Aparitia consolei Wii

Aparitia consolei WiiUn adevarat succes, insa pentru pasionatii de jocuri a fost aparitia Nintendo Wii.

Aceasta reprezinta o consola de jocuri, cea de-a cincea produsa de Nintendo, lansata pe 19 noiembrie 2006 in SUA. Lansarea consolei Wii s-a dovedit un succes comercial atat in SUA, cat si in Japonia si Europa. Consola nu este la fel de puternica ca Xbox 360 si PlayStation 3, competitorii sai, insa este mai ieftina si are un sistem de control inovator.

Pana in vara anului 2010, Nintendo a vandut peste 70 milioane de console Wii in toata lumea. Dispozitivul a reusit sa schimbe notiunea de joc traditional sau pe calculator cu cea de social gaming.
Practic, schimbarea vine la nivelul stilului de joc, gamepad-ul fiind inlocuit de doua manete cu care utilizatorii “traseaza” o directie sau efectueaza o anumita actiune captata de un receiver de pe consola Wii. Intregul experiment este wireless.

Foto: nintendo.com

Foto cover: blogtrepreneur.com

*NOTA: Clasamentul a fost realizat in functie de data lansarii/aparitiei dispozitivelor/tehnologiilor

Lansarea iPhone

Lansarea iPhoneiPhone a fost primul telefon mobil inteligent care a facut trecerea la un terminal complet digitizat, capabil sa redea imagini de o calitate deosebita pe un display cu o rezolutie mai mare decat ce oferea concurenta la acea perioada.

Prezentat de Steve Jobs, pe atunci CEO-ul Apple, in ianuarie 2007, smartphone-ul a fost lansat oficial sase luni mai tarziu pe 29 iunie 2007. Terminalul, nu doar ca a revolutionat piata smartphone-urilor, insa, datorita unei foarte bune strategii de marketing si a unui plan bine pus la punct , a reusit in scurt timp sa se impuna ca un promotor al industriei de profil.

Pentru acea perioada, prima generatie iPhone venea echipata cu un ecran de 3,5 inch capabil sa redea o rezolutie de 320x480px, avea o camera video de 2 megapixeli si cantarea 135 grame.


Foto: techdigest.tv

Aparitia televizoarelor LED ultrasubtiri

Aparitia televizoarelor LED ultrasubtiriDe-a lungul timpului, televizoarele au suferit modificari de care, in prezent, suntem cu adevarat mandri. Industria tehnologica a evoluat in asa masura incat trecerile de la un televizor alb-negru, la unul color, mai apoi la implementarea matricelor LCD, apoi plasme, iar in final LED-uri sa fie cu adevarat revolutionare.

Primul televizor ultrasubtire a aparut in 2008, cand japonezii de la Sony au lansat Bravia KLV-40ZX1M, un televizor cu o diagonala de 40 inch si o grosime de numai 1 cm.

Din 2008 pana in prezent, tehnologia si-a depasit performantele pentru ca in 2012 - in cadrul targului CES din Las Vegas - coreenii de la LG Electronics, unul din cei mai importanti producatori de televizoare din lume, a prezentat cel mai mare televizor care integreaza tehnologia OLED (Organic Light-emiting diode), avand o diagonala de 55 inch, o grosime de numai 4 milimetri si o greutate de 7,5 kilograme.

Va puteti imagina acest lucru?

Foto: theverge.com


Primul dispozitiv care a rulat Android

Primul dispozitiv care a rulat AndroidLansat pe piata din Statele Unite la 22 octombrie 2008 si pe piata din Europa la inceputul anului 2009, HTC Dream a fost primul smartphone care a rulat sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

Pentru acele vremuri, Dream al taiwanezilor de la HTC venea echipat cu un display de 3,2 inch la o rezolutie de 320x480px, avea un procesor single-core de 528 MHz, 192 MB RAM si suporta pana la 16GB memorie. Camera foto avea o rezolutie de 3,2 megapixeli si putea fi conectat la internet cu ajutorul conexiunii wi-fi disponibile pe telefon.

HTC Dream a rulat prima versiune de Android, fiind unul din terminalele deschizatoare de drumuri pentru Google si aventura acestora pe piata de solutii pentru sisteme de operare destinate smartphone-urilor.

Foto: wikipedia.org

Cel mai bine vandut joc

Cel mai bine vandut jocDupa ce revolutia jocurilor pe calculator a inceput o data cu aparitia World of Warcraft - pentru care peste 10 milioane de utilizatori s-au abonat, anul 2008 stabileste un nou record: in numai 24 ore, jocul Call Of Duty: Black Ops s-a vandut in peste 5,6 milioane exemplare in toata lumea.

La inceputul lunii august a anului trecut, producatorii jocului au anuntat ca Black Ops a fost vandut in peste 25 MILIOANE exemplare, un record absolut pentru industria de profil. -

Aflat la cea de-a saptea editie a seriei, Call Of Duty: Black Ops este un FPS (First-person Shooter) cu o actiune plina de neprevazut in temuta jungla din Vietnam, in pericolele aflate la tot pasul din Laos sau prin ninsorile abundente din Muntii Urali, intrand in pielea unui soldat aflat intr-o misiune de tip «black operations», desfasurate in timpul razboiului rece.

Foto: gamespot.com


Aparitia tabletei care a revolutionat industria de profil

Aparitia tabletei care a revolutionat industria de profilApple a introdus conceptul de tableta digitala in 2010. In prezent, acesta castiga tot mai mult teren si tot mai multi clienti in randul oamenilor de afaceri, dar si in cel al tinerilor pasionati de noutatile tehnologice. Odata cu introducerea tabletei revolutionare s-a “incins” si disputa pe piata concurentiala.

Prima generatie iPad, lansata pe 3 aprilie 2010 in Statele Unite, a revolutionat industria tehnologica atragand multi simpatizanti de partea sa. A fost un adevarat «boom» pentru acea perioada, cand piata IT&C era "tinuta in viata" de evolutia smartphone-urilor, dar si de aparitia netbook-urilor si, mai tarziu, a ultrabook-urilor.

Au urmat multe alte dispozitive lansate de piata inca de atunci, 2012 anuntand o serie de inovatii tehnologice, cele mai multe multe fiind prezentate chiar in cadrul targului tehnologic CES desfasurat in acest an in Las Vegas.

Prima tableta hibrid echipata cu un procesor pe 4 nuclee

Prima tableta hibrid echipata cu un procesor pe 4 nucleeDin nevoia de viteza si eficienta a aparut si tableta celor de la Asus care integreaza, pe langa un procesor ultra-rapid quad-core si o tastatura pentru usurinta in utilizare.

Tableta Asus Transformer Prime a fost lansata la inceputul lunii decembrie a anului trecut, fiind o versiune imbunatatita a Eee Pad Transformer. Dispozitivul vine echipat cu ultima versiune a sistemului de operare Android, Ice Cream Sandwich 4.0.

Pentru modelul cu o capacitate de 32GB pretul porneste de la 2.799 lei.

Foto: asus.com