Oskar, catelul "asociat" intr-o afacere

Oskar, catelul "asociat" intr-o afacereOskar (foto), catelul lui George Butunoiu, este probabil unul dintre cei mai fericiti patrupezi din Romania, intrucat, pe langa faptul ca stapanul sau il tine langa el aproape tot timpul, a primit si statului de « asociat » la bistroul head-hunterului, deschis recent si denumit "La George Butunoiu&Oskar".

Oskar a intrat in viata lui George Butunoiu acum 6 ani. Inainte, head-hunterul avea un alt catel, aceeasi rasa, pe care il chema tot Oskar, dar care, din nefericire, a murit dupa ce a fost calcat de o masina.

"Oskar sta in permanenta cu mine, nu ramane singur niciodata: daca eu sunt ocupat, are altcineva grija de el.
Vine cu mine la birou in fiecare zi, evident", a spus Butunoiu.

Butunoiu il considera pe Oskar ca pe oricare alt membru al familiei. "Cand te enerveaza, cand iti face cate o bucurie, de multe ori te oboseste, insa e intrat definitiv in viata mea, asa ca trebuie sa-mi adaptez si eu viata dupa el, atunci cand nu se poate sa-l fac pe el sa si-o adapteze in intregime pe a lui dupa a mea", a mai spus George Butunoiu.

Trei si Brown sunt rasfatati cu tort si invitati de ziua lor

Trei si Brown sunt rasfatati cu tort si invitati de ziua lorTrei este un Husky pe care Corina Vintan, CEO al Links Associates, l-a primit cadou din partea primului sau sot.

„Trei a venit in viata mea la inceputul anului 2000 ca un cadou din partea primului meu sot. A venit pe 25 decembrie si pentru ca era al treilea in casa l-am numit Trei. E un nume unic, la care el a raspuns instantaneu. De multe ori, cand mergeam la doctor cu el, eram intrebata cum il cheama pe catel si eu raspundeam «Trei». Doctorul spunea: «Doamna, am intrebat cum il cheama, nu citi ani are», iar eu raspundeam amuzata: «Il cheama Trei si are 4 ani»”, povesteste Corina Vintan.

Trei este un Husky 100%, cu un arbore genealogic impresionant, cu parinti si bunici mari campioni. „Treita, cum il dezmierd eu, a participat la cateva campionate unde in final isi disputa locul I, intotdeauna cu nimeni altul decat fratele lui. Trei este insa foarte greu de educat si extrem de voluntar. Personalitatea lui a fost mereu mai puternica decit frumusetea. Atunci cand l-am primit, crescatorul mi-a explicat ca Trei este constient de frumuseta lui neobisnuita, motiv pentru care pretinde respect si multa atentie, iar in destinul lui sta scris ca trebuie sa participe la expozitii pentru ca toata lumea sa il admire. Am facut acest lucru un timp dupa care am realizat ca Trei isi doreste sa aduca frumusetea si nobletea sa doar in familia noastra si ca, la fel ca Hachiko (celebrul caine rasa Akita din filmul „Hachiko”, al carui protagonist este Richard Gere – n.r.), nu noi l-am gasit pe el, ci el ne-a gasit pe noi”, a adaugat Corina Vintan.

Corina Vintan are, din 2006, si un al doilea catel.

Cel de-al doilea catelus, Brown, este copilul lui Trei si s-a nascut in 2006. Il cheama Brown pentru ca este un Husky cu ochii caprui, iar in familie este alintat Dudi pentru ca tot timpul face ceva (de la verbul „to do” din limba engleza – n.r.).

"Brown este total diferit de Trei, este foarte prietenos, are multe jucarii, cauta tot timpul atingerea noastra, doarme in pat cu mine si este extrem de gelos. Prin contrast, Trei este solitar, meditativ, asculta muzica clasica, este hranit cu furculita (pentru ca asa isi doreste) si este maiestuos in comportament", povesteste Corina Vintan.

„Diminetile si serile sunt categoric ale lor, iar cand este frumos afara mergem in parcuri, unde ei au multi prieteni. De cand exista langa mine, Trei si Brown nu s-au plimbat decat in parcuri (niciodata pe strada), au ore fixe de joaca, de masa, sunt tratati ca adevarati copii. De fapt, mult mai bine decat multi copii. Trei si Brown au venit sa ne imbogateasca viata si sa ne predea multe lectii”, spune Corina

Corina Vintan isi aduce catei cateodata si la birou, insa considera ca cei doi "copii" se simt cel mai bine acasa sau in parc.

„I-am mai adus la birou pentru ca toata lumea ii adora, dar cel mai bine se simt acasa sau in parc. Trei si Brown au mii de fotografii, sunt sarbatoriti cu tort si au invitati la zilele lor de nastere, primesc cadouri, stau in casa tot timpul si uneori, cind sunt plictisiti, ii lasam sa se uite la «Animal Planet» pentru ca este foarte amuzanta reactia lor la auzul sunetelor pe care le produc diverse animale”, a mai adaugat Corina Vintan.

