Richard Branson, fondatorul si presedintele grupului Virgin

Richard Branson, fondatorul si presedintele grupului Virgin"Mama ma invatat sa nu ma uit niciodata in urma cu regret, ci sa trec peste la urmatorul lucru. Timpul pe care unii oameni il pierd gandindu-se la esecuri in loc sa isi puna energia intr-un alt proiect ma surprinde intotdeauna", a spus Branson intr-un interviu acordat The Good Entrepreneur.

El a explicat ca, din experienta cu toate afacerile grupului Virgin, un esec nu este niciodata o experienta rea, este doar un proces de invatare.

Lloyd Blankfein, presedintele si CEO al Goldman Sachs

Lloyd Blankfein, presedintele si CEO al Goldman SachsBlankfein a povestit intr-un interviu la CNNMoney ca seful lui in anii '80 i-a dat urmatorul sfat: "In primul rand, este bine sa ceri opiniile oamenilor, inainte sa le dai tu opiniile tale. In al doilea rand, oamenii tai vor fi influentati de cum rezisti tu in fata stresului".


Eric Schmidt, presedinte executiv Google

Eric Schmidt, presedinte executiv Google"Gaseste un mod de a spune 'da' lucrurilor. Spune 'da' invitatiilor in alte tari, spune 'da' la intalnirile unor noi prieteni, spune 'da' la invatatul lucrurilor noi. Cu 'da' obtii prima ta slujba, si urmatorul job, si sotia, chiar si copiii".


Sursa foto: Google via Google+

Warren Buffett, presedinte si CEO al Berkshire Hathaway

Warren Buffett, presedinte si CEO al Berkshire HathawayBuffett a primit urmatorul sfat de la Thomas Murphy, director in cadrul Berkshire: "Nu uita niciodata Warren, poti sa ii spui unui tip sa se duca dracului maine - nu renunti la aceasta optiune. Asa ca poti sa iti tii gura astazi si sa vezi daca simti la fel maine".



Bill Gates, presedintele Microsoft

Bill Gates, presedintele Microsoft"Warren Buffett m-a invatat o multime de lucruri, dar m-a facut sa ma gandesc de timpuriu ca la un moment dat voi avea oportunitatea si responsabilitatea sa dau averea inapoi. Si asa, cu decenii inainte de a deschide fundatia, citeam despre filantropisti, despre ce faceau si cum procedau".

Sursa foto: Microsoft


Jim Rogers, presedinte al Rogers Holdings si Beeland Interests

Jim Rogers, presedinte al Rogers Holdings si Beeland Interests"Cumpara jos si vinde sus este o maxima cunoscuta pe Wall Street. De fapt, batranii din piata obisnuiau sa spuna: Afla unde sunt banii si iti vei da seama de ce se intampla".

Mohamed El-Erian, CEO al fondului de investitii PIMCO

Mohamed El-Erian, CEO al fondului de investitii PIMCOMohamed El-Erian isi aduce aminte ca, in copilarie, l-a intrebat pe tatal sau de ce are nevoie de patru ziare.

El a raspuns ca:"Daca nu citesti diferite puncte de vedere, mintea ta se va inchide in cele din urma si vei deveni prizonierul unui anumit punct de vedere, de care nu te vei indoi niciodata".

Sursa foto: World Economic Forum viaFlickr

Richard Parsons, fost presedinte al Citigroup

Richard Parsons, fost presedinte al CitigroupSteve Ross, fostul director general al Time Warner i-a dat lui Parson urmatorul sfat: "Tine minte, este o industrie mica si o viata lunga. Te vei mai intalni cu acesti oameni din nou".

Sheryl Sandberg, director operational la Facebook

Sheryl Sandberg, director operational la FacebookCand Sandberg se gandea sa accepte o oferta de a fi manager in cadrul Google, Eric Schmidt i-a spus: "Nu fi fraiera. Tot ce conteaza este cresterea".

Maureen Chiquet, CEO la Chanel

Maureen Chiquet, CEO la ChanelMickey Drexler, director general al Gap la vremea respectiva i-a spus lui Chiquet: "Iti voi da un sfat important. Esti un comerciant teribil. Dar ar trebui sa inveti sa asculti".