Inainte de un discurs raspunde la intrebarile cine sunt si ce vreau

Inainte de un discurs raspunde la intrebarile cine sunt si ce vreauFeedback-ul pe care il primeste managerul in urma discursului public este relevant in ceea ce urmeaza sa faca, atat ca om, cat si ca manager. Ar fi bine sa se pregateasca facandu-si de fiecare data un examen de constiinta. Un exercitiu bun ar fi sa-si raspunda la intrebarile : CINE SUNT? CE VREAU? DE CE AM NEVOIE?, spune Tomi Cristin.

Actorul a facut parte din distributia unor filme ca Noiembrie, ultimul bal, California Dreamin', Sex Traffic sau Callas Forever

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Afla cine este publicul tau

Afla cine este publicul tauIn afara de numarul, varsta, sexul, religia, apartenenta la vreo minoritate etc. vorbitorul trebuie sa stie ce doreste, ce asteapta auditoriul de la el si deasemenea sa stie sa se conecteze la auditoriu intr-un mod organic, mai spune actorul.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Limbajul corpului: Cand vorbesti in fata unui public mare amplifica gesturile

Limbajul corpului: Cand vorbesti in fata unui public mare amplifica gesturilePutem vorbi despre discurs public atunci cand audienta depaseste 5-6 persoane. Pana la acest numar, se poate conversa. In esenta, atunci cand publicul este numeros, mijloacele de comunicare (vocea, limbajul corpului) se amplifica. Un gest care vorbitorului i se poate parea exagerat sau chiar ridicol, la ascultatorul din randul 8 ajunge ca fiind ceva firesc. Bineinteles ca si pentru aceasta exista exercitii, spune Tomi Cristin.

Sursa foto:FreeDigitalPhotos.net

Discursul si emotiile

Discursul si emotiileEmotia este absolut necesara pentru ca ea da vorbitorului energia necesara discursului. Deci, nu e bine sa scapam de ea, ci trebuie sa o constientizam si sa invatam sa o controlam. Un mare actor roman care mai joaca inca la 93 de ani a fost intrebat odata daca dupa 70 de ani de cariera mai are emotii. Raspunsul lui a fost :"Doamne fereste... sa n-am!", spune Cristin.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Exerseaza discursul

Exerseaza discursul“Exercitiul este cel mai important. Un actor care apare intr-un spectacol timp de 20 de minute repeta 3 luni ca sa obtina efectul maxim. De ce n-ar face asta si un manager pentru un discurs de 20 minute? (Sa nu mai vorbim cat de util ar fi exercitiul pentru politicieni)”, spune actorul.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Glumele si prezentarile in public

Glumele si prezentarile in publicO gluma poate fi cheia succesului unui discurs ( cu conditia sa fie buna), pentru ca auditoriul va fi foarte atent asteptand-o pe urmatoarea si pentru ca succesul ei ii va da oratorului mai multa incredere in sine. Dar daca gluma nu prinde, discursul e aproape compromis, deci e riscant. Daca stii ca n-ai haz, mai bine eviti sa faci glume, mai spune actorul Tomi Cristin (foto).