Cum ar trebui sa fie machiajul pentru birou?

Cum ar trebui sa fie machiajul pentru birou?Dupa ce saptamana trecuta v-am prezentat cateva sfaturi legate de vestimentatie, in aceasta saptamana Wall-Street.ro a discutat cu specialistul in cosmetica si machiaj Mirela Paduraru pentru a va da cateva ponturi legate de machiaj, manichiura sau coafat.

Pentru machiajul de birou exista o regula simpla: "Sa fie pusa in evidenta frumusetea naturala a persoanei, nu sa se observe machiajul". Ar trebui sa ne concentram atentia pe trei aspecte cheie: ten sanatos, sprancene perfecte (pe cat posibil evitand tatuajul / repigmentarea, machiajul semipermanent) si o dantura frumoasa, a spus Mirela Paduraru, trainer in cosmetica si machiaj profesional.

Baza de machiaj e de preferat sa fie bio, fara silicon sau fenoxietanol iar corectorul si fondul de ten trebuie aplicate in strat aproape invizibil, doar acolo unde este nevoie.

Machiajul ochilor poate avea umbre discrete, de bun gust, evitand culorile tari, metalice sau prea sidefate. Daca am trecut de 30 de ani, e bine de stiut ca tusul de ochi aplicat in dunga groasa da un aspect dur sau vulgar privirii. Inlocuiti-l cu un creion dermatograf de calitate, bine ascutit, pe care il aplicati cat mai aproape de linia genelor si ulterior il estompati cu o pensula, fixandu-l cu fard de ochi.

Mascara / rimelul de gene este optionala, cu atat mai mult daca avem prostul obicei de a ne freca la ochi de oboseala. Blush-ul / fardul de obraz trebuie sa dea impresia de ten sanatos, usor imbujorat. Il poti amesteca fara rezerve cu o pudra bio din orez, pentru un efect ultranatural.

Gloss-ul sau rujul nu trebuie sa depaseasca forma sau conturul natural al buzei, pentru a evita impresia de evident sau vulgar. Alegeti culori naturale, discrete, placute privirii, a adaugat Mirela Paduraru.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Ce tendinte din machiaj ar putea fi transpuse si in cel pentru birou?

Ce tendinte din machiaj ar putea fi transpuse si in cel pentru birou?Machiajul nude, cu sprancene frumoase, adecvate formei fetei va fi mereu la moda, spune specialista.

„ Putem construi pe el scheme de machiaj care nu vor da gres niciodata, in functie de anotimp. Primavara culori discrete, pastelate, blushuri roz, frezie. Vara machiajul poate avea nuante frumoase de bronz, aramiu, sampanie, iar in sezonul toamna - iarna pot fi folosite scheme de machiaj intr-un violet mat, dar nu foarte intens, griu-ri, nuante potolite de albastru, bleumarin”, a adaugat Paduraru.

Sursa foto: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net.

Ce ar trebui sa fie evitat in machiajul unei femei manager?

Ce ar trebui sa fie evitat in machiajul unei femei manager?- sprancenele subtiri distruse de pensat sau intr-o forma total nepotrivita: prea arcuite, prea ascutite, prea cazute, prea scurte, prea subtiri sau ingrozitor de groase si stufoase, aproape barbatesti

- machiajul semipermanent al sprancenelor executat intr-o forma, culoare, intensitate nepotrivita, care creeaza un aspect de fals evident

- fond de ten aplicat gen "masca" sau pudra prea multa la riduri evidente

- farduri metalice sau foarte sidefate pe arcada, pleoape ridate sau cazute

- machiajul ochilor in culori nepotrivite

- mascara / rimel care incarca prea mult genele

- fard de obraz lipsa sau in cantitate prea mare

- rujuri portocalii / corai la dinti ingalbeniti

„Si...cel mai important aspect: nici cel mai frumos machiaj din lume nu va arata natural pe o fata "imbibata" de toxina botulinica injectata in exces. O femeie de afaceri are riduri de expresie, pentru ca este vie: simte, traieste momentul, se incrunta, studiaza, scruteaza, analizeaza, da feedback, se implica, rade, socializeza”, spune Mirela Paduraru.

Sursa foto: Victor Habbick, FreeDigitalPhotos.net.

Manichiura la barbati

Manichiura la barbati“Mainile sunt cartea noastra de vizita. La un barbat manichiura spune multe despre el si gradul lui de emancipare dar si poate transmite un mesaj gresit, de aceea trebuie alese optiunile potrivite. Pentru un businessman se recomanda manichiura japoneza. Aceasta implica obtinerea unui luciu foarte frumos al unghiei cu un buffer moale, fara folosirea de lac transparent”, a spus Mirela Paduraru (foto), trainer in cosmetica si machiaj profesional.


Manichiura la femei

Manichiura la femei"La doamne se recomanda evitarea unghiilor false, exagerate atat ca lungime, dar si colorit. Unghiile false stridente creeaza interlocutorului o impresie de vulgaritate si prost gust", a declarat specialista.

