5. Kings - cand David il intalneste pe Goliat

5. Kings - cand David il intalneste pe GoliatPlecand de la povestea biblica a Regelui David, dar aducand-o in prezentul razboaielor armate si a costumelor scumpe, miniseria Kings urmareste cateva dintre simbolurile, ritualurile si miturile vietii regale. Regele Silas Benjamin, interpretat de Ian McShane, chiar daca la costum, nu renunta la podoabele care il fac mai presus de pamanteni; insa adevaratul sau avantaj este relatia directa pe care o are cu divinitatea.

Aceasta il ajuta in luarea deciziilor, pana cand tot ea ii arata inlocuitorul, un anume David Shepherd (intelegeti voi jocul de cuvinte).
Scenariul este foarte interesant, cu multe intorsaturi de situatie combinate cu trimiteri religioase (neasteptat din partea unei productii americane). De remarcat, printul este interpretat de romanul Sebastian Stan, in film un homosexual impatimit al placerilor nocturne.

Miniseria Kings a fost difuzata pe NBC, in 2009, timp de 13 episoade.

4.Political Animals - politica dezbracata de secrete

4.Political Animals - politica dezbracata de secreteNu foarte multi oameni din lumea politica se pot mandri ca au devenit personaje in productii cinematografice. Lasand realizarile profesionale de o parte, Hillary Rodham Clinton este, fara doar si poate, omul politic cel mai prezent in lumea entertainment-ului. Asta pentru ca multi scenaristi si regizori incearca s-o invoce in productii fictionale pentru a-i rezolva misterul vietii personale.

Daca la inceput se punea accentul pe legatura sa cu fostul presedinte american Bill Clinton, precum in Primary Colors (atat in roman, cat si in film) - unde era portretizat mariajul dintre cei doi - sau in The Special Relationship - o docudrama marca HBO despre relatia dintre familia Clinton si Tony Blair - in miniseria Political Animals este vorba despre ambitiile politice ale doamnei Clinton si despre munca sa in calitate de Secretar de Stat. Miniseria trateaza si dilema „de ce Hillary a acceptat sa ramana alaturi de sotul sau dupa ce acesta a inselat-o”.

Personajul principal, Elaine Barrish Hammond, interpretat de actrita Sigourney Weaver, este o fosta prima doamna cu aspiratii la cea mai inalta functie in stat, dar care a divortat. Political Animals a fost nominalizat pentru cea mai buna productie de televiziune la Globurile de Aur, iar din distributia sa face parte, din nou, si actorul de origine romana Sebastian Stan.

Cele sase episoade din Political Animals au fost difuzate in 2012, pe USA Network.

3.Scandal - armata de oameni din spatele politicienilor

3.Scandal - armata de oameni din spatele politicienilorScandal pleaca de la povestea reala a lui Judy Smith. Kerry Washington o interpreteaza pe Olivia Pope, consiliera care lucrase pentru presedintele SUA si fusese amanta acestuia. Cand lucrurile din viata personala o luasera pe o panta prea abrupta, Pope decisese sa isi intemeieze o firma de consultanta, luand alaturi de ea fosti avocati sau criminali platiti, fiecare cu cate o mare problema in viata personala. Obiectivul lor este acela de a rezolva problemele din vietile personale ale clientilor, in general oameni politici, inainte ca acestea sa devina publice.

Serialul creat de Shonda Rhimes, producatoarea Grey’s Anatomy si Private Practice, se afla aproape de finalul celui de-al doilea sezon pe ABC. La noi, Scandal este difuzat pe Universal Channel, in fiecare marti, de la 22.00.


2.Veep - nu e chiar asa usor sa fii intr-o pozitie de putere

2.Veep - nu e chiar asa usor sa fii intr-o pozitie de putereVeep, comedia HBO care o are in rolul principal pe actrita Julia Louis-Dreyfus, vorbeste despre o fosta senatoare acum in postura de Vice Presedinte a Statelor Unite. Insa aceasta noua postura nu este deloc ceea ce se astepta aceasta sa fie. Fara a fi deloc pregatita pentru ce o asteapta, le face viata foarte grea celor din echipa. Serialul este o aluzie la senatoarea Sarah Palin si la situatia in care aceasta ar fi reusit sa ajunga sa ocupe a doua pozitie in stat.

Banuiam, dar Veep confirma: policienii injura foarte des. Poate e de inteles ca au nevoie sa se elibereze dupa ce in public nu au cum sa scape de discursurile alambicate, constipate si pline de platitudini. Asa ca, atunci cand usile din lemn masiv se inchid, lasand in urma lor presa si electoratul, politicienii dau frau liber cuvintelor grele.

Primul sezon din Veep a fost difuzat in 2012, pe HBO. Iar din 14 aprilie incepe cel de-al doilea sezon

1.Game Change - niciodata nu stii ce se ascunde in spatele unui zambet larg si a unei maini intinse

1.Game Change - niciodata nu stii ce se ascunde in spatele unui zambet larg si a unei maini intinseDaca Julia Louis-Dreyfus o intruchipeaza intr-o latura satirica si ironica pe Sarah Palin, docudrama celor de la HBO, Game Change, aduce o alta perspectiva asupra candidaturii din 2008 a fostei senatoare de Alaska pentru pozitia de Vice Presedinte a Statelor Unite. Vorbind despre relatia dintre un politician si echipa sa de campanie, aceasta aduce in discutie o veche si romantica problema, cea a loialitatii si a ajutorului mai presus de propriile interese.

Filmul, castigator al Globului de Aur 2013 pentru categoria cea mai buna miniserie sau film TV, concurand cu Political Animals, se bazeaza pe bestseller-ul cu acelasi nume scris de jurnalistii politici John Heilemann si Mark Halperin. Filmul lasa in urma amanuntele despre John Edwards, Hillary Rodham Clinton sau Barack Obama si se concentreaza pe campania lui Palin, interpretata cu mare finete de Julianne Moore - castigatoare a unui premiu Emmy si unui Glob de Aur pentru acest rol.

Game Change reuseste sa creeze o imagine echilibrata a unei figuri politice contestate si controversate si ne introduce in cercul din spatele politicianului, format din oameni care te pot sustine si iti pot consolida victoria electorala sau, din contra, te pot darama de pe piedestalul pe care, cel mai probabil, tot ei te-au urcat.

Mai mult materiale similare pe Postmodern.ro.