TIFF - Festivalul International de Film Transilvania

TIFF - Festivalul International de Film TransilvaniaFestivalului International de Film Transilvania (TIFF) are loc in perioada 1-10 iunie 2012, la Cluj-Napoca. Infiintat in 2002, TIFF este primul festival international de film de lung-metraj din Romania.

In 2011, 70.000 de spectatori s-au putut bucura de 220 de filme provenite din 45 de tari.

TIFF este de obicei locul in care sunt difuzate in premiera nationala cele mai importante productii autohtone.

Astfel, aici au fost vazute pentru prima data in Romania filmele care au marcat boom-ul filmului romanesc din ultimii ani: Moartea domnului Lazarescu, A fost sau n-a fost, Hartia va fi albastra, Legaturi bolnavicioase, California Dreamin’ (nesfarsit), 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, Politist, adjective, Marti dupa Craciun, Loverboy, sau Periferic.

In 2012, TIFF dedica un program amplu unuia dintre cei care au marcat istoria primului secol de existenta a cinematografului: Stanley Kubrick (1928 – 1999).

Foto: Festivalul de Film Transilvania

Foto cover: captura photohowto.info




Garana Jazz Festival

Garana Jazz FestivalDaca va place muzica jazz, nu ratati cea de-a 16-a editie a Garana Jazz Festival care are loc intre 12 si 15 iulie la Poiana Lupului.
Scena se afla inainte de intrarea in Garana / Wolfsberg, la aproximativ 50 de km de Resita.

“Cea mai confortabila varianta este masina, dar exista trenuri pana la Resita sau Caransebes, precum si autocare. Pentru avioane, cele mai aproape variante sunt Timisoara si Novi Sad si Beograd”, va sfatuiesc organizatorii.

Biletele costa 60 de lei pe zi si se achizitioneaza inainte de concerte, incepand cu orele 16.00 de la casa de bilete de la intrarea in incinta. Daca vreti sa vedeti toate concertele, va puteti face un abonament pe patru zile care costa 200 de lei. Copiii sub 14 ani pot intra gratuit.

“Cazarea este in general problematica in zona in timpul festivalului. Exista posibilitati de cazare la localnici, cu cortul, in pensiunile din Crivaia, Semenic si Valiug, sau la hotel, in Resita. Nu uitati ca in fiecare an am avut parte de vreme buna si rea, de cald si rece. Sandale pentru zi, cizme de cauciuc si pulovere pentru seara. O umbrela, pelerina si un izolir nu strica”, mai spun organizatorii.

Sursa foto: www.garana-jazz.ro

Concertul Lady Gaga

Concertul Lady GagaLady Gaga va concerta pe Arena Nationala din Bucuresti pe 16 august 2012, spectacolul facand parte din turneul “Born This Way Ball”.

Pretul unui bilet este curpins intre 150 si 475 lei, acestea fiind disponibile la mai multe categorii, in functie de distanta fata de scena.

Biletele pentru concertul Lady Gaga din Romania se pot achizitiona online de pe myticket.ro, fiind disponibile si in reteaua magazinelor Diverta

Foto: www.ladygaga.com


Concertul Red Hot Chilli Peppers

Concertul Red Hot Chilli PeppersUnul dintre cele mai asteptate concerte ale anului 2012 in Romania va fi cel sustinut de Red Hot Chili Peppers, trupa aflata pentru prima data in Romania.

Concertul va avea loc pe 31 august si se va desfasura pe Arena Nationala.

Acesta face parte turneul de promovare a celui mai recent album Red Hot Chili Peppers, „I’m With You”, si se va desfasura pe National Arena.

Imbinand rock-ul cu accente de funk, punk, hip-hop si rock psihedelic, trupa Red Hot Chili Peppers a vandut peste 70 de milioane de exemplare. De-a lungul celor aproape treizeci de ani de cariera, Red Hot Chili Peppers a lansat 40 de single-uri, printre care „Under the Bridge”, „Californication”, „Dani California”, „Give it Away”, „Scar Tissue” sau „Otherside” fiind doar cateva dintre hit-urile pe care publicul roman va avea ocazia sa le asculte live, in premiera, la Bucuresti.