Daca unghiile naturale nu au o forma frumoasa, se poate prelungi unghia prin aplicarea unui gel profesional, cu aspect natural. Manichiura french permanenta, cu o lungime rezonabila poate fi o solutie acceptabila pentru orice femeie de afaceri care isi doreste in fiecare zi o manichiura frumoasa, mai spune Mirela Paduraru.

"Atat domnii cat si doamnele pot incerca macar o data la doua saptamani o manichiura spa, pentru a conferi un plus de vitamine si hidratare unghiilor, cuticulelor dar si pielii mainilor in general. Astfel, cand veti da mana cu cineva sau veti semna un contract, veti fi cu siguranta admirati pentru aspectul ingrijit al mainilor", ne sfatuieste specialista.

Sursa foto:photostock, FreeDigitalPhotos.net.

Ce culori alegeti pentru unghii

Ce culori alegeti pentru unghii“Ne putem orienta fara greseala catre bejuri, rozuri mate sau lucioase (culoarea naturala a unghiei) nuante pastelate, naturale, extrem de fine”, spune Mirela Paduraru.

Daca femeia de afaceri are un branding personal intr-un domeniu creativ sau care implica multa personalitate poate incerca si culori neobisnuite care se potrivesc personalitatii ei, conferindu-i unicitate si autenticitate. “Insa trebuie sa fie maestra in a jongla cu vestimentia si accesoriile pentru a obtine un "waw! Ce interesant!" in loc de "hmm...ce ciudata alegere..."”, considera Mirela Paduraru.

Sursa foto:J Frasse, FreeDigitalPhotos.net.

Ce culori ar trebui evitate pe unghii?

Ce culori ar trebui evitate pe unghii?Mainile si unghiile transmit un mesaj si sunt parte importanta a primei impresii despre o persoana. Cateodata un mesaj gresit pe care il transmitem despre noi insine prin intermediul culorii unghiilor ne poate dauna in cariera sau chiar ne poate aduce deservicii in derularea unei afaceri.

“Trebuie evitate culorile stridente, cu tenta vulgara, metalice sau neon. Va imaginati o doamna semnand un contract cu unghii albastru electric sau galben neon?!? “, a mai spus Mirela Paduraru.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

In functie de ce ar trebui alese culorile folosite pentru vopsitul unghiilor?

In functie de ce ar trebui alese culorile folosite pentru vopsitul unghiilor?Culorile trebuie alese in functie de vestimentatie (in ton cu natura intalnirii / evenimentului, anotimp, momentul zilei), personalitatea fiecaruia, regulile companiei (multinationalei), daca exista sau nu un branding personal, daca se doreste transmiterea unui anumit mesaj de sex appeal sau de incredere in propriile forte, spune specialista.

O oja de culoare rosie, pe unghii de lungime rezonabila, in completarea unei rochii negre, elegante, cu un ruj rosu in aceeasi paleta coloristica si coafura potrivita poate prezenta o femeie de afaceri intr-o lumina fabuloasa la un eveniment seara, dar o va face sa arate complet nepotrivit la o intalnire de afaceri, spune Mirela Paduraru.

Sursa foto: Codrin Graur, FreeDigitalPhotos.net

Designul sprancenelor

Designul sprancenelorDesignul sprancenelor este o procedura de baza intr-o schimbare de look progresiva. Designul sprancenelor nu este similar cu un banal pensat. Sprancenele sunt cele care ne exprima cel mai bine emotiile. Imaginati-va cum ati putea arata surprinsi, suparati, incruntati, concentrati, fara sprancenele dumneavoastra, spune Mirela Paduraru.

Asadar, specialista spune ca, “in alegerea formei lor se tine seama si de imaginea pe care vrem s-o cream beneficiarului: o atitudine dura, agresiva, combativa sau una calma, deschisa, prietenoasa? Sprancenele trebuie modificate in functie de forma fetei, forma ochilor, distanta interoculara, forma nasului, a gurii, in functie de osatura fetei si anumite particularitati cum ar fi: deviatii de sept, semne, cicatrici sau un inceput de chelie”.

Sursa foto: Victor Habbick, FreeDigitalPhotos.net.

Tunsoarea / coafura adecvata

Tunsoarea / coafura adecvataConsilierul in estetica de obicei colaboreaza cu stilisti renumiti care pot recomanda tunsoarea sau coafura potrivita si ne pot sfatui sa apelam la anumite trucuri de hairstyling care ne pot imbunatati imaginea.

De exemplu, in cazul femeilor de afaceri cu o fata prelunga, o coafura inalta este inadecvata intrucat va spori senzatia de lungime a fetei, iar daca este vorba de o fata patrata, este necesara o coafura care sa ascunda maxilarele mai proeminente sau sa distraga atentia de la acestea.

Coafura potrivita, in raport coloristic corect cu nuanta sprancenelor dupa design, poate scadea automat 10 ani din varsta.

In cazul barbatilor, anumite defecte pot fi ascunse si cu ajutorul barbii. Cateodata un anumit gen de barba le da domnilor un aer “sauvage”, care e in contrast placut cu sobrietatea costumului.

Sursa foto: adamr, FreeDigitalPhotos.net