1 / 6

Dan Schwartz, managing partner-ul RSM Scot

Dan Schwartz, managing partner-ul RSM Scot, spune ca a intilnit in ultimele carti citite multe dintre ideile si intrebarile care il preocupa si de, asemenea, unele rezolvari ale problemelor pe care le-a intampinat. Ultimele doua carti parcurse sunt “Think Like a Freak (Gandeste ca un traznit)” apartinind cuplului de autori (un economist si un jurnalist) Steven D. Levitt si Stephan J. Dubner (autorii ‘Freakonomics” si “Super Freakonomics) si “The Circle”, a lui Dave Eggers - carte considerata de multe publicatii prestigioase drept cartea anului 2013.


"Prima dintre cele doua carti este apreciata de critica ca fiind cea mai “revolutionara” lucrare a celor doi autori, avind drept tema principala ideea de gindire neconventionala, iesita din tipare, singura capabila sa ne faca mai productivi, mai creativi, mai rationali. Sunt sigur ca si aceasta cea de-a treia carte a cuplului Levitt-Dubner va fi un bestseller", spune Schwartz.


Cea de a doua carte a fost “The Circle”, considerata de Washington Post a fi the “Brave New World of our brave new world”, este o fictiune social-economica si politica care inceraca sa prefigureze felul in care va arata lumea noastra intrun viitor relativ apropiat in conditiile in care marile companii de social media si inovare tehnologica de astazi tind sa devina o singura entitate, uriasa si a tot dominatoare, ca urmare a detinerii monopolului absolut asupra informatiei (numit de Eggers “Infocomunism”)


"Este o carte despre pericolul totalitarismului si dictaturii, care se ascund in spatele unei asa-zise utilitati sociale a tehnologiei si in spatele ideii de “sharing” care nu fac nimic altceva decit sa creeze iluzia unei libertati si securitati sociale supravegheate", a completat managerul RSM Scot.


Seful RSM Scot citeste acum "Capitalism: The Unknown Ideal”, de Ayn Rand.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri