10. Libia

10. LibiaO destinatie "on & off"…si iarasi on. La patru ani dupa ce autoritatile americane au ridicat interdictia de calatorie in aceasta tara socialista pentru cetatenii americani, Libia se orienteaza catre turismul ecologic. Fiul cel mare al Col. Muammar el-Qaddafi, seful statului nord-african, a inceput construirea unei statiuni "carbon neutral" de-a lungul coastei mediteraneene, presarata cu ruine grecesti si romane. In cadrul acestui proiect vor fi construite o serie de hoteluri de lux si terenuri de golf, precum si un nou aeroport in Tripoli.

Si totusi…in ultimele saptamani cativa tour-operatori straini si-au anulat excursiile programate pentru aceasta destinatie din cauza ambiguitatii formalitatilor vamale.

9. Courchevel

9. CourchevelCochetul orasel de ski francez ultra-exclusivist Courchevel este asaltat in aceasta perioada a anului de miliardarii rusi, care cresc exponential incasarile hotelurilor de cinci stele si ale restaurantelor de lux. Luna trecuta a fost redeschis somptuosul Hotel de Charme Les Airelles, dupa ce a fost supus unei renovari in valoare totala de 31 milioane euro.

De asemenea, la sfarsitul acestui an este programata finalizarea unui ansamblu rezidential de patru stele - Le Padisha, care va cuprinde un numar de 42 apartamente chic (cu 3, 4 si 5 camere) cu preturi de la 1,33 milioane euro la 3 milioane euro (fara taxe). Pentru mai multe informatii despre Le Padisha click aici.

8. Death Valley

8. Death ValleyDesi este un pic cam devreme pentru predictii, ploile torentiale din ultima vreme au alimentat speculatiile conform carora primavara aceasta va fi una infloritoare, plina de lumina si culoare, care va metamorfoza peisajul tern al desertului.

De altfel, multi specialisti sunt de parere ca Death Valley va fi, nu peste mult timp, cand vor inflori cele peste 1.000 de specii de flori salbatice identificate in aceasta zona, scena unui incredibil spectacol al naturii…dar ce inseamna un spectacol fara spectatori?

7. Maldive

7. MaldiveNici tsunami-ul de acum aproape patru ani si nici recentele atentate cu bomba nu au reusit sa potoleasca ritmul exponential de dezvoltare al acestei tari absolut superbe, binecuvantata cu nici mai mult nici mai putin de 1.192 insulite de corali.

Printre cele mai exclusiviste unitati de cazare programate a fi deschise anul acesta se numara un complex hotelier cu 50 de vile (multe dintre acestea fiind amplasate deasupra apei) apartinand celebrului lant Regent Hotels & Resorts.

6. South Beach, Miami

6. South Beach, MiamiSouth Beach, o destinatie plina de viata si culoare, va deveni, in curand, gazda catorva hoteluri cu stil, apartinand unor designeri de renume: Angler's Boutique Resort, detinut de fostul decorator a lui Gianni Versace, Wallace Tutt; Tides South Beach, renovat de unul dintre cei mai in voga designeri ai momentului in SUA, Kelly Wearstler; Mondrian South Beach, aflat in proprietatea celebrului designer olandez, Marcel Wanders.

5. Mid-Beach, Miami

5. Mid-Beach, MiamiEden Roc Resort si Fontainebleau Miami Beach, vor fi redeschise anul acesta, dupa ce, in urma cu cativa ani, aceste adevarate simboluri ale insoritului oras american intrasera intr-un con de umbra. Renovarile, care au costat cateva zeci de milioane de dolari, vor readuce cele doua complexuri hoteliere de lux in atentia si preferintele rezidentilor si turistilor deopotriva.

Insa Miami rezerva mult mai multe surprize celor care au norocul sa-i calce pragul.

4. Mauritius

4. MauritiusA pasi pe superbele tarmuri cu nisip alb ale acestei insule din Oceanul Indian devine din ce in ce mai accesibil, atat din punct de vedere financiar, cat si al companiilor aeriene care adauga Mauritius printre destinatiile spre si dinspre care opereaza zboruri (cel mai recent exemplu fiind Virgin Atlantic). De curand, Mauritius a devenit si unul din porturile principale din Oceanul Indian ale operatorului italian Costa Cruises.

Totodata, sunt inaugurate din ce in ce mai multe hoteluri de lux, printre care si un Four Seasons, deschis sub denumirea de Anahita Mauritius.

3. Tunisia

3. TunisiaTunisia este in prezent in plin proces de transformare (prin care a trecut si Marocul), intr-o adevarata destinatie exclusivista. Astfel se explica aparitia, de-a lungul plajelor cu nisip alb ale acestei tari nord-africane, a numeroase hoteluri de tip butic. Villa Didon din Carthage, spre exemplu, se mandreste cu un restaurant care a fost initial condus de celebrul chef Alain Ducasse.

Mai mult decat atat, TripAdvisor a clasat Jerba, o statiune din sudul coastei tunisiene, pe locul intai in topul celor mai tari noi destinatii in 2008.

2. Lisabona

2. LisabonaTuristii in cautare de chilipiruri vor fi absolut fascinati de Lisabona, unul dintre cele mai accesibile orase europene. Dar frumoasa capitala a Portugaliei are multe de demonstrat si la capitolul cultura. Muzeul Berardo Collection, situat in cartierul istoric Belem, reprezinta o adevarata comoara de arta moderna si contemporana.

Elegantele hoteluri Fontana Park si Jerónimos 8 sunt apreciate in special de cunoscatori. In plus, Muzeul de Design si Fashion, ce va fi deschis la sfarsitul acestui an, va cimenta statutul Lisabonei de oras avant-gardist si cosmopolit.

1. Laos

1. LaosDaca anul trecut, Vietnam si Cambogia se aflau pe primele locuri in topul celor mai interesante destinatii de vacanta din Indochina, anul acesta Laos pare a se detasa drept cea mai noua si mai incitanta atractie turistica. Sit-urile vechi precum templul Wat Phou, superbele si misterioasele orase, in special Vientiane, atrag turistii insetati de cunoastere ca un magnet. Daca ajungeti aici trebuie sa incercati macar cateva din specialitatile propuse de restaurantul hotelului 3 Nagas si sa faceti o baie in piscina unui dintre cele mai exclusiviste complexuri hoteliere, Résidence Phou Vao.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Top 5: Cele mai excentrice hoteluri de lux
2. Hawaii, o destinatie de vis
3. Cele mai tari parcuri de distractii