Inventia care incarca telefonul pentru doua saptamani

Inventia care incarca telefonul pentru doua saptamaniEste considerata una dintre cele mai mari probleme ale gadget-urilor moderne: bateria. Pentru acest lucru, un inventator a prezentat in cadrul targului CES dispozitivul Nectar, care ofera posibilitatea unei baterii sa fie incarcata pentru pana la 14 zile.

Acest dispozitiv incarca toate gadget-urile care dispun de un port USB pentru doua saptamani. Mai mult decat atat el poate transforma combustibilul in energie si poate extrage gazul butan pentru a produce electricitate pentru jumatate de luna.

Desi in prezent are dimensiunea unui smartphone, inventatorul spune ca lucreaza deja la dimensiunile acestuia pentru a fi cat mai usor de transportat.

Foto: captura slashgear.com

A treia generatie a sticlei Corning Gorilla Glass

A treia generatie a sticlei Corning Gorilla GlassDupa ce anul trecut a fost prezentata a doua generatie Gorilla Glass, CES 2013 vine cu noutati, asa cum si-a obisnuit pasionatii de profil in ultimii ani. Pe langa noile smartphone-uri, tablete si alte gadget-uri, cei de la Corning – care dezvolta sticla de protectie a ecranelor cu touchscreen - au prezentat cea de-a treia generatie a tehnologiei Gorilla Glass 3.

Acest lucru se traduce printr-un material care va oferi o protectie mai buna impotriva zgarieturilor, reprezentantii companiei sustinand ca numarul acestora s-ar putea diminua cu pana la 40%.

In ceea ce priveste scaparea accidentala a unui dispozitiv si rezistenta ecranului acestuia, producatorii sustin ca este imposibil sa realizezi o sticla indestructibila, insa dau asigurari ca cea de-a treia generatie ofera o protectie mult mai buna in aceste situatii diminuand considerabil craparea display-ului.

Mai multe detalii puteti gasi accesand stirea de aici

Primele masini care se conduc singure

Primele masini care se conduc singureToyota si Audi au prezentat in cadrul targului CES prototipurile pentru masinile care se conduc singure.

Japonezii de la Toyota au prezentat la CES un clip video prin care descriu pe scurt viitoarea masina.

In imagini se poate observa un automobil Lexus echipat cu senzori in fata, pe rotile din spate si pe plafon cu ajutorul carora se ghideza de unul singur.


Japonezii mizeaza pe tehnologia 4K

Japonezii mizeaza pe tehnologia 4KSony a prezentat in cadrul targului CES un televizor cu diagonala 56 de inch si suport de foarte inalta rezolutie 4K, fiind unul dintre cele mai mari dispozitive OLED.

Pentru realizarea acestui tip de televizor, japonezii de la Sony au apelat la compania AU Optronics pentru a reusi sa incorporeze intr-un ecran de dimeniuni mai mici standardului o astfel de tehnologie de foarte inalta definitie, potrivit Mashable.

Sony a mai prezentat la CES 2013 alte doua modele cu suport exclusiv 4K de 55 si 65 de inch despre care promit preturi tot mai accesibile.

Panasonic nu s-au lasat mai prejos si au venit pregatiti la editia din acest an a targului cu o serie de televizoare cu tehnologie OLED si rezolutie 4K in care isi pun mari sperante pentru a depasi situatia in care se afla momentan, noteaza Reuters.

Preturile unor astfel de dispozitive in acest moment depasesc 10.000 de dolari, dar ca orice tehnologie noua timpul si cresterea cererii din partea clientilor vor avea un rol determinant in scaderea pretului televizoarelor de foarte inalta rezolutie.

Tableta gigant de la Lenovo

Tableta gigant de la LenovoLenovo, cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial - conform mai multor firme de cercetare, nu a lipsit de la editia din acest an a targului aducand o serie de concepte inedite.

Unul dintre acestea il reprezinta cel mai mare PC cu aspect de tableta, pe numele sau IdeaCentre Horizon, un dispozitiv gigant de 27 de inch.

Tableta cantareste 7,7 kg si ruleaza sistemul de operare Windows 8 fiind echipat cu un procesor Intel Core i7 si o placa video de la Nvidia.

Lenovo IdeaCentre Horizon va aparea pe piata in vara acestui an, urmand sa coste circa 1.700 de dolari.

Publicatia CNET.com a premiat produsul lansat de Lenovo cu titlul de cel mai bun produs din categoria PC-uri si tablete.

Foto: captura lenovo.com



O noua dimensiune in procesarea mobila: Tegra 4 de la Nvidia si noile solutii Samsung

O noua dimensiune in procesarea mobila: Tegra 4 de la Nvidia si noile solutii SamsungNvidia a prezentat in prima zi a evenimentului CES 2013 chipset-ul Nvidia Tegra 4 destinat echipamentelor mobile despre care spun ca este cel mai puternic de pe piata in acest moment, mai ales pe partea de procesare grafica.

