica de G. Bizet, R. Scedrin, J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella

Cu participarea Corului Operei Brasov: Florin Grama, Claudiu Bugnar, Dorin Iuga, Bogdan Mirica, Lucian Tamasan.

Pret bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vand la Opera Brasov din str. Bisericii Romane nr 51.

Sursa foto: Iubesc Brasovul.ro

Concert Electric Fence la Iasi

Concert Electric Fence la IasiTrupa Electric Fence (fosta Raza) va sustine un concert pe 10 decembrie 2011 de la ora 21.00 in Club "La Baza", din Iasi.

Formula actuala:
Elena Vasile – Voce
David Ciente – Keyboards & Sampler
Alexandru Mîşu – Chitara
Tudor Rotarus – Bass
Radu Moldovan – Tobe
Lucian Indre – Inginer sunet

Formatia interpreteaza piese din stilul alternative rock, world, jazz, swing si altele.