Cum alegi costumul in functie de conformatie

Cum alegi costumul in functie de conformatieAlegerea costumului depinde foarte mult si de propria conformatie. Astfel, daca nu sunteti foarte bine proportionati specialistii va sfatuiesc sa nu optati pentru un costum la doua randuri de nasturi daca suntem bine proportionati, regula care se aplica si in cazul unui costum cu un nasture, spune Alex Dragan.

De asemenea, cu cat suntem mai inalti, cu atat mai late ar trebui sa fie si dungile tesaturii costumului.

Folositi accesorii

Folositi accesoriiFolositi accesoriile. "Noi, barbatii, avem mai putine decat femeile, insa un ac modern de cravata, un ac pin pentru gulerul camasii sau butonii pentru mansetele noastre frantuzesti vor da tinutei o nota distincta", mai spune Dragan.



Nasturii sacoului se deschid atunci cand va asezati

Nasturii sacoului se deschid atunci cand va asezati"Descheiem nasturii sacoului atunci cand ne asezam, fie el la un rand de nasturi sau la doua randuri de nasturi", va mai sfatuieste Alex Dragan. Atunci cand va ridicati sau cand mergeti sacoul trebuie sa fie incheiat.

Cat trebuie sa iasa manseta camasii din sacou

Cat trebuie sa iasa manseta camasii din sacouManseta camasii trebuie sa iasa din sacou aproximativ 2 cm.

Cum trebuie sa fie cravata in functie de reverul sacoului

Cum trebuie sa fie cravata in functie de reverul sacouluiLatimea cravatei este direct proportionala cu latimea reverelor sacoului.

Constructia unui sacou porneste de la umeri si spate

Constructia unui sacou porneste de la umeri si spateConstructia unui sacou porneste de la umeri si spate, asa ca este important ca acel sacou sa va vina perfect in aceste zone. In linii mari, restul se poate modifica la un croitor. In cazul pantalonilor, talia si zona soldului sunt fundatia de la care pleaca intreaga constructie, spun specialisti Sarto.