Florile soarelui, de Vincent van Gogh

Florile soarelui, de Vincent van GoghIn 1991, doi hoti au descins in Muzeul Van Gogh din Amsterdam si au furat 20 de picturi, inclusiv tabloul din imagine denumit Florile Soarelui.

Din fericire, picturile au fost gasite, intacte, in masina pe care hotii au folosit-o ca sa fuga, cateva ore dupa producerea jafului.

Sursa foto: http://www.vangoghgallery.com

Madona cu pruncul, de Leonardo Da Vinci

Madona cu pruncul, de Leonardo Da VinciIn 2003, pictura lui Da Vinci, evaluata la 45-50 milioane dolari, a fost furata din casa ducelui Buccleuch din Scotia. Doi barbati s-au alaturat unei vizionari publice a casei si au reusit sa fure tabloul.

De abia in 2007, capodopera lui Da Vinci a fost descoperita in biroul unei case de avocatura. Mai multe persoane, inclusiv doi avocati, au fost arestate.

Sursa foto: http://www.leonardo-da-vinci-biography.com

Autoportretul lui Rembrandt

Autoportretul lui RembrandtIn 2010, trei hoti mascati au dat un jaf ca in filmele cu James Bond, intrand cu mitralierele in Muzeul National Suedez, in timp ce au tinut politia ocupata prin detonarea de bombe in tot orasul.

Ei au reusit sa fure astfel autoportretul de Rembrandt si doua tablouri de Renoire, cu o valoare totala de 30 milioane dolari. In cele din urma, opt barbati au fost condamnati si toate cele trei tablouri au fost recuperate.

Sursa foto: http://www.rembrandtpainting.net

Jaful de la Muzeul de Arta Moderna din Paris

Jaful de la Muzeul de Arta Moderna din ParisIn 2010, un singur hot a reusit sa fure din Muzeul de Arta Moderna al Parisului 5 picturi, printre care tablouri celebre de Picasso si Matisse.

Operele furate au fost estimate initial la 500 milioane euro, pentru ca ulterior cifra sa fie corectata la 100 milioane euro. Oficialii au recunoscut ulterior ca sistemul de alarma nu a functionat complet timp de cateva saptamani.

Sursa foto: Muzeul de Arta Moderna, Paris

Tipatul, de Edvard Munch

Tipatul, de Edvard MunchEdvard Munch, celebrul expresionist norvegian a pictat patru versiuni diferite ale capodoperei sale "Tipatul", intre 1893 si 1910.

De atunci, jumatate au fost furate, iar cel mai dramatic jaf a avut loc in 2004, cand doi barbati inarmati au furat o versiune a Tipatului si inca un tablou de Munch de la Muzeul Munch din Oslo.

In 2006, hotii au fost in cele din urma prinsi si adusi in fata justitiei, dar tablourile erau partial distruse.