Insulele Filipine

Insulele FilipineAici sunt peste 71.000 de insule, ecodiversitatea in acest loc fiind foarte variata. Aici poti vedea specii de ton, barracuda, dar si de rechini, precum si ramasitele ambarcatiunilor japoneze scufundate in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Din pacate, aceasta zona este amenintata din cauza pescuitului prin metode periculoase, cu cianura si explozivi, dar si din cauza densitatii mari a populatiei care a condus la pescuit excesiv.


Sursa foto : wikipedia.org

Sudul Chinei, Taiwan si Sudul Japoniei

Sudul Chinei, Taiwan si Sudul JaponieiIn general, oamenii nu se gandesc ca in aceasta parte a lume s-ar face scufundari, insa exista aici peste 3.000 de kilometrii patrati de recife, care merita sa fie exploatati, de la coasta de sud a Chinei la Kyushu in Japonia.

China, in special, este o locatie relativ noua pentru scufundari, insa partea interesanta aici este ca pot fi vazute portiuni scufundate din Marele Zid Chinezesc.

Atat China cat si Japonia au insa o mare problema din cauza poluarii, iar scufundarile sunt afectate in aceeasi masura.

Sursa foto : wikipedia.org

Nordul Oceanului Indian

Nordul Oceanului IndianCel mai bun loc pentru scufundari din oceanul Indian este zona insulelor Maldive (chiar daca Sri Lanka si Insulele Chagos sunt la fel de spectaculare). Aici turistii pot admira rechini si calcani, precum si balene.

Incalzirea globala a dus insa la cresterea temperaturii la nivelul suprafetei apei in ultimul deceniu, ceea ce a determinat albirea coralilor. Desi culorile vii ale coralilor nu mai pot fi refacute, aceasta este o problema mult mai mica comparativ cu disparitia acestora sau cu pescuitul excesiv care se manifesta in alte parti.

Sursa foto : flickr.com

Sudul Insulelor Mascarene din Oceanul Indian

Sudul Insulelor Mascarene din Oceanul IndianRecifele de corali care incadreaza insulele Mauritios, La Reunion si Rodriquez se intind pe o suprafata de aproximativ 1.000 de kilometri patrati.

Si aici problema poluarii este una destul de grava, cu o populatie in continua crestere si care produce intens trestie de zahar. Totodata aici, pescuitul intens afecteaza mediul.

Sursa foto : flickr.com

Marea Bariera de Corali din Australia

Marea Bariera de Corali din AustraliaPoate unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume pentru scufundari este Marea Bariera de Corali din largul coastei de nord-est a Australiei. Aceasta ocupa o suprafata de peste 345.000 kilometri patrati si are mii de recife si o multime de animale salbatice, devenind in 1981 parte din Patrimonioul Mondial.

In trecut, Marea Bariera de Corali era considerata a fi protejata, dar practicile de pescuit, poluarea, albirea coralilor si temperaturile crescute au afectat regiunea considerabil. De asemenea, de-a lungul anilor mii de ambarcatiuni au zdrobit coralii si au eliberat petrol in ocean.

Sursa foto : flickr.com