Tegra 4 este un chipset quad-core (patru nuclee), care pe langa economia de 45% a consumul energetic fata de versiunea anterioara. Acest lucru, potrivit informatiilor Nvidia se traduce prin posibilitatea de a rula pe un telefon mobil nu mai putin de 14 ore de filme in format High Deflinition (HD).

In plus, noul chipset este echipat de 72 de nuclee grafice, de sase ori mai multe decat are chipset-ul Tegra 3 ceea ce ofera o performanta in jocuri si aplicatii 3D mult mai buna.

Grupul sud-coreean Samsung, al doilea mare producator de semiconductori, a prezentat la Consumer Electronics Show (CES), in Las Vegas, un procesor mai puternic si mai rapid, in incercarea de a obtine o cota mai mare pe piata smartphone-urilor.

Samsung va incepe vanzarea unui chip cu opt procesoare pe aceeasi bucata de silicon, Exynos 5 Octa. Patru dintre procesoare sunt proiectate sa functioneze rapid cand dispozitivul are nevoie de putere de operare, iar celelalte vizeaza un consum mai redus al bateriei.

Aflati mai multe detalii in articolul publicat aici

Frigidere si electrocasnice cu sistem de operare Android

Frigidere si electrocasnice cu sistem de operare AndroidGoogle Android, cel mai raspandit sistem de operare pentru smartphone, a inceput sa fie instalat pe frigidere, televizoare sau masini de spalat, producatorii de electronice si electrocasnice migrand catre interconectarea si controlarea tuturor aparatelor din locuinta prin WiFi.

De la frigiderul Smart Thinq produs de LG la proiectorul PicoPix al Philips, sistemul audio auto Asteroid al Parrot si cunoscuta Samsung Galaxy Camera, producatorii de electronice si electrocasnice prezinta la Consumer Electronics Show (CES), in Las Vegas, noul val de aparate "inteligente" care simplifica interactiunea dintre om si masina, permitand in acelasi timp Google sa-si diversifice sursele de colectare a datelor pentru imbogatirea afacerilor in domeniul cautarii si publicitatii pe internet.

Mai multe detalii puteti gasi accesand stirea de aici.

Foto: captura appstorm.net

Televizorul la care doua persoane pot urmari simultan programe diferite

Televizorul la care doua persoane pot urmari simultan programe diferiteGrupul sud-coreean Samsung a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) 2013 in Las Vegas un televizor de 55 de inch (140 de centimetri) la care doua persoane pot privi in acelasi timp programe diferite pe acelasi ecran, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Televizorul F9500, cu tehnologie OLED, este primul din lume care incorporeaza functia Multi View, care permite vizionarea pe acelasi ecran de continut Full-HD diferit de catre doua persoane, cu sunet si comenzi aferente, potrivit Samsung.

Functia Multi View este disponibila cu ajutorul ochelarilor 3D speciali ai Samsung, care dispun de difuzoare stereo incorporate, pentru a asigura sunetul corespunzator programului urmarit.

Mai multe detalii puteti gasi accesand stirea de aici.

Foto: captura Flickr

Cel mai subtire ceas de mana din lume

Cel mai subtire ceas de mana din lumeCompaniile Central Standard Timing si E-ink au lanasat la Consumer Electronics Show (CES) 2013, din Las Vegas, ceasul de mana CST-01, cel mai subtire din lume.

Cu o grosime de numai 0,8 milimetri, ceasul este mai subtire chiar decat o carte de credit.

Potrivit Central Standard Timing, CST-01 este realizat prin laminarea unor componente flexibile si foarte subtiri intr-o singura banda de otel inoxidabil.

Ceasul este alimentat de baterie Thinergy Micro-Energy Cell, care poate fi incarcata in doar 10 minute de la o sursa externa, operatiune ce poate fi repetata de 100.000 de ori, si are o durata de viata de 15 ani.

Aflati mai multe detalii accesand stirea publicata de Wall-Street.ro aici.

Furculita care iti mentine silueta

Furculita inteligenta HAPIfork lansata la CES 2013 vine in sprijinul celor care tin la aspectul lor fizic si la sanatate. Ceea ce face acest dispozitiv este sa calculeze timpul in care termini o masa, dar si ritmul in care mananci cat si numarul de inghitituri pe care le faci, noteaza Mashable.com.

Interesant este insa ca furculita se poate seta in asa fel incat atunci cand ritmul este depasit sau grabit decat normal sa te avertizeze prin diferite sunete sau vibratii.

Furculita a primit deja la CES 2013 premiul special pentru Inovatie si Inginerie si are un pret de pornire de la 100 de dolari.

Foto: captura mashable.com