Gradinile termale, atractia principala a insulei

Gradinile termale, atractia principala a insuleiGradinile termale sunt in mod cert specialitatea insulei Ischia. In mijlocul acestor parcuri inconjurate de verdeata si flori au fost amenajate numeroase piscine cu apa termala, hidromasaj, jocuri de apa, cascade, dar si jacuzzi. Fiecare bazin este mentinut la o temperatura constanta. Atunci cand sunt recomandate baile alternative (de la cald la rece), turistii sunt sfatuiti sa faca o pauza de cincisprezece minute intre doua bai a cate 10 minute fiecare.

Giardini Poseidon - Considerata atat de localnici cat si de turisti ca cea mai frumoasa gradina a insulei, „Giardini Poseidon” este una dintre cele mai bine intretinute locatii cu cele mai multe specii de flori, inconjurand frumoasa plaja a statiunii Forio d’Ischia. De asemenea, este si cea mai mare, numarand 22 de piscine distribuite pe aproximativ sase hectare de pamant. Amatorii de feng shui vor observa cu siguranta ca pozitia sa, cu fata spre mare si spatele spre munte, de-a lungul a doua coaste, este de bun augur. Situata in partea de est a insulei, Giardini Poseidon, ofera turistilor o ora in plus de soare, fata de celelalte gradini. Pentru o zi petrecuta intr-un astfel de paradis fiecare vizitator trebuie sa plateasca o taxa de intrare de 28 de euro.

Gradinile termale, atractia principala a insulei

Gradinile termale, atractia principala a insuleiGiardini Aphrodite Apollon - Situata in sudul insulei, dominand micul golf si plaja Maronti, aceasta gradina este foarte apreciata de turisti. Datorita constructiei etajate a piscinelor, turistii pot descoperi rand pe rand centrele de ingrijire si masaj, cele 12 piscine, o sauna naturala, dar si un bazin ce poate oferi turistilor diferite tipuri de hidromasaj. O sala de fitness bine echipata ii asteapta pe cei dornici de miscare, iar pentru ceilalti exista doua baruri-restaurant care de abia asteapta sa-i rasfete. Pretul de intrare la Giardini Aphrodite Apollon este de 25 de euro de persoana.

Negombo
- Ascunsa intr-un mic golf din nordul insulei Ischia, frumoasa gradina semi-tropicala a fost conceputa ca o imbinare a proprietatilor extraodinare ale apelor termale cu o vacanta placuta si sanatoasa. Dotata cu 12 piscine, o superba plaja privata si un restaurant situat chiar in centrul statiunii, serviciile oferite de Negombo sunt pe masura asteptarilor turistilor. Helioterapie, masaje, piscine termale cu hidromasaj, fara a uita apele termale care pot avea efecte benefice pentru problemele legate de articulatii si oase, reprezinta ingredientele principale pentru un concediu revigorant. Pentru o zi petrecuta la Negombo fiecare turist trebuie sa plateasca o taxa de intrare de 25 de euro.

Cele mai confortabile hoteluri

Cele mai confortabile hoteluriIn Ischia, turistii pot distinge imediat intre hotelurile normale si cele care dispun de propriile surse de ape termale, fiind de altfel si cele mai solicitate. Desi in Italia tarifele de cazare pot ajunge si la cateva mii pe noapte, Ischia ofera turistilor si hoteluri unde raportul calitate/pret este mai accesibil.

Terme Manzi Hotel & Spa - Aflat in nordul insulei Ischia, Manzi este unul dintre cele mai profitabile hoteluri din regiune. Servicii ireprosabile, camere spatioase, Manzi Hotel dispune de asemenea de patru restaurante, o terasa superba acoperita, bar si piscina, dar mai ales un spa dotat cu apa termala. Pretul unei camere incepe de la 220 de euro pe noapte/persoana cu mic dejun inclus.

Cele mai confortabile hoteluri

Cele mai confortabile hoteluriHotel Semiramis - Situat nu departe de gradina termala Poseidon, acest hotel termal de trei stele ofera clientilor sai un nivel ridicat de confort intr-un peisaj incantator, inconjurat de o gradina tropicala. Primirea este famialiala si simpatica, iar pentru cativa euro in plus te poti bucura de o camera cu mobilier vechi din lemn si vedere la mare, doua elemente ce fac cu adevarat diferenta. Desi hotelul este dotat cu o piscina de apa termala, nu exista servicii oferite pe loc. Pretul unei camere incepe de la 126 de euro de persoana cu mic dejun inclus.

Casa Giuseppina
- In regim de pensiune, Casa Giuseppina este situata in sudul insulei Ischia. Primirea turistilor este simpla si calduroasa. Desi nu dispune de camere elegante, acestea sunt in schimb confortabile si primitoare. In fiecare dimineata poate fi luat micul dejun pe terasa hotelului, printre lamai si plante tropicale. Dotata cu o mica sauna, jacuzzi si o frumoasa piscina, turistii de la Casa Giuseppina nu si-ar putea dori mai mult. Pretul unei camere duble pe noapte in demi-pensiune incepe de la 43 de euro/persoana.

Cele mai renumite restaurante

Cele mai renumite restauranteCa orice destinatie turistica, Ischia se bucura de o bogata oferta in ceea ce priveste restaurantele cu specific italian. Departe de vestitele trattorias binecunoscute de toti turistii, doua locatii situate in centrul insulei retin insa atentia nu numai a celor aflati in vacanta cat si a localnicilor.

Trattoria Il Focolare
- O mare sala decorata cu afise de filme din anii '50 si dotata cu o frumoasa pivnita, Trattoria Il Focolare va ademeni orice turist sa ii calce pragul. Renumita pentru preparatele din paste, dar si din carne de iepure, niciun client nu va regreta cei 40 de euro platiti pentru o masa a la carte.

La Vigna di Alberto
- Desi este situata chiar in centrul insulei Ischia, La Vigna di Alberto nu este usor de gasit, deschizandu-si portile doar pentru cunoscatori. Numeroasele sortimente de mancare preparate aici, inspirate din felurile traditionale, ofera clientilor sai intimitate, dar si savoarea celor exotice preparate. Pretul unui meniu a la carte ajunge la aproximativ 30 de euro.