Pretul biletelor la concertul RHCP variaza intre 155 si 495 lei si sunt disponibile online pe myticket.rosi in reteaua magazinelor Diverta.

Foto: www.redhotchilipeppers.com


Stufstock si Folk You! in Vama Veche

Stufstock si Folk You! in Vama VecheStufstock, eveniment ajuns la cea de-a zecea editie si considerat a fi cel mai vechi festival de muzica rock din Romania, va avea loc intre 23 si 29 iulie la Vama Veche. Printre trupele care vor concerta peste aproape doua luni se numara The Subways si Dubioza Kolektiv.

Pe de alta parte, festivalul Folk You!- Florian Pitis va avea loc 3 si 5 august. Organizatorii nu au precizat inca cine vor fi artistii care vor participa la eveniment.

Foto: stufstock.com


Concertul Iris

Concertul IrisArena Nationala va gazdui pe 22 iunie concertul uneia din cele mai indragite trupe rock din Romania.
Iris va sarbatori cei 35 de ani de existenta printr-un concert, fiind prima trupa care canta pe stadionul National Arena.

Legendele rockului promit un spectacol multimedia, invitati surpriza si primul single in colaborare cu Puya “O lume doar a lor”.

Cei 35 de ani de cariera vor fi marcati si prin lansarea unui nou album, produs de Mihai Alexandru pe versurile Narcisei Suciu. Pe acest disc se vor gasi atat piese noi cat si hituri Iris, piese memorabile alese de fanii trupei prin vot.

Biletele pentru concertul aniversar Iris de pe Arena Nationala din Bucuresti sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe eventim.ro la preturi intre 50 si 150 de lei.

Foto: www.trupairis.ro

Euro 2012

Euro 2012Pentru microbisti un eveniment foarte important anul acesta este Campionatul European de Fotbal din Polonia si Ucraina. Si chiar daca nationala noastra nu participa, meciurile celor 16 echipe ar putea umple terasele din Centrul Vechi.

Cea de-a 14-editie a campionatului va incepe vinerea viitoare, pe 8 iunie, si se va termina pe 1 iulie. Finala va avea loc pe Stadionul Olimpic din Kiev.

Polonia si Ucraina au investit
in jur de 30,2 de miliarde de euro in organizarea evenimentului care ar putea atrage circa un milion de turisti, cred analistii grupului financiar austriac Erste Bank.

Sursa foto: UEFA.com

BEST FEST Summer Camp 2012

Cea de-a sasea editie a festivalului B'ESTFEST Summer Camp va avea loc in zilele de 6, 7, 8 iulie, in locatia inaugurata vara aceasta, pe malul lacului Pasarea din Tunari, in nordul Bucurestiului.

B'ESTFEST va pastra conceptul de "Summer Camp" si va dispune de scene in are liber, terase, proiectii de film, zone de sport, relaxare, locuri de joaca, activitati creative, expozitii de arta, workshop-uri, dar si o zona de camping.

Voucherul de camping costa 15 lei/persoana, abonamentul 3 day pass (265 lei), iar un abonament 3 day pass + voucher camping costa 280 lei. Pretul pentru o singura zi de participare este de 125 lei. Mai multe detalii pe myticket.ro.

Editia din 2011 a B'ESTFEST a adunat peste 38.000 de spectatori si peste 60 de artisti.



Jocurile Olimpice de la Londra

Jocurile Olimpice de la LondraMai sunt doar 56 de zile pana va incepe cea mai importanta competitie sportiva a anului- Jocurile Olimpide de vara de la Londra. Practic, perioada competitiei este intre 27 iulie si 12 august.

Bilete au fost puse in vanzare din 23 mai, iar preturile incep de la 20 de lire sterline, pentru tineri si persoanele in varsta aplicandu-se reduceri

Daca pretul biletelor nu este tocmai o problema, in schimb cu cazarea ati putea avea ceva dificultati: pentru ca foarte multe locuri au fost deja rezervate,iar cele care au mai ramas sunt foarte scumpe.

Sursa foto: london2012.com

Concertul Linkin Park

Concertul Linkin ParkFormatia californiana concerteaza pentru prima data in Romania, pe 6 iunie, la Romexpo.

Biletele costa intre 130 si 360 lei si se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti).

In deschiderea spectacolului vor evolua cei de la Zdob si Zdub.