Sefa Links Associates considera ca cei doi catei au disciplinat-o si au pregatit-o pentru momentul in care va avea copii.

"Disciplina, grija necesara cresterii lor, capacitatea de a intelege toate semnalele pe care le dau doua creaturi nevinovate, ce nu se pot exprima in aceeasi limba cu a noastra, m-au transformat intr-un om mai bun. De la catelusii mei am invatat cea mai frumoasa lectie de viata, si anume dragostea neconditionata, daruirea si increderea totala. Trei este un gentleman in cel mai pur sens al cuvantului, este genul de caine aristocrat de la care inveti cum sa fii calm si stapan pe tine, neinfricat, cum sa fii deasupra tuturor prin siguranta ta. Trei are singe albastru si asta se vede in cele mai mici detalii", spune Corina Vintan

De la Brown aceasta spune ca a invatat "pofta de viata, bucuria de a ma juca, am invatat ca trebuie sa te bucuri in fiecare clipa fara rezerve si sa nu te jenezi sa te manifesti. Brown m-a invatat ca trebuie sa ne pupam de citeva ori pe zi pentru ca altfel ne pierdem obiceiul, iar Trei imi aminteste zilnic faptul ca de 12 ani suntem impreuna, iar dragostea si intelegerea noastra au crescut tot timpul pentru ca amindoi ne-am promis aceste lucruri pe viata".

Pe Trei l-am considerat mereu un alter ego, el este partea frumoasa din mine, iar Brown este copilul din mine care refuza, indiferent de varsta, sa renunte la jucarii, conchide sefa Links Associates.

Taffy, cainele pasionat de tenis

Taffy, cainele pasionat de tenisRadu Florescu, seful Saatchi&Saatchi il are pe Taffy (foto), “cel mai frumos Golden Retriever auriu” de 6 ani. Florescu l-a primit pe Taffy de la echipa Saatchi&Saatchi, drept cadou de ziua lui.

Cum este destul de prins cu activitatile de la birou, managerul marturiseste ca este dificil sa ii acorde mult din timpul sau lui Taffy, insa considera ca petrece suficient timp cu catelul, astfel incat, atunci cand este acasa, sa se bucure ca il vede".

"Reusesc totusi sa am grija de el trezindu-ma foarte devreme, iesind la plimbare cu el indiferent de conditiile meteo, chiar si la -20 de grade, sau alergand impreuna in padure in weekend. Taffy e si un mare fan al tenisului. Ii place sa se uite cum joc tenis duminica si sambata, chiar si la +40 de grade C”, mai spune Florescu.

Cateodata, Taffy merge cu Radu Florescu si la birou, iar atunci devine cel mai popular membru al echipei.

Taffy nu este primul caine pe care Florescu il are, managerul mai avand inainte inca doi Retrieveri aurii.

„Toti se numeau Taffy si pot spune ca toti se aseamana cand vine vorba de personalitate, ceea ce ma face sa cred ca nu m-am schimbat eu prea mult in toti acesti ani. Banuiesc ca toti suntem niste fiinte tipicare, inclusiv cainii. Mereu ma bucur de orice iesire cu Taffy in parc. Este un animal fericit si iubit de toti cei care il cunosc . Ori de cate ori sunt plecat, merge la casa noastra de vacanta din Poiana Brasov”, spune Florescu.




Amira si-a invatat stapanul ca trebuie sa te impui fara sa fii agresiv

Amira si-a invatat stapanul ca trebuie sa te impui fara sa fii agresivUnele animale de companie nu au ajuns deloc la locul de munca al managerilor. Acesta este si cazul Amirei, un brac german care este de 12 ani langa Doinita Ilie, directorul de marketing al companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

Doinita Ilie si sotul sau respecta zilnic orele de plimbare ale Amirei.

Ce a invatat managerul de marketing al Cushman&Wakefield din relatia cu animalul de companie? ”Ca sa te faci ascultat trebuie sa fii calm, sa te impui fara sa fii agresiv si astfel cainele te va urma. Este mai usor sa povestesti decat sa aplici, dar experienta te invata. Este important sa impui reguli de la inceput, sa ii acorzi atentie fara sa exagerezi, Amira este foarte inteligenta fiind un caine de vanatoare, am invatat sa fim atenti la semnalele ei si astfel convietuirea cu acest caine este placuta. In acelasi timp iti ofera un sentiment de siguranta, apara teritoriul, casa, masina, barca...”, a povestit Doinita Ilie.

Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi: Ai un animal de companie? Spune-ne povestea lui si ce inseamna pentru tine.