Castelul Skibo (Dornoch, Highlands, Scotia)

Castelul Skibo (Dornoch, Highlands, Scotia)La 64 km nord de Inverness, in Scotia, se afla Castelul Skibo, al carui domeniu se intinde pe o suprafata de 7.500 de acri. Original botezat Schytherbolle in secolul al 10-lea de catre locuitorii celtici, Skibo a fost si locuinta de vara a maganatului american Andrew Carnegie. Acesta a cheltuit o suma importanta pentru a reconditiona vechea cetate, care se afla pe punctul de a se dezintegra.

Domeniul dispune de un spa de lux si o piscina, construite dupa planurile originale ale lui Carnegie, inca din 1900, precum si terenuri de golf. Sunt disponibile, de asemenea, o serie de alte activitati destinate membrilor privilegiati ai clubului si oaspetilor din afara, precum ciclism, tir cu arcul, drumetii si pescuit, toate in aerul proaspat din Highlands-ul scotian.

Penmtru a adera ca membru se plateste o taxa de 37.784 dolari; cotizatia anuala este de 12.106 dolari, iar costul unei camere pleaca de la 1.550 dolari.

Sursa informatii: Business Insider

Amberley Castle (West Sussex, Anglia)

Amberley Castle (West Sussex, Anglia)Inconjurat de un zid medieval de 18 metri, castelul Amberley din regiunea West Sussex se bucura de o istire de peste 900 de ani. Structura, care dateaza inca din anul 1103, se afla in mijlocul unor gradini luxuriante care se intind pe 12 acri si doua lacuri.

Camerele sunt dotate cu mobilier antic dar luxos si abunda de elemente arhitecturale. Membrii si oaspetii domeniului se pot destinde pe terenul de golf, la tenis sau isi pot rezerva cina sau masa de pranz la vestitul Mistletoe Lodge, o casa la inaltime avand ca baza mai multi copaci, accesibila printr-un pod de funie. Costul unei camere porneste de la 377 de dolari.

Le Chteau Frontenac (Quebec, Canada)

Se poate spune ca este hotelul cel mai fotografiat din lume. Le Château Frontenac, aflat in patrimoniul UNESCO, reprezinta o prezenta iconica a orasului Quebec si a detine un loc important in istoria sa.

In interior, hotelul dispune de coridoare lungi de peste sapte mile si aproape 2.000 de ferestre, inclusiv cele care au vedere la raul Saint-Lawrence sau gradinile interioare. Pretul camerelor porneste de la 194 de dolari.

Pezula Private Castle (South Africa)

Pezula Private Castle (South Africa)Inconjurat de peisaje muntoase si maritime, Castelul privat Pezula este situat pe coasta de sud a Africii si la aproximativ 40 de minute de zbor de la Cape Town, capitala legislativa a Africii de Sud. "Confort" este al doilea nume al complexului, in cazul in care cautati cazare pe plajele Noetzie Beach.

Membrii si oaspetii se pot destinde la spa-ul si restaurantul din incinta Pezula Resort Hotel & Spa, pot merge la tenis, calarie, drumetii, canotaj, tir cu arcul si excursii in apropiere de orasul Knysna, unde se afla si o laguna. Pretul unei camere porneste de la 4.080 de dolari.

Schloss Fuschl (Salzburg, Austria)

Schloss Fuschl (Salzburg, Austria)Pentru calatorii care cauta un taram de basm, Castelul Fuschl din Salzburg este recomandat. Complexul dispune de sase vile pe malul lacului Fuschl, in plus fata de camere si apartamente. Hotelul dispune de o colectie impresionanta de lucrari de arta ale vechilor maestri, precum si de un centru spa popular.

De asemenea, ofera membrilor si oaspetilor posibilitatea de a conduce una dintre masinile sale de epoca, fiind singurul hotel din Europa care ofera acest lucru.