Madison

MadisonSi daca pana acum Romania nu s-a bucurat de un templu al parfumeriei selective, incepand de luna aceasta, acel univers olfactiv devine mai usor de patruns si de inteles. Majoritatea oraselor "puls" ale lumii gazduiesc deja asemenea comori. Bucurestiul se va putea mandri de acum ca a dobandit un atuu care sa-i mentina emblema de oras up-and-coming.

Dorindu-si a deveni destinatia celor care nu vor sa se amalgameze cu multimile cand isi exprima personalitatea prin miros, Madison a aliniat o selectie de case de parfumuri din lumea de haute parfumerie.

Creed, Annick Goutal, Clive Christian, Miller Harris, Etat Libre d’Orange si Comme des Garcons vin in contrast absolut cu numele obisnuite care inunda industria de parfumerie mass market si isi rezerva astfel un loc aparte fiind rare si distribuite selectiv.

Case de parfumuri

Case de parfumuriClive Christian;
Annick Goutal;
Creed Ineke San Francisco;
Claus Porto;
Eau d’Italie;
Comme des Garcons;
Carthusia;
Boellis-Panama 1924;
Miller Harris;
Tann Rokka;
Nasomatto;
Costume National;
Etat Libre d’Orange;
Chanel;
Hermes;
Givenchy;
Dior;
Thierry Mugler;
Lolita Lempicka;

Categorii & preturi

Categorii & preturiCategorii: "clasice, traditionale" si "avant-garde, nonconformiste"

Parfumuri: parfumuri pure, eaux de parfum, eaux de toilette, colonii
Produse de corp: lotiuni, gel de dus, produse de barbierit, sapunuri
Cadouri, produse pentru ambianta caminului: lumanari, betisoare parfumate, accesorii, obiecte de cadou

Preturi:
•eaux de parfum, eaux de toilette, colonii: 50-400 euro
•parfum pur: 250-2.200 euro
•lumanari, accesorii, produse pentru ambianta caminului: 20-150 euro

Annick Goutal

Annick GoutalPrintr-o poveste inceputa de Annick si continuata de fiica sa, Camille, Annick Goutal Parfums creeaza miresme dintre cele mai rare de peste un sfert de secol. Ingredientele exotice, pasiunea pentru natura, talentul si metodele traditionale ale artei parfumeriei se imbina pentru a provoca emotii unice, emotii ce pot marca o viata.

Brand romantic, cladit un jurul a trei elemente:
femei (Annick este creatoarea, Camille Goutal este fiica sa care a preluat creatia parfumurilor dupa ce a murit Annick, si Isabelle Doyen, un parfumeur desavarsit care a lucrat cu Annick si care acum lucreaza si cu Camille, in procesul creativ al parfumeriei)
dragoste: fiecare parfum a fost creat din dragoste, ori pentru cineva anume (un iubit, un copil) ori pentru un moment sau o stare anume (Ce Soir ou Jamais, Grand Amour, Songes)
calitate: atunci cand creezi ceva pentru cineva iubit, nu vrei sa folosesti decat cele mai nobile si mai pretioase ingredient. Astfel, toate parfumurile contin o concetratie foarte mare (70%) de ingrediente naturale dintre cele mai rare si numai cele mai bune (Vanille de Bourbon din Madagascar, Iasomie Sambac din India sau immortelle sauvage din Corsica).

Preturi: 80 - 300 euro (pentru flacoane Baccarat pictate de mana)

Clive Christian

Clive ChristianEste un nume cu rezonanta de "regalitate britanica". Designer de obiecte de lux, mobila si decoratiuni interioare, Clive Christian a fost fascinat de istoria "Crown Perfumery", o casa britanica de parfumuri fondata in 1872, pe care a si cumparat-o in 1999, implicandu-se total in procesul creative. A lansat 3 parfumuri (No.1, X, si 1872) in versiunea feminina si masculina.

Ingrediente rare, exotice, lipsa obstacolelor financiare, o traditie in parfumerie de peste un secol, pasiunea pentru opulenta si cunoasterea clientului special caruia Clive i se adreseaza au reusit sa se imbine cu succes, parfumurile casei fiind situate intr-o clasa aparte. Clive spune despre parfumurile sale ca "nu au competitie in lumea parfumurilor. Competitia pentru parfumul meu este o geanta Prada".

Clive nu vorbeste despre ingrediente pentru ca le tine secrete, dar ce si-a dorit foarte mult a fost sa combine metodele traditionale ale parfumeriei cu metode noi si neconventionale, o zona in care si-a dorit sa experimenteze si sa atinga apogeul complexitatii si rafinamentului, apogeu ce reprezinta luxul.

Preturi: 300 - 2.200 euro