9 / 10

Vizibil dinafara: Palm Islands din Dubai

Farul din Alexandria a fost singura minune a lumii care a intrunit si o valoare practica. Aflat pe insula Pharos, farul a fost inceput de Ptolemy Soter, mana drepta a regelui Alexandru cel Mare, in 290 d.Hr. Lumina sa era vizibila de la o distanta de 56 de kilometri. A fost ultima Minune a Antichitatii care a disparut in 1480.

Fictiune sau nu, Minunile Noi ale lumii includ Marele Zid Chinezesc, singura constructie inaltata de om vizibila din spatiu. Ridicata in timpul dinastiei Min, intre 1388 si 1644 i.Hr, zidul de 2.400 de kilometri poate fi vazut de pe o orbita mai joasa din spatiu, dar nu e singurul. Nimic din ceea ce a realizat omul nu e vizibil din spatiu, spun astronautii. Chiar si asa, este o atractie majora a Chinei.

Daca ne gandim insa la vizibilitate in ziua de astazi, trebuie sa mentionam Palm Islands din Dubai. Tehnic vorbind, acest impunator proiect de real-estate reprezinta un grup de trei insule artificial care se vor finaliza in 10-15 ani. Prima din ele este Jumeirah Palm Island, care se poate observa din spatiu, asa cum pretind oficialitatile arabe. Marketing sau nu, arabii au numit-o a opta minune a lumii, insa topul Forbes o plaseaza pe locul sapte, spre incantarea lumii arabe moderne.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Top 5: Cele mai excentrice hoteluri de lux
2. Barcelona: Cosmopolit, retro, glamour
3. Gran Canaria, un continent in miniatura

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri