Unde gustam specialitatile catalane?

Unde gustam specialitatile catalane?Fie ca ne aflam in mijlocul unei piete acoperite unde se simte cu adevarat pulsul acestui oras plin de viata, fie intr-un restaurant ai caror pereti sunt tapisati cu azulejos, sau intr-un bistro popular peste tot intalnim mancarurile traditionale catalane. Vinya-Roel - Este unul din cele mai cunoscute localuri pentru amatorii de vin bun. La Vinya-Roel poti gasi vinuri din toate cele paru colturi ale lumii. Ceea ce atrage nu este magazinul in sine, ci binecunoscutul restaurant care se afla ascuns in spatele magazinului, construit in jurul unei pivnite imense de vinuri, imprejmuita de sticla intr-un stil futurist.

Unde gustam specialitatile catalane?

Unde gustam specialitatile catalane?Casa Leopoldo - Deschisa in anul 1929, aceasta mica afacere de familie a reusit sa pastreze viu sufletul cartierului Raval, abandonat pentru o buna bucata de timp. Pe peretii restaurantului putem vedea poze cu cei care au gustat din delicatesele pregatite de maestrii Casei Leopoldo, dar si dedicatii ale unor scriitori, poeti sau muzicieni renumiti sau mai putin renumiti. Mancarurile traditionale catalane sunt pe placul oricarui turist ce calca pragul Casei Leopoldo. Botafumeiro - Pentru turistii care iubesc preparatele culinare din peste si fructe de mare, Botafumeiro este locul ideal. De-a lungul timpului Botafumeiro a devenit cel mai renumit local din Barcelona datorita specialitatilor preparate, in special, din fructe de mare.

Cele mai confortabile hoteluri

Cele mai confortabile hoteluriBarcelona propune turistilor sai cele mai tentante oferte in materie de hoteluri. Astfel, dupa o zi in care am degustat cele mai bune preparate traditionale somnul de frumusete devine o necesitate. Care sunt insa cele mai confortabile hoteluri din Barcelona? Neri Hotel & Restaurante - Situat pe stradutele din cartierul gotic, acest mic palat din secolul al XVIII-lea, dispune de o piata in miniatura, ce serveste pe rand atat ca terasa pentru turistii hotelului dar si drept curte scolara. Ceea ce atrage cel mai mult la Neri Hotel & Restaurante este senzatia de izolare amestecata cu senzatia ca intreaga capitala tumultuoasa isi intinde bratele sa te cuprinda in vartejul ei. Pastrandu-si vechea structura si arhitectura, acest mic hotel ascuns printre stradutele cartierului gotic reuseste sa imbine vechiul cu contemporanul. Pretul unei camere la Neri Hotel & Restaurante incepe de la 287 de euro/noapte.

Cele mai confortabile hoteluri

Cele mai confortabile hoteluriGrand Hotel Central - Construit in anul 1924, acest elegant hotel a reusit sa isi conserve farmecul si structura originala chiar si dupa ce a fost renovat in urma cu un an. Construit in jurul unei gradini, Grand Hotel Central, reuseste sa imbine modernul cu contemporanul. Restaurantul Actual, situat in interiorul hotelului, este unul din cele mai renumite din Barcelona. Inconjurata de flori, terasa hotelului reprezinta pentru turisti o adevarata oaza de liniste, departe de viata tumultuoasa a cosmopolitei capitale. Pretul unei camere la Grand Hotel Central incepe de la 216 euro/noapte. Hotel Casa Camper - A te simti ca acasa, desi esti departe de tara natala, este conceptul care sta la baza hotelului Casa Camper. Conceput intr-un stil avangardist, principiile care au stat la temelia conceperii sale au fost confortul si lejeritatea. Un minibar se afla la dispozitia turistilor 24 de ore din 24, astfel incat fiecare poate servi ceea ce doreste, gratuit. Pretul unei camere la Hotel Casa Camper incepe de la 185 de euro/noapte.

Suveniruri

SuveniruriNu putem insa parasi Barcelona fara a face un scurt tur al celor mai renumite piete, de unde putem achizitiona pentru cei dragi faimosul jambon Pata Negra sau queso mancheg. Astfel, o mica oprire la piata Sant-Josep, cunoscuta mai mult sub denumirea de La Boqueria, devine o etapa obligatorie pentru fiecare turist. Fondata in 1929, Can Ravell, este in prezent cea mai renumita bacanie din Barcelona. O selectie a celor mai bune delicatese iberice pot fi gasite aici. Turistii pot cumpara si testa pe loc calitatea produselor, dar se pot bucura si de un excelent meniu in restaurantul renumitului bucatar Jess Benavente. Pentru iubitorii de dulciuri, Bubo vine cu o oferta impresionanta de specialitati din ciocolata, caramel biscuiti dar si fructe exotice. Cu un design inedit, culori care iti atrag imediat privirea si arome care iti incanta simturile chiar de la intrarea in magazin aproape nici un vizitator nu poate rezista tentatiei de a nu incearca macar un sortiment din numeroasele delicatese.