Cel mai bun restaurant din jurul Bucurestiului - Restaurant Diana (Belciugatele)

Cel mai bun restaurant din jurul Bucurestiului - Restaurant Diana (Belciugatele)Popasul Rustic Diana din localitatea Belciugatele este amenajat in stil rustic, cu pieile de animale, cu stergarele si cu farfuriile de lut aferente pe pereti, cu peretii, mobilierul si tot ce mai e in jur din lemn masiv, cu chelneri si chelnerite in straie nationale.

In restaurant se serveste mancare romaneasca.

Pretul unui meniu variaza intre 100 si 150 lei.

Cea mai buna bucatarie vegetariana din Bucuresti - Restaurant Mandala

Cea mai buna bucatarie vegetariana din Bucuresti - Restaurant MandalaIn restaurantul Mandala, situat pe strada Paleologu din Bucuresti, meniul este in intregime vegetarian, aici nefiind servit niciun fel de carne, nici macar peste.

Bucataria este internationala.

Pretul mediu al unui meniu variaza intre 50 si 100 de lei.

Cea mai buna bucatarie Raw Vegan din Bucuresti - Restaurant La Vie en Raw.z

Cea mai buna bucatarie Raw Vegan din Bucuresti - Restaurant La Vie en Raw.zRestaurantul La Vie en Raw.z este unul dintre putinele, daca nu chiar singurul, loc in care se ia foarte in serios mancarea/ bucataria raw-vegan.

Aici, mancarea servita nu contine nimic nevegetal, nici macar lapte sau oua, asa cum spune si numele, iar toate felurile sunt pregatite numai din produse crude, nimic incalzit sau trecut prin foc.

Bucataria este internationala, iar pretul unui meniu variaza intre 50 si 100 lei.

Restaurantul este situat pe strada Elena Cuza din Bucuresti.

Cea mai buna bucatarie Dietetica din Bucuresti - Bistro Montignac

Cea mai buna bucatarie Dietetica din Bucuresti - Bistro MontignacBistro Montignac e un restaurant pentru cei care vor sau sunt obligati sa slabeasca.

Restaurantul a fost deschis recent, insa inaugurarea oficiala va avea loc in ianuarie 2012 in prezenta familiei Montignac. Bistro Montignac este amplasat la etajul unei vile din centrul Capitalei, pe strada George Enescu, si poate primi pana la 60 de clienti,.

Bucataria este internationala, iar pretului unui meniu variaza intre 100 si 150 lei.

Cea mai buna bucatarie Ungureasca din Bucuresti - Restaurantul St. George

Cea mai buna bucatarie Ungureasca din Bucuresti - Restaurantul St. GeorgeMeniul restaurantului unguresc St. George acopera o buna parte din bucataria ungureasca traditionala.

Pretul unui meniu variaza in cadrul restaurantului intre 100 si 150 lei.

St. George este situat pe Strada Franceza din Bucuresti.

Cea mai buna bucatarie Turceasca din Bucuresti - Restaurantul Divan

Cea mai buna bucatarie Turceasca din Bucuresti - Restaurantul DivanDivan este situat in Cetrul Vechi, intr-o cladire darapanata. E amenajat dupa standarde moderne turcesti de decoratiuni interioare.

Atractia principala la (The) Divan este mancarea din bucataria turceasca.

Pretul unui meniu variaza intre 100 si 150 lei.

Cea mai buna bucatarie Romaneasca (traditionala) din Bucuresti - Restaurant Vatra Neamului

Cea mai buna bucatarie Romaneasca (traditionala) din Bucuresti - Restaurant Vatra NeamuluiRestaurantul Vatra Neamului din Balotesti, situat pe DN1, este deschis de putin timp (la sfarsitul lui 2009).

Bucatarii si bucataresele sunt adusi din Moldova de peste Prut, la fel ca si o buna parte din restul personalului, iar cum mancarea traditionala basarabeana difera putin de ca din Moldova noastra, putem considera Vatra Neamului ca un restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca.

Pretul unui meniu variaza aici intre 100 si 150 lei.

Cea mai buna bucatarie Romaneasca (urbana) din Bucuresti - Zahanaua Zexe

Cea mai buna bucatarie Romaneasca (urbana) din Bucuresti - Zahanaua ZexeZexe a luat locul restaurantului Garibaldi pe la sfarsitul lui 2008, pe strada Icoanei.

Bucataria romaneasca de la Zexe are un caracter generalist, iar toata mancarea servita aici pare sa fie facuta la ei in bucatarie.

Pretul unui meniu variaza intre 100 si 150 de lei.

Cea mai buna bucatarie Libaneza din Bucuresti - Restaurantul Levantin

Cea mai buna bucatarie Libaneza din Bucuresti - Restaurantul LevantinLevantin este cel mai nou restaurant libanez intrat pe piata bucuresteana, in iunie 2011, facanad parte din complexul Hanul lui Manuc.

Mancarea facuta de cheful egiptean face ca Levantin sa se pozitioneze direct pe lista scurta cu cele mai bune restaurante libaneze din Bucuresti.

Pretul mediu al unui meniu variaza intre 50 si 100 lei.

Cea mai buna bucatarie Japoneza din Bucuresti - Restaurantul Benihana

Cea mai buna bucatarie Japoneza din Bucuresti - Restaurantul BenihanaBenihana este unul dintre cele doua restaurante de lux ale hotelului Howard Johnson.

Restaurantul ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi.

Pretul unui meniu se ridica la peste 150 lei.

Cea mai buna bucatarie Italiana din Bucuresti - Restaurantul Roberto`s

Cea mai buna bucatarie Italiana din Bucuresti - Restaurantul Roberto`sRoberto's s-a redeschis in mai 2011 dupa mai multe luni de renovare.

Daca inainte propunea o bucatarie italieneasca traditionala clasica, acum a trecut pe fine dining, cu un upgrade semnificativ si pe partea de servicii.

Meniul italienesc e de tip gastronomic, iar preturile unui meniu se situeaza peste 150 lei.

Restaurantul este detinut de omul de afaceri George Copos.

Cea mai buna bucatarie Internationala din Bucuresti - Restaurantul Collage

Cea mai buna bucatarie Internationala din Bucuresti - Restaurantul CollageCollage se autodescrie ca "restaurant, lounge, winery & brandy room".

Amenajarea si decorurile sunt destul de deosebite si interesante, in stilul Eclectic cu tot felul de Art Deco-uri, cu aer de club englezesc la mansarda si de restaurant bucurestean pe terasa.

Pretul unui meniu se ridica la peste 150 lei.

Cea mai buna bucatarie Indiana din Bucuresti - Restaurantul Haveli

Cea mai buna bucatarie Indiana din Bucuresti - Restaurantul HaveliHaveli e socotit unul dintre restaurantele indiene bune din Bucuresti.

Mancarea indiana facuta pentru gusturile europenilor e buna si este putin probabil ca un nespecialist sa poata spune ca ar putea sau ar trebui sa fie ceva altfel in farfurie.

Restaurantul este situat pe strada Episcopul Radu din Bucuresti.

Un meniu costa intre 100 si 150 lei.

Cea mai buna bucatarie Greceasca din Bucuresti - Restaurantul Mesogios

Cea mai buna bucatarie Greceasca din Bucuresti - Restaurantul MesogiosMesogios este considerat de multi bucuresteni cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare proaspete.

Atractia principala a Mesogios-ului este mancarea greceasca, cu meniu aproape exclusiv in jurul pestelui si a fructelor de mare.

Restaurantul este situat pe strada Jean Louis Calderon.

Pretul unui meniu depaseste 150 lei.


Cea mai buna bucatarie Germana din Bucuresti - Restaurantul Die Deutsche Kneipe

Cea mai buna bucatarie Germana din Bucuresti - Restaurantul Die Deutsche KneipeRestaurantul Die Deutsche Kneipe este situat in zona Dorobantilor, fiind amenajat foarte rustic si informal, cu banci si mese simple din lemn brut de brad, neacoperite.

In tot restaurantul sunt doar cateva mese, la care vara se mai adauga inca vreo cateva, pe terasa. Este facut dupa conceptul de local familial, foarte raspandit in lume (si aproape deloc in Bucuresti).

Pretul unui meniu variaza intre 100 si 150 lei.



Cea mai buna bucatarie Frantuzeasca din Bucuresti - Bistro Epoque

Cea mai buna bucatarie Frantuzeasca din Bucuresti - Bistro EpoqueBistro Epoque este restaurantul unui nou hotel de lux, deschis in Bucuresti in zona Kogalniceanu.

Deschiderea oficiala a restaurantului a avut loc la sfarsitul lui martie 2011.

Meniul este de haute gastronomie (francaise), iar preturile depasesc 150 lei.



Cea mai buna bucatarie Chinezeasca din Bucuresti - Restaurant China Town

Cea mai buna bucatarie Chinezeasca din Bucuresti - Restaurant China TownChina Town este un restaurant chinezesc, situat pe strada Viitorului din Bucuresti.

Mancarea, facuta probabil mai mult pe gustul chinezilor din China, contine condimentele mai puternice decat in alte restaurante chinezesti.

Un meniu variaza intre 50 si 100 lei.



Cea mai buna bucatarie Balcanica din Bucuresti - Balkan Bistro

Cea mai buna bucatarie Balcanica din Bucuresti - Balkan BistroBalkan Bistro este situat la subsolul Hotelului Continental de pe Calea Victoriei.

Restaurantul este foarte bine amenajat, cu materiale si decoruri scumpe, de buna calitate. Meniul are relativ putine feluri, daca e sa facem o comparatie cu obiceiurile bucurestene.

Pretul unui meniu variaza intre 100 si 150 lei.

Cea mai buna bucatarie Arabeasca din Bucuresti - Restaurantul Sis Kebab

Cea mai buna bucatarie Arabeasca din Bucuresti - Restaurantul Sis KebabRestaurantul Sis Kebab este un restaurant arabesc mare, spre diferenta de majoritatea celor de acest fel, care sunt mai degraba niste mici afaceri unifamiliale.

Este deschis din mai 2010 pe bulevardul Dacia.

Meniul variaza intre 50 si 100 lei.

Cea mai buna bucatarie Americana din Bucuresti - Restaurantul JW Steakhouse

Cea mai buna bucatarie Americana din Bucuresti - Restaurantul JW SteakhouseRestaurantul JW Steakhouse de la JW Marriott este deschis pentru mic dejun si cina, precum si pentru un Sunday Brunch.

Pretul unui meniu depaseste 150 lei.

Cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2011 - Restaurantul Heritage

Cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2011 - Restaurantul HeritageRestaurantul Heritage este caracterizat drept cel mai bun si mai sofisticat restaurant din Bucuresti si din Romania. Restaurantul este detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu in asociere cu Juan Amador.

Redeschiderea Heritage-ului a avut loc in aprilie 2011.

Sunt trei meniuri fixe la Heritage: Clasic, Evolution si Vegetarian.

Pretul unui meniu la Heritage depaseste 150 lei.